Inloggen
Zoeken in nieuws


MHCHBS
Agenda
zondag 19 augustus 
Oefenwedstrijd HBS D1 - Leiden D1
maandag 20 augustus 
Start training selectieteams (topklasse)
woensdag 29 augustus 
Oefenwedstrijd HBS D1 - Overbos D1
zaterdag 1 september 
Start (voor)competitie Topklasse AB-jeugd
zondag 2 september 
Oefenwedstrijd HBS D1 - Terriërs D1
Hele agenda
Hockey
Overig
Contact
MHCHBS
Bergweg 1 -a
2061KB Bloemendaal

clubhuis: 023-5376702
RSS
Nieuwsoverzicht
SENIOREN

16-8-2018
Jong Dames 1 (IDC) zoekt versterking
 
Jong Dames 1 speelt komend seizoen opnieuw in de hoogste klasse bij de jong senioren: IDC (Overgangsklasse). Het team dat de afgelopen twee jaar 5e en 4e werd op de Nederlands Kampioenschappen is wel op zoek naar versterking omdat een aantal vaste spelers nu hun studie elders oppakken of tijdelijk naar het buitenland gaan.
Heb jij zin om op niveau te spelen en train je graag fanatiek op vrijdag, en teambuilding op woensdag op eigen initiatief), maar hou je ook van een gezellige teamsfeer, mail dit dan je interesse naar [email protected] of Lisette van Dee ([email protected] )
Lisette van Dee, bestuurslid breedtehockey senioren zal dan nader contact met je opnemen.

De voorlopige poule-indeling: Overgangsklasse IDC
1 Almere DJ1 2 Athena DJ1 3 HBS DJ1     (4e NK) 4 Kampong DJ1 (3e NK) 5 Naarden DJ1 6 Shinty DJ1  (Nederlands Kampioen)
 
BESTUURSMEDEDELING

16-8-2018
Volgend seizoen student of blijf je student?
 
Ben je in het komende seizoen (nog) student, dan kan je in aanmerking komen voor het zogenoemde studenttarief. 

Dit is alleen voor voltijdstudenten die een bewijs van inschrijving  2018-2019 (BVI) van hun studie kunnen overleggen. Zodra je dit hebt, mail het uiterlijk 30 augustus naar:  [email protected]

Heb je het niet tijdig in je bezit, maar kom je wel in aanmerking, stuur dan even een mailtje.
 
NIEUWS

16-8-2018
Nieuw seizoen.... nieuw bitje
 
Op vrijdag 14 september 2018 is er de gelegenheid om een afdruk te laten maken voor een professionele gebitsbeschermer tegen gereduceerd tarief.
SPTL is aanwezig van 18.30-20.30 uur, u kunt vrij binnen lopen in het clubhuis van HBS.
Graag wel even van te voren aanmelden zodat u snel aan de beurt bent, uw aanmelding is reeds uitgeprint en u ontvangt een bevestiging.
Aanmelden via: http://shop.gebit.nl/
Op de site van de club kunt u de flyer bekijken met alle informatie en type gebitsbeschermers.
Het clubbitje van HBS is ook mogelijk of pimp je bitje!
 
BESTUURSMEDEDELING

13-8-2018
Nieuw hoofdveld gereed voor trainingen; kwart veld week later
 
De werkzaamheden voor het hoofdveld zijn vrijwel afgerond. Er kan vanaf heden getraind worden op KG1. Het wachten is nog op de officiële goedkeuring van de KNHB alvorens het veld ook geschikt is voor officiële wedstrijden.
Het kwart veld is nog niet af als gevolg van 'logistieke problemen'. De planning is dat dit in de week van 13-18 augustus wordt afgerond, Dat betekent: de foamlaag leggen en daarna het groene tapijt.  Het aanbrengen van het hekwerk en slagplanken zal pas medio september plaatsvinden. KG5 is tot dan alleen beschikbaar is voor trainingsdoeleinden. 
Het bestuur van HBS

 
DAMES 1

12-8-2018
Oefenprogramma van Dames 1
 
Voor de liefhebbers het oefenprogramma van Dames 1 de komende weken tot aan de start van de competitie op zondag 9 september:
zondag 12 augustus 12:45u HBS D1 - Alphen D1 (veld 1 indien bespeelbaar, anders 3). 
zondag 19 augustus  12:45u HBS D1 - Leiden D1 (veld 1)
UIT: vrijdag 23 augustus  20:15u Amstelveen D1 - HBS D1
UIT: zondag 26 augustus 11:00u  Alecto D1 - HBS D1
woensdag 29 augustus 20:15u HBS D1 - Overbos D1 (veld 1)
zondag 2 september 12:45u HBS D1 - Terriërs D1 (veld 1)
De competitie start 9 september met een uitwedstrijd tegen Alliance D1 en krijgt en vervolg met de ´dubbel´op zondag 16 september om 12:45 uur tegen Zwolle. Heren 1 speelt dan tegen Schaerweijde om 14:45 uur thuis.
 
HEREN 1

12-8-2018
Oefenprogramma van Heren 1
 
Om Heren 1 de komende weken aan het werk te zien, moet je langs komen bij de trainingen op dinsdag, donderdag of vrijdag of afreizen naar Hurley, HIC, Qui Vive, Laren of Cartouche. 
De enige mogelijkheid om Heren 1 thuis een oefenpot te zien spelen, is donderdag 23 augustus om 20:00 uur op veld 1. Support is altijd welkom!
Daarna is het wachten op tot zondag 16 september als er thuis tegen Schaerweijde wordt gespeeld in de Promotieklasse.
Zie voor de locaties en tijden het oefenschema in de bijlage.
 11-8-2018
Eerste dubbel H1 en D1 op zondag 16 september
 
Nog een kleine maand en dan gaat voor Heren en Dames 1 het nieuwe seizoen weer van start.  
In het eerste competitieweekend van zondag 9 september spelen beide teams UIT.  Heren 1 speelt haar eerste wedstrijd in de Promotieklasse tegen Qui Vive en Dames 1 begint in de Overgangsklasse met een regionale kraker tegen Alliance. Support is welkom in Heemstede en De Kwakel (Uithoorn).

Het weekend erop op zondag 16 september staat de eerste dubbel op het programma. En natuurlijk weer vertrouwd op veld 1 met nog beter zicht op het veld vanaf 'ons terras'. De dug outs zijn naar de overkant verplaatst zodat onze teams en hun tegenstanders goed zicht hebben op de fans op het terras.
Heren 1 neemt het in het 'dubbelweekend'op tegen een oude bekende van vorig seizoen, Schaerweijde. Dames 1 gaat in de strijd aan tegen Zwolle D1, ook een oude bekende.
 
ARBITRAGE

8-8-2018
CS+ HBS gaat samenwerken met RoodWit, Bloemendaal, Bennebroek, Alliance
 
Op 11 juni zijn de Arbitragecommissies van Alliance, Bennebroek, Bloemendaal, HBS en Rood Wit bij elkaar gekomen. Samen gaan we een programma van passende workshops geven op basis van het KNHB-programma , verdeeld over de clubs. 
Door de Kennemer CS+opleiding trekken we meer samen op, leren CS+ers elkaar regionaal kennen en creëren we een gelijk opleidingsniveau in de regio Kennemerland. Communicatie loopt via arbitrage van de 5 clubs.

Informatie over de CS+ opleiding algemeen: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/clubscheidsrechter-plus-cs
Aanmelden voor de CS+ opleiding op HBS: [email protected]

Programma voor CS+ in opleiding:
Di 11 september
Spelregelcursus
Alliance
Constant Tholen en
Huub van Leuven
Maandag 1 oktober
19.30 koffie;20.00 start
Voorbereiden wedstrijdmanagement en omgaan met de bank

Bloemendaal
(Marc Hendriks)
Dinsdag 30 oktober
Positionering, communicatie en ondersteuning
HBS
(Ernst Gelderman)

Vrij 16 november
Weerbaarheid
RoodWit
(Perry van Milt)

Woe 28 november
Spelregels zaal
Bennebroek
(Eef Gorter)

Maandag 10 december (ovb)
Eerste evaluatie
HBS

Najaar 2018
Veldwedstrijd jeugd met bondsscheids-rechters bekijken en nabespreken

Elke club zelf12/13 Januari 2019
Zaalwedstrijd jeugd met bondsscheids-rechters bekijken en nabespreken
RoodWit
(locatie Sporthallen Zuid)

Maart
Wedstrijd H1/JA1 met bondsscheids-rechters bekijken en nabespreken

Bloemendaal
Woe 10 April
Tweede evaluatie
Bennebroek


#fluitenisleuk #kennemerCS+   Esther Posno


 
NIEUWS

5-8-2018
Vul in en maak kans op leuke hockeyprijzen!
 
Sinds 2015-2016 sponsort een bekende telecomaanbieder (een aantal) jeugdteams van zo’n 20 clubs in Nederland, waaronder HBS. Omdat onze sponsor graag inzichtelijk maakt hoe succesvol hun sponsoring is, houdt zij op dit moment een korte enquête. 
Wil jij HBS en hen met 5 minuten van je tijd helpen door deze enquête in te vullen ? Jouw (anonieme) antwoorden zullen helpen het sponsorschap nog beter in te richten. Als dank voor je deelname maak je ook nog eens kans op leuke hockeyprijzen! 
Vul in:  https://s.chkmkt.com/fanvanhockey
 
SPONSORCOMMISSIE

5-8-2018
Smit|Boeser|Van Grafhorst notarissen sponsoren CS-plus shirts
 
Onze grote groep CS-plussers loopt er komend seizoen weer keurig in het groen bij. Notariskantoor Smit| Boeser| Van Grafhorst sponsort deze belangrijke groep vrijwilligers. 
De CS-plussers zijn zo als u weet zowel op de zaterdag, als de zondag actief. Ook bij oefenwedstrijden kan - mits zij natuurlijk beschikbaar zijn - een beroep op de CS+ gedaan worden.
De sponsorcommissie

 
BESTUURSMEDEDELING

3-8-2018
HBS zoekt hulpkok voor vrijdag (en evenementen) - M/V
 
HBS en haar stichting (Seah) zijn op zoek naar een basis- of hulpkok voor de vrijdagen, een van de gezelligste dagen op HBS. We zoeken een kok met passie voor eten (en drinken) en ervaring is een pré. Ook zien we graag een kok die netjes werkt en hygiëne hoog in het vaandel heeft staan.
De werktijden zijn van vrijdag van 14:00 uur tot 23:00 uur en kan eventueel uitgebreid worden met de vele evenementen die HBS jaarlijks organiseert voor zijn leden zoals onder meer Jeugd Hockey Festival, Eggzperience, CeeDee Toernooi etc.
Reacties (met bondig CV)  kunnen gemaild worden naar de barmanager van HBS, Evert Vogel. Zijn mailadres is [email protected] Indien u telefonisch contact wil, stuurt u Evert een mailtje.
 

1-8-2018
Nieuw hoofdveld bijna klaar. Kwart waterveld nadert voltooiing
 
De omzetting van het hoofdveld van een semi-waterveld naar een waterveld en de aanleg van een kwart veld nadert zijn voltooiing. Vrijdag 10 augustus moeten beide velden gereed zijn.

De ballenvanger aan de westkant van het Bleek & Bergpad bij veld volgt binnenkort, evenals de reparatie en verbeteringen aan het omliggende hekwerk.  
De dug-outs van het hoofdveld worden naar de overkant geplaatst, zodat de teams uitzicht hebben op 'ons terras'. En vanaf het terras hebben de Habie-fans een beter zicht op het veld en de teams.... de zogenoemde twee vliegen in 1 klap.
De aanleg van een kwart waterveld (KG5) aan de kopse kant van veld 3 ligt eveneens op schema. De banden en randen zijn zo goed als voltooid en het fijne grit en onderlaag (het hergebruik van de foam van veld 1) en het groene tapijt worden komende week aangebracht.

Het hekwerk rondom veld 5 met de slagplanken zal als laatste worden neergezet. De haag langs veld 2 en het kwart veld zal in het najaar verbeterd en geplant worden.
Het kwart veld zal ingezet worden als officieel waterveld voor wedstrijden van de jongste jeugd, voor specialistentraining, zoals strafcorner, keepers en spitsentraining en als inloop- of inspeelveld voor de wedstrijden op zaterdag en zondag voor alle HBS-teams.
Donaties om het kwart veld verder in te vullen met nieuwe goals, dugouts ed zijn welkom en u kunt een mail sturen naar onze [email protected] of direct doneren op IBAN: NL47 RABO 01183416 tnv Penningmeester mhc HBS.

 
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

19-7-2018
Wedstrijd- en trainingsschema Jongste Jeugd 2018-2019
 
In de bijlage het wedstrijd- en trainingsschema voor de Jongste Jeugd voor seizoen 2018-2019.
 19-7-2018
Welkomstbrief Jongste Jeugd seizoen 2018-2019
 
In de bijlage de welkomstbrief voor de Jongste Jeugd voor seizoen 2018-2019.
 17-7-2018
Trainingsschema Jongste Jeugd 2018-19
 
In de bijlage het trainingsschema voor de Jongste Jeugd voor seizoen 2018-19.
 


NIEUWS

9-7-2018
Sticks komend seizoen ook toegestaan bij ABCD-teams
 
Tot en met afgelopen seizoen was sticks alleen toegestaan bij de senioren en veteranen, niet bij de junioren. Nu mag dit ook in alle ABCD-categoriën.
De KNHB was van mening dat deze regel bij het jeugdhockey tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden. Inmiddels zijn er goede ervaringen opgedaan bij de senioren. Daarom wijzigt de KNHB haar standpunt over sticks met ingang van het nieuwe seizoen. 
Ook junioren mogen vanaf seizoen 2018-2019 de bal dus boven de schouder met de stick spelen. De KNHB heeft de verwachting dat deze aanpassing het aanleren van het technisch goed ontvangen van de hoge bal stimuleert, zoals dat ook bij de seniorenteams is gebeurd. De regelwijziging maakt tenslotte ook dat de regels bij de junioren aansluiten op het internationale spelreglement. Goed nieuws ook dat HBS komend seizoen 2 en een kwart waterveld heeft waar dit element goed geoefend kan worden door zowel breedte als selectie. 
Het spelreglement veldhockey wordt met ingang van het nieuwe seizoen aangepast en stelt met betrekking tot deze regel (artikel 9.6) het volgende:
Spelers mogen op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is en het niet leidt tot gevaarlijk spel.


 
Statistieken
donderdag 16 augustus 2018
Aantal leden (info) 1324
Nu online 101
Leden met @ 99,7%
SMS Bereik (teams) 73,3%
Vandaag jarig
Bris van de Putte
Mededelingen
Clubcompetitie
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Teams

Hoofdsponsor
Adverteerders
Gouden sponsors