Inloggen
Zoeken in nieuws


MHCHBS
Agenda
vrijdag 19 oktober 
Trainers-opleidingsdag Jongste Jeugd
zaterdag 20 oktober 
Herfstvakantie
maandag 22 oktober 
NSK Clinicdagen
maandag 22 oktober 
verhuur velden aan Q&Q Sport events
donderdag 25 oktober 
verhuur 2 velden aan Kennemerlyceum
Hele agenda
Hockey
Overig
Contact
MHCHBS
Bergweg 1 -a
2061KB Bloemendaal

clubhuis: 023-5376702
RSS
Nieuwsoverzicht
ALGEMEEN

17-10-2018
Keepers opgelet!
 
In de herfstvakantie is het clubhuis niet altijd open. Houd hier dus rekening mee. 
Mocht je toch gaan spelen of trainen, regel dan bijtijds dat je je spullen thuis hebt staan. Als het clubhuis is gesloten is er geen mogelijkheid om bij je spullen te komen.
 
JONGSTE JEUGD MINI VD WEEK

16-10-2018
MINI's van de WEEK
 
Zondag 14 oktober waren Sara en Zonne van de M6E1 de mini's van de week. Ze mochten meelopen met de warming up, de bespreking bijwonen en de eerste bal slaan. Zoals je op de foto's kunt zien, hebben de meiden veel plezier gehad. Sara en Zonne hebben D1 vol overgave aangemoedigd, goed gedaan meiden!
 
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

16-10-2018
FunkeyHockey vrijdag 19 oktober gaat WEL door
 
Vrijdag 19 oktober gaat de FunkeyHockey wél gewoon door. Beide groepen trainen eenmalig om 14.45 uur.
 
JEUGD ABC11D

15-10-2018
MB5 met supercoach Thomas!
 
MB5 wint net niet met supercoach Thomas Kroese!
Vorige week zaterdag stond voor MB5 de kraker tegen Zandvoort op het programma. Het was nog steeds wachten op de eerste overwinning in de voorcompetitie en dus werd Heren 1 speler Thomas Kroese als supercoach gevraagd om coach Bas Wassenberg te assisteren.
Met een prima warming up en de uitstekende tips van Thomas werd het uiteindelijk toch 3-1 voor Zandvoort. Er was volop strijd bij onze meiden en er is keihard gewerkt! Na afloop pizza eten met elkaar in het clubhuis en uiteraard op de foto. Het blijft een erg leuke traditie om de dames en heren van onze topteams op de zaterdag met jeugd bezig te zien als supercoach. Thomas bedankt!!
 
ARBITRAGE

15-10-2018
Bondsen in het zonnetje gezet na HBS H1-HDM
 
De bondsscheidsrechters werden na afloop van de wedstrijd Heren 1 - HDM met een bos bloemen in het zonnetje gezet. Dit vanwege de week van de scheidsrechter. 
Het werd helaas niet de week van HBS. Zowel D1 als H1 verloren in dit 'dubbel' weekend. Ook zaterdag moesten we een bittere pil slikken omdat MA1 en JB1 zich niet plaatsten voor de Super A en B-klasse.

 
DAMES 1

15-10-2018
Dames 1 HBS: mooi hockey, geen punten tegen koploper Union
 
HBS Dames 1 - Union Dames 1, de nummer 1 en 2. Dat zijn de mooiste wedstrijden. Maar hockey is geen jurysport. We begonnen scherp aan de wedstrijd en wisten Union onder druk te zetten. De kansen waren voor ons. Door het goede spel kwamen we op 1-0 voor. Aiive (ex-Union speelster) kreeg de bal in de cirkel en dan moet je oppassen als tegenstander. Met een goed backhandschot wist ze de keeper te passeren. 1-0 voor HBS! Hierna volgden er meer kansen. Helaas wisten we deze niet af te maken. En dan maakt Union de 1-1. We hebben onszelf niet beloond voor het goede spel wat we hebben laten zien. Met mooi hockey win je helaas geen punten. 

Union was nou eenmaal effectiever deze zondag en dat zie je terug in de stand. 1-3 verliezen was niet nodig geweest en misschien iets tegen de verhouding in, maar ook dat hoort bij hockey.  De komende weken staan er 2 thuiswedstrijden op het programma.  Zondag 21 oktober 12:45 uur: HBS - Helmond Donderdag 25 oktober 20:30: HBS - HIC (Gold Cup) Tot dan! HBS Dames 1

 
BESTUURSMEDEDELING

15-10-2018
Goede Doelenfonds ING medewerkers schenkt opnieuw 1.000 euro
 
Het Goede Doelenfonds ING medewerkers heeft een donatie gedaan van 1.000 euro voor de inrichting van het kwart inspeelveld op het complex van HBS.    De donatie kwam tot stand doordat een ouder van een jeugdlid van HBS een donatie had aangevraagd. HBS heeft al meermalen een bijdrage van het Goede Doelenfonds ING Medewerkers ontvangen de afgelopen jaren.
De vereniging dankt hiervoor het Goede Doelenfonds ING medewerkers hartelijk en gaat het bedrag goed besteden.
Het bestuur van HBS

 
NIEUWS

15-10-2018
Bitjes liggen klaar
 
De bitjes die gemaakt zijn liggen klaar op HBS. Je kunt ze daar afhalen bij de bar 
 
BESTUURSMEDEDELING

13-10-2018
HBS na de herfstvakantie op jeugddagen geheel rookvrij
 
Roken en sporten passen eigenlijk niet bij elkaar. Ook HBS ondersteunt deze mening. Sporten is gezond, terwijl roken en meeroken schadelijk is voor de gezondheid. Veel kinderen brengen een groot deel van hun tijd door bij HBS. Daarom zetten we, in navolging van veel andere clubs, na de herfstvakantie een eerste stap naar een geheel rookvrij sportterrein.
Met ingang van maandag 29 oktober a.s. is het gehele sportterrein van HBS op onze zogeheten jeugddagen geheel rookvrij. Het roken langs de lijn of op het terras is dan op de woensdagmiddag, vrijdagmiddag en de gehele zaterdag niet meer toegestaan. Met posters en borden zal dit kenbaar gemaakt worden. Ons clubhuis is al rookvrij. Op het buitenterrein zal een alternatieve rookplek worden gecreëerd.
Na de winterstop zal HBS op alle dagen een geheel rookvrij terrein zijn. Met een rookvrij sportterrein wil HBS uitdragen dat niet-roken de norm is.
HBS draagt op deze manier bij aan het realiseren van een rookvrije generatie , een initiatief dat vanuit de KNHB van harte wordt ondersteund.
We gaan uit van ieders sportieve medewerking aan dit gezonde besluit.
Het bestuur van HBS


 
SENIOREN

13-10-2018
D2 verliest nipt van koploper, H2 komt net tekort
 
Wat was het weer een spannende en goede partij van het tot nu toe nog ongeslagen D2. Na twee keer een achterstand te hebben goedgemaakt tegen koploper HDM leken de meiden op een gelijkspel af te stevenen. Vlak voor tijd werd het helaas na ongelukkig balverlies nog 3-2. Op de kop af een jaar geleden verloor dit team haar laatste wedstrijd. Op Super Sunday op 14 oktober treden de meiden aan tegen Leonidas, dat hetzelfde aantal punten heeft.

Ook bij Heren 2 is veel gescoord en helaas verloren. Na een 3-2 achterstand konden de mannen er geen gelijkspel meer uithalen. Het werd tenslotte nog 4-2 voor Leiden. Jammer want de mannen speelden een goede wedstrijd. Op Super Sunday spelen ze tegen Voordaan. Een belangrijk duel om een sprong omhoog te maken op de ranglijst.


 
BESTUURSMEDEDELING

12-10-2018
De nieuwe HBS-app live! Binnenkort ook de website!
 
De nieuwe HBS-app is beschikbaar. Met de input van veel hockeyclubs en gebruikers is deze app door LISA geheel nieuw gebouwd met een modern design, nieuwe functies en geschikt voor de nieuwste telefoons. Binnenkort gaat ook onze nieuwe HBS-website live, daarover later meer! 
Wat moet jij doen? Je HBS-app wordt automatisch ge-update - als je dat zo hebt ingesteld - naar de nieuwe versie via de App-store of Google Play, dus de overgang naar de vernieuwde app gaat bijna vanzelf. 
Door vervolgens op de nieuwe app in te loggen met je lidnummer en wachtwoord krijg je de volledige functionaliteit van de app tot je beschikking. Zo krijg je bijvoorbeeld een persoonlijke time-line - het openingsoverzicht in de app - te zien met wat voor jou (en je broers/zussen, vader, moeder) de komende periode relevant is.
Heb je heel veel familieleden of begeleid je veel teams, staan er ook veel teams in je timeline. Dit kan je makkelijk aanpassen door rechtsboven op de 'schuifjes' te klikken. Daar kan je aanpassen welke teams je in je timeline wil zien.
Hoe kan ik inloggen? Inloggen doe je met je lidnummer en je wachtwoord. Je lidnummer kun je terugvinden op de contributie-nota van de club. Ben je vrijwilliger (bijvoorbeeld coach of manager), maar geen lid, dan heb je toch een lidnummer. Weet je je lidnummer niet, stuur dan even een mailtje naar [email protected]

Als je je wachtwoord niet meer weet, kan je in de app, via de optie 'wachtwoord vergeten', je wachtwoord opvragen.
De grootste wijzigingen ten opzichte van de huidige app nog even op een rij:
- een nieuw design, met ondersteuning van de meest recente telefoons - doorgeven van je aanwezigheid op de training of wedstrijd - direct kunnen doorgeven van presentie in de timeline (het openingsscherm van de app) - het kunnen toevoegen van favoriete teams aan de timeline (ook van andere clubs) - het kunnen verbergen van bepaalde teams in de timeline - meer informatie over de locatie van trainingen en wedstrijden (adres- en zaalinformatie), ook direct in de timeline - betere overzichten van recente uitslagen
Een aantal functionaliteiten zijn nog even niet beschikbaar, maar via updates worden deze de komende tijd toegevoegd:
- hockey.nl-nieuws - push-notificaties - taken-beheer - bier/limo pot - agenda-export (van wedstrijden en evenementen)
Mocht je nog vragen hebben over de app, dan kun je de meeste informatie terugvinden op https://www.lisa-is.nl/nieuwehockeyapp/
 
GROTE CLUB ACTIE

11-10-2018
Koop een Superlot en sponsor het kunstgras inspeelveldje voor de HBS-jeugd!
 
Ook dit jaar doet HBS mee aan de Grote Clubactie. Tot 1 november gaan de jeugdleden uit de C, D-, E-, F- en G-teams de deuren langs om zo veel mogelijk loten te verkopen. De afgelopen twee jaren is een flink bedrag opgehaald voor de aanleg van een kunstgras inspeelveldje voor de jeugd dat inmiddels ook gerealiseerd is. Een fantastische prestatie! 
Dit jaar verkopen de kinderen loten met het doel het kwart veld verder te ontwikkelen. Hierbij kan worden gedacht aan de aanleg van tal van zaken om het veld wedstrijd klaar te maken, als hekwerk met slagplanken en een kleine sproei-installatie.  En de aanschaf van materialen voor op het veld om de trainingen nog uitdagender te maken. Ook zijn er bijvoorbeeld nieuwe kleine goals nodig.
Om de kinderen een handje te helpen verkopen we ook dit jaar weer Superloten. Dé ideale manier voor bijvoorbeeld bedrijven om onze club te steunen. Maar u kunt ook op persoonlijke titel een Superlot kopen.
Hoe werken de Superloten? Een Superlot staat gelijk aan 50 reguliere loten en kost €150,-. Hiervan krijgt HBS €120,-! Het Superlot kan contant betaald worden of via eenmalige machtiging. De koper ontvangt na aankoop één symbolisch Superlot plus de lotenrange op zijn/haar bankafschrift (eenmalige machtiging) of 50 papieren loten (contante verkoop). De 50 loten dingen mee naar de prijzen die de Grote Clubactie uitdeelt. De trekking hiervoor is op 12 december. Een leuke bijkomstigheid van de contante verkoopmethode is, dat de 50 papieren loten als gift kunnen worden verspreid onder personeel of bijvoorbeeld de eerste 50 klanten op een bepaalde dag. Wie weet winnen zij een mooie prijs met hun lot.
Vermelding op de HBS-website, Facebook en Twitter  Doet u mee en koopt u een Superlot? Dat zou geweldig zijn! Als dank vermelden we uw bedrijf met een foto op de HBS-website, Facebook en Twitter. En wordt het HBS skills park te zijner tijd officieel geopend, dan zullen we zeker niet vergeten ook u te bedanken voor de sponsoring.


 
JEUGD ABC11D

10-10-2018
ABCD-team en nog geen teamkrat? Bestel hem NU.
 
Er zijn op dit moment geen ABCD teamkratten meer op voorraad. Wil je als ABCD-team nog graag een teamkrat met 12 bidons………….bestel deze dan NU bij  [email protected]  onder vermelding van je team en de email van de manager.
Zo gauw de krat binnen is laten we je dit weten en kun je hem op zaterdag bij de Wedstrijdtafel ABCD ophalen. Bestellen is nog mogelijk tot uiterlijk 17 oktober a.s.
Sportieve groet, namens de ABCD commissie
 


JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

10-10-2018
Save the date: MINI DISCO HALLOWEEN vrijdag 2 november 17:00-19.30 uur
 
Vrijdag 2 november van 17.00- 19.30 uur is het zover: de HALLOWEEN mini disco op HBS. Na de training gaan de kinderen van de jongste jeugd los op de dansvloer  in hun mooiste Halloween outfit op de muziek van DJ Denny B.!
Tijdens de minidisco kunnen de kinderen ook genieten van een heerlijk bord Pasta Bolognese à €5,- per speler. Desgewenst kunnen broertjes of zusjes  mee-eten  maar alleen als ze zijn opgegeven.
De kinderen eten in een van de dansvloer afgescheiden gedeelte. Het tijdstip dat ze  aan de beurt zijn, staat die dag op een poster op de voordeur van het clubhuis. 
Meer informatie en het inschrijfformulier volgt per mail. 
 

9-10-2018
Vrijdag 19 oktober géén trainingen Jongste Jeugd
 
Op de vrijdag voor de herfstvakantie, 19 oktober, komen de trainingen (ook keeperstrainingen) voor de Jongste Jeugd te vervallen in verband met een train-de-trainersmiddag op HBS. 


Dit in verband met het grote aantal nieuwe trainers dit seizoen en het waarborgen van de kwaliteit van de trainingen. De coaches van de E- en de F-teams wordt de mogelijkheid geboden om in plaats hiervan deze middag zelf met het team te trainen. Er zullen velden en materialen beschikbaar zijn. Mocht je hier gebruik van willen maken neem dan even contact op via [email protected] .


Funkeyhockey gaat wel gewoon door. Beiden groepen trainen deze vrijdag om 14.45 uur.
 
 
LUSTRUM

9-10-2018
Gezocht..... Lustrum
 
Voor een artikel in het HBS lustrum magazine zijn wij op zoek naar een jeugdlid (nu nog steeds spelend bij HBS) die naast hockey nog een heel bijzondere hobby heeft, of iets kan dat niemand anders kan.  
Ken je iemand, of ben je zelf dè speler (speelster) die naast bij HBS hockeyen bijvoorbeeld ook meedoet aan Holland’s got talent, in een orkest speelt, in een TV serie / film of in theater speelt, èn vind je het leuk om in het lustrum magazine te staan met een interview + foto, laat het ons dan weten!
Hein van Liemt (06-512 472 28 of [email protected] )
Jolien van Alphen (06-271 310 70 of [email protected] )
 
 
FEESTCOMMISSIE

5-10-2018
AB-feest 'Change the sexes' zaterdag 10 november. Bijna uitverkocht!
 
Eindelijk is het weer zo ver, hét HBS AB-Feest komt er weer aan. Op zaterdag 10 november is het tijd voor 'change the sexes'.
Even voor de duidelijkheid: je gaat hier dus: 
- als je een jongen bent als vrouw 💁🏼‍♂️>🤷🏼‍♀️ - als je een meisje bent als man! 🙋🏼‍♀️>🤷🏼‍♂️
Wij kunnen niet wachten op jullie geweldige creaties ?!?!?! :))) Prijs: €9.00 excl. servicekoste
Het feest duurt van 21:00 tot 01:00 en de deuren sluiten écht om 21:30 uur! Zorg dus dat je op tijd bent, want te laat=geen feest!🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♀️ :(((
De kaartjes kan je dit jaar weer alleen online kopen!  https://queue.eventgoose.com//?multiSalesChannel=3582d959e9cd7ce4044d8e39826e4d0a
Als HBS’er kan je met je eigen lidnummer inloggen en kan je ook nog 2 introducees meenemen! 
Wij hebben er zin innnnnnn! Tot snel!
xxxxxx Het jeugdbestuur!
Kleine notitie, vorig jaar was het AB-feest binnen 3 dagen uitverkocht! Op=op!
Zoals gewoonlijk gelden onze huisregels ook tijdens onze feesten. 
Huisregels: ID verplicht, anders geen toegang; Lid en introducees moeten gezamenlijk naar binnen; Er wordt streng gecontroleerd op alcoholbezit en alcoholgebruik (indrinken en in de zaal en/of toiletten) en jonger dan 18 jaar Bij dronkenschap of vermoeden van drugsgebruik gelden de huisregels van HBS: toegang wordt geweigerd of je wordt verwijderd. Ouders worden geïnformeerd en verzocht je op te halen. Bij vernieling of agressief gedrag wordt de politie ingeschakeld (en tevens je ouders ingelicht). Bij volgende feesten word je uitgesloten van de toegang.
 
HEREN 1

3-10-2018
Het Grote Heren 1 Oktober Fest op vrijdag 26 oktober
 
Op vrijdag 26 oktober organiseert H1 een echt - Duits - HBS Oktoberfest in ons mooie clubhuis ! 
Op deze avond zorgen voor de typische Duitse snacks, de welbekende schlagers en uiteraard Schnaps und Bier! Het feest is voor onze oudste veteranen tot onze jong senioren (18+ verplicht, geen ID, geen entree!).

De deuren zijn open zijn van 20:30 uur tot en met 21:00 uur en het feest duurt tot 01:00 uur! Gelukkig gaat de klok dit weekend een uur terug, dus je slaap haal je zo weer in. 

Koop je een regulier ticket, dan trakteert HBS Heren 1 op schnaps! 

Bij het kopen van een tafel (10-12 personen) krijg je allemaal een biertje, schnaps en een heerlijk Bratwurst mit Curry van uns! 

Tickets zijn verkrijgbaar via deze link: 
https://queue.eventgoose.com//?multiSalesChannel=5271000a63552e6abb93b2692e3957b3

Wir hoffen Sie zu sehen am 26e in Ihre schönste Lederhosen oder Dirndl. Diese sind natürlich verplicht!
HBS Heren 1 
NIEUWS

3-10-2018
Schrijf je nu in voor de clinics op HBS met Australian Day's en Thijs van Dam
 
Van 22 t/m 25 oktober zijn er voor kinderen van 6 t/m 16 jaar toffe hockeyclinics van Nationale Sportkampen op HBS: Scoren , Duels , 3D-technieken , Advanced Skills en Keepen
Elke dag staat een ander thema en tophockeyer centraal, word jij Next Level deze herfstvakantie?
 
De clinicdagen starten 9:30 en om 16:30 is het programma afgelopen. Lees hieronder verder over de thema’s en de toppers. Tot op HBS!

Aanmelden of alle informatie op www.nationalesportkampen.nl/hbs
Leden van HBS krijgen met de actiecode HBS altijd 5% korting bij aanmelding op een hockeyactiviteit op HBS!
 
De thema’s van de hockeyclinics op HBS:
Voor alle clinics geld de tijdelijke prijs van €50,- per dag. De gezonde lunch, drinken en tussendoortjes zijn inbegrepen.
22 oktober: Clinicdag 3D-technieken - AUSTRALIAN DAY met clinics van aussie-internationals
Word dé moderne hockeyer met de clinicdag 3D-technieken! Tegenwoordig moet je niet alleen de bal van links naar rechts kunnen halen, maar moet je de bal vanuit de stuit kunnen stoppen en scoren. Aan het einde van de dag ben jij meester in de lucht.
Alle informatie en aanmelden
23 oktober: Clinicdag Duels - clinic van supertalent Ties Klinkhamer (Jong-Oranje)
Win elk duel na de clinicdag Duels. Duels vinden overal op het veld plaats, of je nou aanvaller, verdediger of middenvelder bent. Wij gaan cirkelduels trainen en over- en ondertallen behandelen, zowel verdedigend als aanvallend.
Alle informatie en aanmelden

24 oktober: Clinicdag Scoren - AUSTRALIAN DAY 2 met clinics van aussie-internationals
Wil jij een ijskoude goaltjesdief worden? Dan is de clinicdag Scoren dé manier om een betere spits te worden! Leer diverse scoringstechnieken. Maar ook hoe jij je lichaam slim kan gebruiken tegen verdedigers in de cirkel.
Alle informatie en aanmelden
25 oktober: Clinicdag 'Advanced Skills' - met Rising Star Thijs van Dam (NL-team) Wordt echt Next level met een clinicdag Advanced Skills. Niet alleen nemen we jouw basis skills onder handen, neem we nemen ze een stapje verder. Scoop, Sleep en versla jouw tegenstander met de nieuwste skills!
Alle informatie en aanmelden
23 oktober: Clinicdag Keepen – met Amsterdam Keeper Jan de Wijkerslooth Wil jij punten gaan pakken voor je team? Dan heeft Nationale Sportkampen de clinicdag voor Keepers! Er wordt getraind op verschillende toffe vaardigheden, zoals duiken, coaching en shoot-outs. Leer naast je keeperstraining nog wat extra’s bij.
Alle informatie en aanmelden
 
Ook bij Nationale Sportkampen: Een jaar onbeperkt op hockeykamp! Ga jij meer dan één keer per jaar op kamp, dan is dit abonnement op de Nationale Sportkampen al snel super voordelig. Vanaf slechts 399 euro ben je abonnee. Als jij bijvoorbeeld één zomerkamp en één herfstkamp aan een hockeykamp meedoet, bespaar je al 100 euro! Boek hier...
 
Speel jij subtopklasse of hoger?! (10- 16 jaar)
Op het Advanced Tophockeykamp leer je de nieuwste hockeytechnieken van een topspeler, verbeter je tactische keuzes o.l.v. een topcoach en nog veel meer hockeyactiviteiten. Deze herfstvakantie op Schaerweijde (Zeist), ook mogelijk met overnachting! Alle informatie
 
Voor alle trainers
Ben jij 17+ en wil je ook helpen tijdens de kampen, dat kan! Kijk eens op www.nationalesportkampen.nl/begeleiden
 
 
 
 
FEESTCOMMISSIE

2-10-2018
CD-feest: 'Pyjama Party' zaterdag 3 november. Nog enkele kaarten.
 
Zaterdag 3 november is het weer zover, dan barst het CD-feest weer los! Het thema van dit jaar is: 'Pyjama Party''. Dus trek je meest vrolijke en kleurrijke feestpyjama uit de kast en laat je gekste danspasjes zien op HBS :):):)
Prijs: €10,- excl. servicekosten. 
Het gaat een beetje anders dit jaar, je koopt namelijk een kaartje voor toegang tot het feest PLUS de hele avond onbeperkt fris! ;)))))).
Het feest duurt van 20:00 tot 00:00 en de deuren sluiten écht om 20:30. Dus zorg dat je op tijd bent want je wil het feestje natuurlijk niet missen...! 
De kaartjes koop je online hier:  https://queue.eventgoose.com//?multiSalesChannel=ddc0ef987415cc7452f29973df6ccc60
Als HBS’er log je in met je lidnummer en je kan - als je wil - maximaal 2 introducees meenemen. 
Dus: - geen kaarten aan de bar - geen kaarten aan de deur - garderobe is gratis - maximaal 2 intro's per HBS-lid (moeten samen naar binnen met het HBS-lid)
Voor vragen over je lidnummer kun je mailen naar [email protected]
We kunnen niet wachten tot het feest en wij hopen jullie ook! 
Xxxx
het jeugdbestuur


 
G-HOCKEY

2-10-2018
G-hockeyers aan de slag met Lidewij Welten
 
Afgelopen zaterdag deden acht spelers uit G1 en G2 mee aan een clinic op Overbos. Onder leiding van international Lidewij Welten deden ze leuke oefeningen en leerden ze allerlei handige trucjes. 
Aan het eind natuurlijk nog op de foto met Lidewij en Oranje-keeper Anne Veenendaal. Het was super geslaagd, Overbos bedankt voor de uitnodiging!
En als u denkt...wat zijn  de G-hockeyers er goed gekleed uit. Dat klopt! Dankzij een bijdrage van het ING-medewerkers Fonds zijn beide G-hockeyteams dit seizoen helemaal in het nieuw gestoken. Ze zien er prachtig uit!

 
VACATURES

26-9-2018
Bestuur zoekt creatieve DTP’er
 
Welke creatieve DTP-er wil het HBS-bestuur en het jeugdbestuur een paar uur per maand helpen? 

Je kan jouw creatieve geest kwijt bij het maken van posters voor heren/dames 1 en voor de feesten van HBS zoals de pubquiz, ABCD-feesten, bierfest en TD's. Hiernaast help je mee met bijvoorbeeld fotobewerking voor onze nieuwe website, die binnenkort wordt gelanceerd. Je overlegt met het bestuur (en het jeugdbestuur) en de verenigingsmanager.
Beschik jij over deze kennis en kunde, dan horen wij graag van jou! [email protected]
Waarom moeilijk doen als het samen kan!

 
WEEKMENU

24-9-2018
Kom teamlunchen bij Evert! Reserveer op tijd.
 
HBS heeft een professionele keuken waar we met passie lunches, maaltijden of team happen klaarmaken. We hebben verschillende gezonde gerechten op het menu staan, maar serveren ook een ouderwetse lekkere kroket.
Een teamlunch kost €37,50 en bestaat uit; huisgemaakte soep, brood met beleg en yoghurt met fruit.
Wil je een lekkere borrelhap na de wedstrijd of juist als je kinderen aan het trainen zijn? Neem eens een koude borrelhap! Een koude borrelhap bestaat uit verschillende smeersels geserveerd met lekker met vers Turks brood.
Bij HBS kun je met je team eten, bijvoorbeeld spaghetti, lasagne of nasi, voor €5,- p.p. of kies voor een pizza in punten gesneden € 7,50!
Om er voor te zorgen dat alles op tijd klaar staat, willen we het drie dagen van te voren weten wanneer je met je team komt lunchen of eten. Dat kan per e-mail aan: [email protected]
Kom je alleen eten dan kun op de dagen dat de keuken open is ,of in overleg met het barpersoneel of de barmanager, uiteraard ook van het menu bestellen.
Kortom er is veel mogelijk, dus laat ons het ruim van te voren weten!
 


JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

17-9-2018
Spelregels 3-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 3-tallen oftewel de F-jeugd.
 17-9-2018
Spelregels 8-tallen
 
Bijgaand de spelregels de 8-tallen oftewel de 8E- Jeugd.
 17-9-2018
Spelregels 6-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 6-tallen oftewel de 6E-jeugd en de G-hockey.
 


ZAALHOCKEY

15-9-2018
Zaalhockey HBS – Afspraken seizoen 2018-2019
 
 
De definitieve aanmelding van alle teams voor de zaalhockey bij de hockeybond moet uiterlijk dinsdag 18 september plaatsvinden, Iedere coach en manager heeft het inschrijfformulier gemaild gekregen, dus zsm inleveren !!   Op basis van de voorlopige inschrijving van dit seizoen heeft de bond al bericht dat het lastig wordt om een goede midwintercompetitie (MWC) voor de jeugd op het veld te organiseren.   Wat HBS betreft kunnen alle jeugdteams de zaal in. De verwachting is wel dat het aantal trainingen beperkt zal zijn vanwege de schaarse zaalcapaciteit. Vooralsnog is het uitgangspunt minimaal 5 trainingen per team.
Ook seniorenteams kunnen kiezen voor de zaal.     Afspraken die door de zaalcommissie zijn opgesteld:   1. Deelname competitie:
Voor alle jeugd selectieteams is de zaalcompetitie verplicht. Het spelen van de midwintercompetitie vindt mogelijk dit seizoen geen doorgang omdat er geen representatieve poules gevormd kunnen worden. Dit geldt in het bijzonder voor de A t/m D jeugd. Vrijstelling kan alleen worden verkregen voor blessures en examens. Dit moet vòòr 1 november aangemeld zijn bij de contributieadministratie ([email protected]) en [email protected]   Voor het spelen van zaalcompetitie geldt wordt aparte contributie geheven (zie onder punt 4) HBS schrijft het team in uiterlijk op de deadline. De bond streeft naar poules van 7 teams en zal bij de poule-indeling van de jeugdteams uitgaan van de eindstand van de voorcompetitie veldhockey. Voor de C jeugd zal de stand na 5 wedstrijden leidend zijn (omdat dit jaar voor het eerst een herindeling na de winterstop plaatsvindt). De bond heeft aangegeven dat zij de D-jeugd zoveel mogelijk op zondagochtend zal indelen en de E-jeugd, 8-tallen, in beginsel op zaterdag zullen spelen. Voor de D-jeugd zal dit seizoen geen districtskampioenschap georganiseerd worden. Senioren spelen dit seizoen op zondag.   2. Team verantwoordelijkheden
In de zaal dient elk team zelfvoor elke wedstrijd één scheidsrechter aan te wijzen/mee te nemen. Dit geldt ook voor het seniorenteam!  Komend seizoen zullen er bij de senioren, Topklasse en Subtopklasse Standaardteams bondsscheidsrechters aangewezen worden. Bij de junioren wordt naar verwachting de Topklasse jongens/meisjes A, B en C-jeugd aangewezen (onder voorbehoud). Elk team heeft 1 of 2x per seizoen zaaldienst. Tijdens de zaaldienst is het team verantwoordelijk voor het goede verloop van de wedstrijden, maar ook de materialen en hal. HBS zal eventuele claims qua schade doorsturen naar het team dat op dat moment zaaldienst had.
3. Trainingen
HBS is geheel afhankelijk van de zaalcapaciteit in de regio om trainingen te kunnen geven. Het uitgangspunt is minimaal 5 trainingen. HBS heeft als streven de beschikbare trainingsuren in de door hen gehuurde zalen zo evenredig mogelijk over de teams te verdelen. Alleen jeugdteams die in de Topklasse spelen en 8E-teams komen in ieder geval in aanmerking voor 8 trainingen. Zaalhockeytraining vindt ook op het HBS-veld plaats. Deelname aan een toernooi of deelname aan een door HBS georganiseerd zaalevenement telt als één training en de kosten kunnen voor 50% gedeclareerd worden. Elk team kan ervoor kiezen alleen deel te nemen aan de competitie zonder trainingen. Hiervoor geldt één tarief dat omgeslagen wordt naar het aantal spelers. Elk team kan zelf, zo vaak als het wil, een zaalhockeytraining inrichten op veld 2 van HBS: de club heeft balken beschikbaar. Reserveren van het veld gaat via de verenigingsmanager. De gevraagde bijdrage (zie paragraaf 4) wordt berekend op basis van het aantal trainingen & deelname competitie. We trainen in hallen waar regels gelden. Als HBS (herhaalde) klachten krijgt over het niet opvolgen van die regels (omkleden in de hal, balken niet opruimen, geen matten ter bescherming plaatsen), dan vervallen de resterende trainingen van het team. Bij voorkeur is daarom tenminste 1 ouder bij start en einde aanwezig.
  4. Contributie zaalhockey
Voor zaalhockey wordt apart contributie geheven. De bijdrage voor de zaalhockey is vastgesteld op de ALV (juni 2018), waarbij ook weer is uit gegaan van een minimaal aantal trainingen van 5. In de contributie zit het inschrijfgeld dat door de bond is vastgesteld verwerkt.   Voor het contributietarief wordt een bandbreedte aan trainingen   aangehouden. Valt het werkelijke aantal trainingen binnen de bandbreedte, dan  wordt dat tarief gehanteerd. Daarnaast wordt rekening gehouden met de grootte van het team. Zie voor de contributietarieven de website van HBS.   5. Overige zaken
 Heb je vragen of wil je overleggen spreek dan de contactpersoon in de desbetreffende lijn aan of mail naar [email protected]
Jeugd 6 & 8E en senioren: Saskia Elsenburg ([email protected] Jeugd AB: Anita Sluis ([email protected]) Jeugd CD: Sander van Hoeve ([email protected]
 
 13-9-2018
Zaalhockey-tarieven voor seizoen 2018-2019
 
De zaalhockeycontributie is vastgesteld in de algemene ledenvergadering van juni jongstleden. De zaalcontributie blijft gedifferentieerd al naar gelang de grootte van het team.

Wel wordt er nu een bandbreedte van trainingen aangeboden van 5-7 trainingen of van 8 of meer. Voor elke groep geldt 1 tarief (of je nu 5, 6 of 7 trainingen krijgt of 8, 9, 10).
In alle tarieven is de eenmalige inning van Club Collect van euro 1,50 verdisconteerd. De contributie kan niet in termijnen betaald worden.
Het volledige contributie-overzicht is terug te vinden in de bijlage van dit bericht.
Het bestuur van mhc HBS
 


VACATURES

10-9-2018
Oproep naar ouders van jeugdleden in de ABCDE!
 
Oproep naar ouders van jeugdleden in de ABCDE! Per direct vrijwilliger gezocht voor de zaalhockeycommissie
Zaalhockey is leuk, uitdagend en lekker warm! Tijdens de vaak natte en koude winterperiode speelt HBS met de jeugdteams graag in de zaal. Het is niet alleen lekker warm maar het is ook een geweldige aanvulling op het aanleren van de technische en tactische vaardigheden.
De zaalhockeycommissie zorgt voor de organisatie en uitvoering van zaalhockey voor de breedteteams.
De commissie zorgt o.a. voor de: communicatie, informatievoorziening en ondersteuning aan de coaches opzetten schema voor de zaaldiensten. regelen van zalen voor trainingen en wedstrijden Voor de start van het zaalseizoen (periode augustus t/m november) ben je er gemiddeld 1 uur per week mee bezig. Van december t/m februari gemiddeld 2 uur per week.
Met het oog op de komende seizoenen waarin HBS het zaalhockey nog beter, interessanter en leuker wil maken, vragen we een commitment van 2 jaar. Zo kunnen we met een vaste groep het zaalhockey nog meer op de kaart zetten binnen HBS!
Heb je interesse in zaalhockey, beschik je over organisatorische skills en kun je goed communiceren, meld je dan vandaag nog aan bij de VC,  [email protected] . Waarom moeilijk doen als het samen kan!
 
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

1-9-2018
Spelleiden drie- en zestal hockey
 
De spelleider is onmisbaar bij het leren hockeyen. In de bijlage staan punten waar de spelleider op kan letten. ook staan er tips in om grote verschillen in sterkte tussen de teams op te vangen.

In de documenten staan ook de spelregels kort weergegeven.
 1-9-2018
Hoe bereik ik wie bij de Jongste Jeugd?
 
Bij de start van het seizoen is het handig om alle emailadressen van de Jongste Jeugd op een rijtje te hebben,. zodat iedereen de juiste personen kan benaderen met vragen:

Vragen over de organisatie van de Jongste Jeugd (Jongste Jeugd Commissie(JJC):  [email protected]  (of [email protected]) Alle vragen rond wedstrijden:  [email protected]   Afmelden voor een training:  [email protected] Adres- of emailwijzigingen, vragen over het lidmaatschap (Ledenadministratie Jeugd):  [email protected]  (let op, nieuw email-adres!)
 
ARBITRAGE

8-8-2018
CS+ HBS gaat samenwerken met RoodWit, Bloemendaal, Bennebroek, Alliance
 
Op 11 juni zijn de Arbitragecommissies van Alliance, Bennebroek, Bloemendaal, HBS en Rood Wit bij elkaar gekomen. Samen gaan we een programma van passende workshops geven op basis van het KNHB-programma , verdeeld over de clubs. 
Door de Kennemer CS+opleiding trekken we meer samen op, leren CS+ers elkaar regionaal kennen en creëren we een gelijk opleidingsniveau in de regio Kennemerland. Communicatie loopt via arbitrage van de 5 clubs.

Informatie over de CS+ opleiding algemeen: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/clubscheidsrechter-plus-cs
Aanmelden voor de CS+ opleiding op HBS: [email protected]

Programma voor CS+ in opleiding:
Di 11 september
Spelregelcursus
Alliance
Constant Tholen en
Huub van Leuven
Maandag 1 oktober
19.30 koffie;20.00 start
Voorbereiden wedstrijdmanagement en omgaan met de bank

Bloemendaal
(Marc Hendriks)
Dinsdag 30 oktober
Positionering, communicatie en ondersteuning
HBS
(Ernst Gelderman)

Vrij 16 november
Weerbaarheid
RoodWit
(Perry van Milt)

Woe 28 november
Spelregels zaal
Bennebroek
(Eef Gorter)

Maandag 10 december (ovb)
Eerste evaluatie
HBS

Najaar 2018
Veldwedstrijd jeugd met bondsscheids-rechters bekijken en nabespreken

Elke club zelf12/13 Januari 2019
Zaalwedstrijd jeugd met bondsscheids-rechters bekijken en nabespreken
RoodWit
(locatie Sporthallen Zuid)

Maart
Wedstrijd H1/JA1 met bondsscheids-rechters bekijken en nabespreken

Bloemendaal
Woe 10 April
Tweede evaluatie
Bennebroek


#fluitenisleuk #kennemerCS+   Esther Posno


 
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

19-7-2018
Wedstrijd- en trainingsschema Jongste Jeugd 2018-2019
 
In de bijlage het wedstrijd- en trainingsschema voor de Jongste Jeugd voor seizoen 2018-2019.
 17-7-2018
Trainingsschema Jongste Jeugd 2018-19
 
In de bijlage het trainingsschema voor de Jongste Jeugd voor seizoen 2018-19.
 


Statistieken
donderdag 18 oktober 2018
Aantal leden (info) 1357
Nu online 82
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 73,2%
Mededelingen
Clubcompetitie
1 JD2 5 15 + 63
2 JD1 5 15 + 49
3 MD3 5 15 + 34
4 DJ 5 6 18 + 30
5 MC3 5 15 + 28
Gehele competitie
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Teams

Hoofdsponsor
Adverteerders
Gouden sponsors