Inloggen
Zoeken in nieuws


MHCHBS
Agenda
vrijdag 20 april 
Hockeygames Jongste Jeugd
dinsdag 24 april 
verhuur velden aan Kennemer Lyceum
maandag 30 april 
Driedaagse clinic H1/D1 kamp met NSK
maandag 30 april 
Mei-vakantie regio Noord-Holland
zondag 6 mei 
Theedansant
Hele agenda
Hockey
Overig
Contact
MHCHBS
Bergweg 1 -a
2061KB Bloemendaal

clubhuis: 023-5376702
RSS
Nieuwsoverzicht
NIEUWS

20-4-2018
Super Sunny Day: H1 en D1 spelen 'finales' op 22 april
 
Het einde van de competitie nadert met rasse schreden. Voor onze beide vaandelteams staat zondag thuis een pittig programma op de rol. 
Heren 1 speelt tegen Schaerweijde, de nummer 3 van de poule. Dames 1 neemt het op tegen Victoria, de nummer 4 van de poule. We rekenen op jullie massale steun en zullen de zon daarvoor laten schijnen!
Dames 1 verloor afgelopen woensdag helaas met 3-0 uit bij MOP (de nr 3!), na afgelopen zondag de 3 punten bij Ring Pass te hebben binnengehaald. Heren heeft na de winst tegen koploper Hurley, punten laten liggen tegen Breda met een gelijkspel (2-2). Zaak voor beide teams om punten binnen te slepen om aansluiting te houden bij de top 5. 
 
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

20-4-2018
Save the date: 20 april Hockeygames Jongste Jeugd
 
Vrijdag 20 april is het weer zover: de ‘ Hockey   Games voor de puppes, E- en F-Jeugd ! Tijdens je gewone training en het uur ervoor of erna doe je superleuke opdrachten on-field en off-field samen met je team. 
 
Word met je team de winnaar binnen jouw leeftijdscategorie en win een fantastische prijs!
  
Meer informatie over de games en hoe je je met je team kunt opgeven volgt zo snel mogelijk, maar zet de datum 20 april alvast in je agenda!
 
 
JEUGD ABC11D

16-4-2018
Dames 2 blijft winnen met restaurant Noor Bloemendaal als nieuwe sponsor
 
Dames 2 blijft ook na de winterstop haar wedstrijden voortvarend en succesvol spelen. Met een nieuwe sponsor op de rug van Restaurant Noor, lunch en diner Bloemendaal blijft het team van Mark Jansonius goed hockeyen en winnen. Hun voorsprong op nummer 2 Voordaan is opgelopen tot 9 punten. Komende zondag staat om 11 uur een topper op het programma tegen de nummer 3 Athena. Bij winst nadert het kampioenschap en daarmee de reserve overgangsklasse.


Bij Heren 2 loopt het even iets minder in de reserve 1e klasse. De laatste 2 wedstrijden gingen verloren en daarmee helaas hun koppositie. Komend weekend wordt om 16.30 uur DE topper tegen Amsterdam gespeeld. Bij winst kunnen de heren van Robbert Zevalkink de eerste plek weer heroveren.
Dames 3 staat op een keurige derde plek in de reserve 1e klasse. Komende zondag moeten er drie punten gehaald kunnen worden tegen de Reigers, die laatste staan in de poule.
 
SENIOREN

15-4-2018
Senatoren van HL zoeken dringend invallers en nieuwe spelers
 
De senatoren van HBS HL1 zijn dringend op zoek naar nieuwe spelers en invallers voor het enige heren senatoren team van HBS.
Op dit moment bestaat de kerngroep uit 15 spelers en dat is - vanwege de leeftijd en blessuregevoeligheid van de senatoren - te klein om goed mee te kunnen doen in competitieverband. Bovendien stoppen er een paar aan het eind van dit seizoen.
Officieel moeten spelers en invallers uit de volgende criteria voldoen (definiëring KNHB): 
Heren Veteranen L (50+) zijn herenleden die 50 jaar of ouder zijn. Gedurende een competitieseizoen mogen echter per team maximaal vier spelers, die de leeftijd van 50 jaar nog niet hebben bereikt, maar tenminste 45 jaar zijn in competitiewedstrijden van dit team uitkomen.
Zie jij een kans om een aantal keren per seizoen in te vallen? Of wil je gewoon meespelen met HL1, dan kun je je aanmelden bij de [email protected]
 
BESTUURSMEDEDELING

14-4-2018
HBS-complex ondergaat vanaf juni grote transformatie
 
Hoofdveld wordt waterveld; twee velden met led-verlichting, nieuwe ballenvangers en inspeelveld
Komende zomer ondergaat het complex van HBS een grote transformatie. Het hoofdveld wordt omgezet van semi-water naar een waterveld met e-layer, aangelegd door de CSC/Greenfield groep. Afgelopen maand is definitieve overeenstemming bereikt over het contract. 
Het waterveld is kwalitatief gelijk aan veld 3. Groot verschil is dat de aanleg nu door een volledig Nederlandse groep wordt gedaan. CSC is de bouwer van de onderbak, Ten Cate levert garens en Greenfields maakt daar een tapijt van.
Daarnaast wordt de ballenvanger aan de kant van het Bleek&Berg-pad vervangen door een 30 meter breed hek van 6 meter hoog, waardoor de veiligheid van passanten beter geborgd is. Bovendien wordt de ballenvanger aan de noordzijde van veld 3 vervangen (waardoor er nog minder dure ballen verloren gaan!).
Een noviteit is de aanleg van LED-verlichting op veld 1 en 3 die tegelijkertijd met de ombouw van veld 1 plaatsvindt. Mede vanwege rijkssubsidies en de gemeente Bloemendaal is dit komend seizoen al mogelijk.
Dankzij de led-verlichting kan HBS eenvoudiger een deel van het veld verlichten of uitschakelen. Dit bespaart energie en licht kan effectievere (per kwart veld) ingezet worden. Bovendien draagt het bij aan onze doelstelling om de duurzaamste vereniging te worden van de Kennemer regio.

Ook zullen omwonenden - die meegenomen zijn in het voortraject - minder hinder ondervinden van strooilicht. Dankzij een buurtbewoner worden de led-lampen uitgerust met speciale kappen, zodat lichthinder ook buiten het HBS-complex vermindert. Dit traject is nog in een experimenteel stadium, waardoor het onzeker is of dit op tijd voltooid is.
De omvorming van veld 1 tot waterveld vangt aan op 11 juni en is en uiterlijk op 23 juli 2018 afgerond. In dezelfde periode worden de twee ballenvangers aan de zijde van KG1 (Bleek en Bergpad) en KG3 (voor de sloot) aangepast .
Als sluitstuk van de opwaardering van ons complex wordt er aan de kopse kant van veld 3 een kwart waterveld aangelegd. Het veld zal ingezet worden als officieel waterveld voor wedstrijden van de jongste jeugd, voor specialistentraining, zoals strafcorner, keepers en spitsentraining en als inloop- of inspeelveld voor de wedstrijden op zaterdag en zondag voor alle HBS-teams. Tevens wordt ook de ballenvanger aan de zuidzijde van veld 3 vervangen.
De transformatie wordt gefinancierd  uit eigen middelen, met een lening bij onze hoofdsponsor Rabo, overheidssubsidies en extra acties onder leden, zoals de Grote Club Actie, Vriendenloterij waarvoor leden extra loten kunnen kopen. Meer details en andere acties worden later en op de algemene ledenvergadering bekendgemaakt.
Veel dank is HBS verschuldigd aan het SEAH-bestuur - Erik Minderhoud, Joris Bruggen, Gerl Spijker en Piet van Stijn - en de duurzaamheidscommissie onder leiding van Hans Piera die mede vaart hebben gegeven aan dit proces.
Marten van Vliet Voorzitter mhc HBS
 
JEUGD ABC11D

13-4-2018
Aanvragen dispensatie ABCD vòòr 1 mei
 
Aanvragen dispensatie ABCD voor seizoen 2018-2019 voor 1 mei


HBS hanteert, net als de KNHB, het uitgangspunt dat ‘jeugdleden zoveel mogelijk spelen in hun eigen leeftijdscategorie’. In principe wordt in iedere leeftijdscategorie maximaal 2 jaar gespeeld. Dit betekent dat alleen in speciale omstandigheden dispensatie kan worden aangevraagd en verleend om te spelen in een lagere leeftijdscategorie.  


Wanneer wordt wel en geen dispensatie verleend?
Als club dienen wij een verzoek in tot dispensatie bij de KNHB. De bond verleent de dispensatie op basis van de onderstaande gronden. 
 
Sociale of medische gronden (medische verklaring vereist); Het ontbreken van een passend elftal in een bepaalde categorie.  


De dispensatie wordt verleend voor één seizoen en voor het spelen in een bepaald team. Spelers mogen maximum één jaar te oud zijn voor de gevraagde categorie.


Er wordt géén dispensatie verleend voor spelers uitkomend in de:
 
Landelijke jeugdcompetities Super A en B, IDC-C Topklasse, Sub Topklasse (voorcompetitie) In de eerste klasse wordt zeer terughoudend dispensatie verleend

Wat te doen om dispensatie aan te vragen?
 
Schrijf als ouders een mail naar [email protected] met daarin: naam, geboortedatum, huidig team en reden voor het verzoek, inclusief een concrete onderbouwing. Het verzoek wordt binnen 2 weken besproken in de ABCD-commissie na overleg met de technische staf en de betreffende coach. De ouders en de betreffende speler worden per mail op de hoogte gebracht van het al dan niet honoreren van het verzoek.  Het verzoek wordt namens het bestuur van HBS bij de KNHB ingediend. Voor 1 juni verwachten wij als ABCD van de KNHB een definitief besluit en geven dit dan zo spoedig mogelijk door aan de aanvragers.   
 
BESTUURSMEDEDELING

12-4-2018
Inschrijving jeugdleden - categorie ABCD - sluit op 1 mei!
 
Sinds donderdag  1 februari 2018  kin u uw kind weer aanmelden voor het lidmaatschap van HBS voor seizoen 2018-2019. Wees op tijd, want de belangstelling is groot.
Eerdere aanmeldingen dan 1 februari worden   niet   in behandeling genomen.
U kunt uw zoon of dochter aanmelden als hij of zij op 1 oktober 2018 6 jaar of ouder is.

De inschrijving voor het lidmaatschap voor de jongste jeugd  is sinds 1 april gesloten. 
Oudere jeugd, vanaf de D-categorie, heeft tot 1 mei 2018 de mogelijkheid om zich aan te melden. Dit in verband met de opzegtermijn die eveneens op 1 mei afloopt.
Latere aanmeldingen zullen alleen in behandeling genomen worden als er plaats is in de betreffende leeftijdscategorie van de ABCD-jeugd.
Let op: wanneer u uw kind opgeeft voor een Funkey-cursus, wordt uw kind gèèn lid van HBS, maar cursist voor de periode maart - mei of september-december (10 lessen).

Leest u - voor dat u uw kind aanmeldt - eerst de volgende informatiedossiers:

- aanmelden
- aannamebeleid
- aanmeldformulier  

 (let op scroll na klikken op de link naar beneden)

Aanmelden kunt u via de aanmeldlink in de linkerkolom op onze website.

De volgorde van binnenkomst is niet bepalend voor de aanname. Neem vooral de tijd om het formulier zorgvuldig in te vullen. Denk aan het mailen van een kopie ID ter controle van de leeftijd van uw zoon of dochter.

Wij hopen u volgend seizoen te kunnen verwelkomen op onze vereniging!

Het bestuur van HBS
 
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

12-4-2018
G1 Team van de Week
 
G1 speelde vandaag een wedstrijd tegen Bloemendaal G1. Bloemendaal, altijd sterk in overspelen, kwam al gauw met 2-0 voor. Gelukkig scoorde invaller Arjan de eerste goal, en Kim scoorde het 2e punt. Bij rust stond het 5-2 en in de 2e helft scoorde Mees nog een goal. De eindstand 6-3 voor Bloemendaal. Een goede wedstrijd waar hard is gewerkt! Bedankt invallers Mees, Floris en Arjan!
Kijk op Facebook voor het filmpje van dit fantastische team. 
 
BESTUURSMEDEDELING

9-4-2018
Robbert Zevalkink stopt als Technisch Directeur Jongste Jeugd
 
Na zeven jaar gaat een vertrouwd gezicht, Technisch Directeur en trainer van onze jongste jeugd, Robbert Zevalkink stoppen bij de jongste jeugd van HBS.


Hij heeft gezorgd voor veel aandacht voor zowel het hockeyspelletje als voor de sociale aspecten van onze club in de opleiding van onze jeugd.  Onder het motto "We moeten kinderen ‘hockeygek’ maken” is de jongste jeugd bij HBS nog meer een plek geworden waar kinderen graag leren hockeyen. Dat dat goed is gelukt mag blijken uit het enorme aantal aanmeldingen voor de jongste jeugd en het geringe aantal opzeggingen!


Robbert gaat in de tweede helft van dit jaar de verkorte PABO afronden en daarna voor de klas. Deze stap laat zich moeilijk combineren met zijn functie als technisch directeur jongste jeugd. Wij wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging. Robbert blijft beschikbaar voor werkzaamheden die zich beter laten combineren met het leraarschap (of is het meesterschap?).
 
We zijn dus op zoek naar een Technische Directeur Jongste Jeugd. De vacature staat op Hockey.nl. Mocht je zelf interesse hebben of weet je een goede kandidaat neem dan contact op met Jan Pool, bestuurslid op [email protected] of 0642873029.
  Jan Pool


 

8-4-2018
Bestuur zoekt kandidaten voor de senioren elftalcommissies
 
Aan alle senioren! Voor wie mij niet kent: ik ben Lisette van Dee, bestuurslid breedtehockey senioren en ik vertegenwoordig dé senioren binnen het bestuur van HBS.
Al enige tijd ben ik op zoek naar nieuwe leden voor de Heren Elftal Commissie (kortweg de HEC) en voor de Dames Elftal Commissie (kortweg de DEC). Beide commissies zijn helaas op dit moment niet bezet, maar beide zijn belangrijk voor HBS en mij. Zij zijn de oren en ogen van de senioren. Alleen kan ik als bestuurslid breedtehockey niet iedereen bereiken.
Wie zou nog dit seizoen willen toetreden tot deze commissies?
Wat wordt er van je verwacht:
eerste aanspreekpunt voor de heren senioren verwelkomen van nieuwe leden en hen begeleiden naar een passend team samen met mij de teams (in overleg) formeren signaleren van zaken die spelen bij de senioren gezamenlijk overleg HEC en DEC met mij; 2 keer per jaar (november en mei) onderling overleg (HEC-DEC), ledenadministratie, trainingscoördinator, wedstrijdsecretariaat en met mij 1 keer per jaar (begin van het seizoen)
Ideaal zou zijn als er per commissie 2 heren en 2 dames zich opgeven, dan kan iedereen bepaalde taken/teams onder zijn hoede nemen. Het grootste gedeelte kun je af via de mail en what's app. Je hebt regelmatig afstemming/contact met mij via mail of telefoon.
Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op en dan kunnen we eens gaan zitten en praten over de functie en de verwachtingen.
Zelf speel ik ook op zondag bij Dames A. Spreek spreek me gerust aan als je iets wilt weten.
Ik hoop op veel reacties!
Lisette van Dee bestuurslid HBS, breedtehockey senioren
 
NIEUWS

6-4-2018
Beleef je vakantie met Nationale Sportkampen op HBS
 
In de meivakantie (30 april – 2 mei) en zomervakantie (23 – 27 juli & 13 – 16 augustus) kan jij als hockeyliefhebber ultiem genieten. In de meivakantie zelfs een kamp onder leiding van Dames & Heren 1!
Lid van HBS? Meld je aan met kortingscode LEDENHBS10 en je krijgt 10% korting op het meikamp!


Hockeykampen op HBS
30 april - 2 mei: He ren 1 en dames 1 kamp
Als hockey jouw passie is, dan kan je meedoen aan het HBS Heren 1 en Dames 1 kamp op HBS. De bevlogen spelers en trainers van de eerste elftallen zullen jou de leukste en uitdagendste oefeningen voorschotelen en je veel tips geven hoe jij een nog betere hockeyer kan worden. Ook worden er veel partijvormpjes gedaan, lol gemaakt en zijn er luchtkussens aanwezig om even bij te komen van al dat hockeyen. Kortom: de ideale invulling van jouw meivakantie!

De Heren 1 en Dames 1 van HBS spelen in de overgangsklasse. Met aantrekkelijk en aanvallend hockey zorgen ze dat iedere zondag weer een hele belevenis is om naar ze te kijken. Doelpunten maken kunnen ze als geen ander!
 
Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.nationalesportkampen.nl/hbs .
Kampen in de zomervakantie Hockeykamp - Junior Houd jij van hockey maar vind je het ook leuk om andere sporten te beoefenen en spring je graag op een luchtkussen? Dan is dit kamp gemaakt voor jou!
Clinic van een topspeler 50% hockey, 50% andere sporten en activiteiten Voor beginners en gevorderden van 6 t/m 8 jaar Prijs vanaf €269,-
Hockeykamp - Original Houd jij van hockey, maar vind je het ook leuk om andere sporten te beoefenen en spring je graag op een luchtkussen? Dan is dit kamp gemaakt voor jou!
Clinic van een topspeler 70% hockey, 30% andere sporten en activiteiten Voor beginners en gevorderden van 8 t/m 12 jaar Prijs vanaf €269,-

Tophockeykamp Droom jij dag en nacht over hockey? Dan is dit kamp perfect voor jou! Verbeter jezelf door video-analyse en de tips van de tophockeyers. Na de vakantie show jij je nieuwste skills aan je teamgenoten.
Elke dag een super uitdagende clinic Voor hockeyers van 10 t/m 14 jaar Prijs vanaf €369,-

Sport&Spelkamp Beleef een geweldige eerste kamp ervaring waarbij plezier en sporten centraal staat. Met een geheel nieuw programma gaan we energiek van start in 2018.
 
Spelenderwijs kennis maken met sporten Keuze tussen 3 of 5 dagen Voor energieke kinderen van 4 t/m 7 jaar Prijs vanaf €134,-  

13 - 16 augustus: Hockey & Beachkamp
Pak je hockeystick, zonnebrandcrème en zonnebril maar uit de kast! Relax, enjoy and play hockey: er is toch niets lekkerder dan eerst hockeyen en daarna uitrusten op het strand?

Op HBS zullen we een intensief hockeyprogramma volgen, als we hier moe en voldaan van zijn gaan we uitrusten in het gezellige tentenkamp of met z'n allen naar het strand! Tijdens dit kamp zal je je geen minuut vervelen, naast hockey gaan we bijvoorbeeld ook andere activiteiten doen zoals frisbeeën, skimboarden en avondspellen.
 
Ga met ons mee op het grote hockeyavontuur!
Maak je hockeyavontuur compleet met een van de overnachtkampen , daag jezelf uit tijdens het tophockeykamp Advanced of vlieg met ons mee naar Barcelona voor het ultieme #HockeyAvontuur.
 
2 april: Kick-off 2018 met supersterren!
Carlien Dirske van den Heuvel, Mila Muyselaar en Hester van der Veld, geven jou op 2 april de ultieme hockeyervaring in Rotterdam. Kijk, luister, ervaar en leer van deze internationals tijdens de Nationale Hockey- & Keepersdagen .
 
Voor alle trainers
Ben jij 17 jaar of ouder en wil je ook helpen tijdens zulke toffe kampen, dat kan! Kijk eens op www.nationalesportkampen.nl/begeleiden


 


 
VACATURES

2-4-2018
Vrijwilligerswerk vacatures 2018/2019
 
Beste leden,
Er zijn een heel aantal commissies die echt hulp kunnen gebruiken komend seizoen. Zou jij het leuk vinden om iets te doen voor een van deze commissies? Laat het ons weten via  [email protected]
Wil je iets doen voor een commissie die hier niet bij staat? Dat kan natuurlijk ook. Wij horen het graag. Waarom moeilijk doen als het samen kan!


Mvg, de Vrijwilligerscommissie
 
Grascoördinator - Op HBS is de zaterdag een drukbezette dag. We zijn genoodzaakt tussen de 4-7 teams per week op gras in te delen. Werkzaamheden: in kaart brengen van de wensen van de gras spelende teams & benodigde coördinatie en communicatie om dit te bewerkstelligen (waar mogelijk), tegenstanders benaderen of er kunstgrasvelden beschikbaar zijn, overleg met seniorenwedstrijd secretariaat of er wedstrijden op zondag gespeeld kunnen worden, overleg mogelijkheden en verzetten van de wedstrijden met de bond. Tijdsbeslag: 2 à 3 uur per week bij veldwedstrijden.
-
Klussenclub - Klussen en tuinieren op het complex (clubhuis en velden). O.a. onderhoud hekken, goals, netten, dug outs en kleine reparaties in en rondom clubhuis. Ook onderhoud en beheer van het groen (bladeren vegen met bladblazer, struiken snoeien), mollen vangen en verjagen. Tijdsbeslag: Wanneer je klussen op kunt pakken.

-
Zaalcommissie - o.a. zorgen jullie voor de organisatie en uitvoering rondom zaalhockey voor de breedteteams. Invulling van de coaching van de breedteteams, communicatie, informatievoorziening en ondersteuning aan de coaches en een schema opzetten voor de zaaldiensten. Tijdsbeslag: rond augustus t/m november gemiddeld 1 uur per week, van december t/m februari gemiddeld 2 uur per week. Na zaalseizoen evaluatie.
-
Grote Club Actie - Jullie verzorgen de organisatie van de grote clubactie. O.a. onderhouden jullie contact met de stichting, bestellen, distribueren en verwerken loten en brengen de actie onder de aandacht bij de leden. Tijdsbeslag: van sept. tot nov. met piek tijdens verkoop.
-
CeeDee Toernooicommissie - o.a. organiseren jullie een 2-daags toernooi tijdens Pinksteren voor de D en C-jeugd. O.a. maken jullie affiches en plaatsen jullie informatie op de website, controleren jullie de inschrijvingen en betaling en maken jullie het toernooiboekje. Op de dag zelf ontvangen jullie de gasten en zijn jullie het aanspreekpunt. Ook stemmen jullie de begroting af. Tijdsbeslag: half uur per week van maart tot Pinksteren plus aanwezigheid op het toernooi zelf.
-
Gevonden Voorwerpen - Je biedt de mogelijkheid aan spelers van HBS en gasten om verloren voorwerpen terug te kunnen krijgen. Ophalen, publiceren van voorwerpen online (1x per maand), overhandigen aan eigenaren. Organisatie van de gevonden voorwerpen verkoop op eerste zaterdag van het seizoen. Tijdsbeslag: 1,5 uur per week plus 1 keer verkoop op zaterdag
-
Feestcommissie - O.a. organiseren jullie feesten en evenementen op HBS, zoals de AB/CD-feesten, Pubquizen, 30+feest en afsluitende clubdag. Jullie verlenen assistentie bij de Thé Dansants (TD’s). Bedenk thema’s, zorgt voor kaartverkoop, contact met bands, en regelen van posters. Ook zijn jullie verantwoordelijkheid voor inkosten en uitgaven van de feesten. Tijdsbeslag: gemiddeld 2 uur per week in de voorbereidingsfase. Vlak voor en tijdens het feest ongeveer 7 uur. Er vindt ongeveer 2 x per hockeyseizoen een AB én een CD-feest plaats, er wordt 1 à 2 keer een pubquiz georganiseerd en er is jaarlijks een 30+feest.
-
Kascommissie - O.a. controleer je de boekhouding en geef je advies over het beleid. Daarnaast maak je het verslag voor de jaarlijkse ledenvergadering. Je werkt samen met de Penningmeester. Tijdsbeslag: 2 keer per jaar
--


JONGSTE JEUGD COMMISSIE
Fotograaf Jongste Jeugd - o.a. vergroot je de zichtbaarheid van de jongste jeugd op HBS. Jullie maken foto's van belangrijke momenten binnen de jongste jeugd en kunt deze bewerken voor online uitingen. Tijdsbeslag: 2 uur per maand. Aanwezigheid tijdens evenementen. Gestelde eisen aan vacature: Fotograaf of affiniteit met fotografie
-
Funckey Coördinator - o.a. promoot je Funckey hockey zodat de groepen continue vol zitten. Je verwerkt de aanmeldingen, deelt de cursisten in en handelt de communicatie af. Tijdsbeslag: 2 x per seizoen bij nieuwe aanmeldingen intensief, verder af en toe aanwezig tijdens cursus
-
DTP Jongste Jeugd - o.a. vergroot je de zichtbaarheid van de jongste jeugd op HBS. Jullie bewerken allerlei soorten online en offline publicaties zoals flyers, posters, brochures etc. Tijdsbeslag: 2 uur per maand.
--


BARCOMMISSIE
Barmedewerker woensdagmiddag - Je zorgt samen met een groepje ouders dat de bar bezet is op de trainingsmiddag van de jongste jeugd. Je doet de bediening en verzorgt de limonade. Je ondersteunt de barmanager en houdt het clubhuis schoon. Tijdsbeslag: 1 keer in de 3 à 4 weken op de woensdagmiddag van 14.30 tot 16.30.
-
Barmedewerker vrijdagmiddag - Je zorgt samen met een groepje ouders dat de bar bezet is op de trainingsmiddag van de jongste jeugd. Je doet de bediening en verzorgt de limonade. Je ondersteunt de barmanager en houdt het clubhuis schoon. Tijdsbeslag: 1 keer in de 3 à 4 weken op de vrijdagmiddag van 16.00 tot 18.00.
-
Barcoördinator Zaterdag - Tijdens de zaterdag begeleid je ouders die bardienst draaien door (oa) uitleg te geven over het koffieapparaat; uitleg te geven over de indeling van de bar en uitleg te geven over de kassa en de afhandeling van het geld. Je stuurt de ingedeelde ouders aan vwb het schoonmaken van clubhuis (tafels schoonmaken, vuilniszakken verschonen etc) en het bijvullen van de voorraden. Je biedt ondersteuning aan de barmanager. Je aanspreekpunten zijn de Indeler Bardiensten Zaterdag en de barmanager. Tijdsbeslag: Er is een poule van ongeveer 15 BC’ers die gemiddeld 1 keer per maand/6 weken 3 uur ondersteuning bieden achter de bar. Eventueel zijn deze BC’ers – op vrijwillige basis - ook in te zetten achter de bar bij andere clubactiviteiten.
--


WEDSTRIJDTAFEL
Leden Wedstrijdtafel Jongste Jeugd - o.a. verwelkomen jullie de gastteams en de eigen teams en geven hen de noodzakelijke informatie voor een goed verloop van het wedstrijdschema. Tijdsbeslag: 3 a 4 keer per seizoen tussen 8.30/10.30 voor Jongste Jeugd.
-
Leden Wedstrijdtafel ABCD - o.a. verwelkomen jullie de gastteams en de eigen teams en geven hen de noodzakelijke informatie voor een goed verloop van het wedstrijdschema. Tijdsbeslag: 3 a 4 keer per seizoen tussen 10.30/14.00 en 14.00/17.30 voor ABCD.
--


ARBITRAGECOMMISSIE
Indeler Zaterdag Scheidsrechters - o.a. zorg jij dat thuisspelende teams van jouw categorie (A,B,C en D vanaf de elftallen) op zaterdagen voorzien zijn van twee scheidsrechters. Aan het begin van het seizoen inventariseer je welke ouders als scheidsrechter beschikbaar zijn. Gedurende het seizoen plan je scheidsrechters in en hou je in de gaten of ze bevestigen dat ze gaan fluiten. Tijdsbeslag: 1 avond per week.
-
Zaterdag Scheidsrechter begeleider - o.a. zorg jij dat onervaren scheidsrechters een goede en positieve begeleiding krijgen, zodat ze vertrouwen krijgen in het fluiten van wedstrijden. Tijdsbeslag: begeleiden van de scheidsrechter voor, tijdens en na de wedstrijd op zaterdag.
-
Arbitrage communicatiemedewerker - o.a. verzorg je de communicatie vanuit de arbitragecommissie naar de leden op de online mediakanalen. Je brengt ouders op de hoogte van activiteiten en mogelijk heb je nieuwe ideeën. Tijdsbeslag :2 uur per maand


 
BESTUURSMEDEDELING

2-4-2018
Opzeggen? Doe dat zonder kosten vòòr 1 mei!
 
Leden die hun lidmaatschap willen opzeggen, dienen dit vòòr 1 mei van het lopende seizoen (2018) te doen.  Twijfel je als A-lid, vanwege examens, inloting of het vinden van een kamer. Zeg dan altijd onder voorbehoud op bij de ledenadministratie.
Onder voorbehoud opzeggen kan allèèn als je A-lid bent. Onder voorbehoud opzeggen eindigt op de datum van je (her)examenuitslag. En voor inloten geldt hetzelfde. Voor het vinden van een kamer maak je afspraken met de ledenadministratie.

De makkelijkste en snelste manier is:
ga naar de HBS-site, en druk op de knop OPZEGGEN in de linkerkolom.
Een opzegformulier wordt zichtbaar, vul alles in (ook de reden van opzeggen) en geef indien nodig een toelichting; verzend vervolgens het formulier. 
Opzeggen bij je coach en/of trainer geldt NIET, altijd het formulier gebruiken!
Je opzegging wordt verwerkt en je ontvangt van de ons een bevestigingsmail. Dus zodra de ledenadministratie jouw opzegging heeft bevestigd, is deze pas definitief.
Bewaar deze mail om problemen te voorkomen. Zorg ook dat je JUISTE mailadres bij ons bekend is. De bevestiging van je opzegging wordt na dat mailadres, is het eerste mailadres, verzonden. Geen  mail ontvangen? Neem dan telefonische contact op .
Wil je meer weten over het opzeggen, klik dan hier (onderop de pagina staat het bericht): http://www.mhchbs.nl/site/default.asp?Option=2500  

Let op! Bij te laat opzeggen ben je volledig contributieplichtig!
Uiteraard hopen we dat jullie natuurlijk bij HBS blijven spelen, of als de gelegenheid zich voordoet weer bij HBS komt hockeyen!
 
 
 

29-3-2018
Geen trainingen op Koningsdag, Hemelvaart en Tweede Pinksterdag
 
De komende maanden zijn er meer dagen waarop niet getraind wordt:
Vrijdag 27 april  Koningsdag :  geen training
Maandag 30 april tot 11 mei: meivakantie (incl. Hemelvaart) : geen training. Wel kunnen leden zich - met korting - inschrijven voor de hockeykampen op HBS.

NB: wel training voor seniorenteams in de tweede week meivakantie (7/5-11/5) 
Maandag 21 mei Tweede Pinksterdag geen training.
Let op: D en C-teams spelend in de 1e klasse of lager kunnen zich inschrijven voor het HBS CeeDee-toernooi (een breedte toernooi)

Maandag 28 mei tot vrijdag 1 juni: laatste trainingsweek A&B teams Maandag 4 juni tot vrijdag 8 juni  :  laatste trainingsweek C&D teams
Bovenstaande data gelden voor alle breedteteams. De selectieteams maken onderling afspraken over doortrainen in de meivakantie.
De informatie over de selectietrainingen (en start training nieuwe breedteteams) in juni/juli volgt zo snel mogelijk .
 
JEUGD ABC11D

28-3-2018
Schrijf je in voor het HBS CeeDee-toernooi met Pinksteren!
 
In het Pinksterweekend op 20 & 21 mei
organiseert HBS Bloemendaal voor de 14e keer het CeeDee- toernooi.

HBS goes TO THE BEACH!

Een gezellig CeeDee-toernooi voor 1e klasse en breedteteams, voor jongens en meisjes. Indeling op sterkte, alle wedstrijden worden gespeeld op kunstgras (water, semi-water en zand) en duren 25 minuten per wedstrijd.
Tussen de wedstrijden door worden er leuke spelletjes georganiseerd op gras en uiteraard het befaamde strafbaltoernooi.

De ijskar van LUCIANO’S staat er om je wat verkoeling te bieden, de snelheidsmeter staat er om je krachten te meten met je medespelers. En aan het einde van de toernooidag wordt het toernooi afgesloten met een BBQ en tropische drankjes!
Veel hockey, een gezellige ongedwongen sfeer en meestal schijnt de zon ook nog!
Kortom, schrijf je in en kom naar de leukste club in Bloemendaal.

Kosten bedragen € 240,- per team  (inclusief koffie, lunch, drinken, fruit, broodje hotdog en afsluitende BBQ)

 
D -toernooi: op zondag 20 mei C -toernooi: op maandag 21 mei  

Inschrijvingen via   [email protected]

* inschrijving sluit op 7 mei, VOL=VOL, er is plaats voor 36 teams!*
Kom allemaal naar Bloemendaal met Pinksteren 20 & 21 mei!
Sportieve groet van de toernooicommissie,  en we zien elkaar op HBS!

 
JHF KAMP

16-3-2018
Schrijf je in voor het HBS JHF-kamp van 2018!
 
Het welbekende HBS JHF kamp komt er weer aan! HÉT hockeykamp voor HBS’ers door HBS’ers. Een lang weekend vol met hockey, spelletjes, feest en gezelligheid!


Ben jij nu tweedejaars D of C jeugd op HBS? Schrijf je dan zo snel mogelijk in via onze website! 


Data: vrijdag 20 juli ca. 17:00 uur t/m maandag 23 juli ca. 12:00 uur
Thema: HABIE PRISON 
Kosten: €110 pp. 
(Incl. lunch, diner, slaapplaats, kampoutfit en gezelligheid) 


Inschrijven kan via:  www.hbsjhf.nl


Voor meer informatie:
Facebook: Jeugdbestuur MHC HBS
Instagram: @jeugd_hockey_festival
Website:  www.hbsjhf.nl
E-mail:  [email protected] 
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

20-9-2017
Spelregels 3-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 3-tallen
 20-9-2017
Spelregels Jongste Jeugd
 
Bijgaand vindt u de spelregels voor de Jongste Jeugd zoals deze opgesteld zijn door de KNHB.
 20-9-2017
Spelregels 6-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 6-tallen.
 16-9-2017
Hoe bereik ik wie bij de Jongste Jeugd?
 
Bij de start van het seizoen is het handig om alle emailadressen van de Jongste Jeugd op een rijtje te hebben,. zodat iedereen de juiste personen kan benaderen met vragen:

Vragen over de organisatie van de Jongste Jeugd (Jongste Jeugd Commissie(JJC):  [email protected]  (of [email protected]) Alle vragen rond wedstrijden:  [email protected]   Afmelden voor een training:  [email protected] Adres- of emailwijzigingen, vragen over het lidmaatschap (Ledenadministratie Jeugd):  [email protected]  (let op, nieuw email-adres!)
 

1-8-2017
Spelleiden drie- en zestal hockey
 
De spelleider is onmisbaar bij het leren hockeyen. In de bijlage staan punten waar de spelleider op kan letten. ook staan er tips in om grote verschillen in sterkte tussen de teams op te vangen.

In de documenten staan ook de spelregels kort weergegeven.
 14-7-2017
Jaaroverzicht Jongste Jeugd 2017/2018

14-7-2017
Trainingsschema Jongste Jeugd 2017/2018

14-7-2017
Welkomstmail Jongste Jeugd 2017/2018
 
Beste spelers, ouders en verzorgers van de Jongste Jeugd,     Een nieuw hockeyseizoen gaat weer van start. In deze brief zetten we voor jullie de belangrijkste informatie op een rij. Gedurende het hele seizoen kunnen jullie deze en andere actuele informatie terugvinden op de website onder het kopje Jongste Jeugd in de rechterkolom. Tevens ontvangen jullie een uitgebreide agenda met daarin alle speel- en trainingsdata van seizoen 2017/2018.
 


Statistieken
vrijdag 20 april 2018
Aantal leden (info) 1406
Nu online 173
Leden met @ 99,6%
SMS Bereik (teams) 75,4%
Vandaag jarig
Lot van Dongen
Emma van Hemmen
Arnold-Jan Lanting
Mededelingen
Clubcompetitie
1 D02 15 42 + 50
2 DJ 1 14 39 + 37
3 JD3 13 31 + 41
4 MD4 14 33 + 38
5 H2 15 35 + 37
Gehele competitie
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Teams

Hoofdsponsor
Adverteerders
Gouden sponsors