Inloggen
Zoeken in nieuws


MHCHBS
Agenda
maandag 11 juni 
Start renovatie hoofdveld
zaterdag 23 juni 
Jongste Jeugddag KNHB
maandag 25 juni 
SEAH vergadering
woensdag 27 juni 
ALV
donderdag 28 juni 
Zomer Avond Competitie (ZAC)
Hele agenda
Hockey
Overig
Contact
MHCHBS
Bergweg 1 -a
2061KB Bloemendaal

clubhuis: 023-5376702
RSS
Nieuwsoverzicht
JONGSTE JEUGD (FUNKY, PUPPIES, 8DEF EN G-HOCKEY)

20-6-2018
M6E3 TEAM van de WEEK
 
Dag Allemaal,
 
Dit jaar hadden we een heel leuk team.
En ook een heel goed team.
We hebben weinig verloren en veel gewonnen.
De wedstrijd van zaterdag was een belangrijke wedstrijd voor ons en we moesten
tegen een goed team, Westerpark. Gelukkig hebben we 2-1 gewonnen!
We hadden goede coaches dit jaar en verder een heel gezellig team.
Volgende week hebben we nog Jongste Jeugddag waar we ook veel zin in hebben.
We gaan naar Overbos in Castricum.
 
Groetjes  Fee en Juliëtte
M6E3
 

18-6-2018
Daan van der Helm: nieuwe TD voor de Jongste Jeugd
 
HBS verheugt zich op de komst van Daan van der Helm als nieuwe Technisch Directeur Jongste Jeugd komend seizoen. Daan gaat ervoor zorgen dat alle jongste jeugdleden met enthousiasme en met plezier naar HBS blijven komen om te leren hockeyen.
Hieronder stelt Daan zichzelf voor.
Mijn naam is Daan van der Helm, ik ben 32 jaar. Ik woon samen met mijn vriendin Maaike in Castricum. Ik ben begonnen met hockey toen ik 6 jaar oud was en 2 jaar geleden heb ik mijn laatste wedstrijd gespeeld bij Heren 1 om me definitief toe te leggen op het coachen op de zondag. 
Vanaf mijn 14e heb ik training gegeven aan diverse teams. Eerst bij de jongste jeugd, later ook bij de D,C,B en A. En de afgelopen 3 jaar ben ik hoofdtrainer geweest op Castricum. Om mezelf verder te ontwikkelen ben ik vorig jaar assistent geweest bij Alphen Dames 1 en eind vorig seizoen kreeg ik de mogelijkheid om hoofdcoach te worden van Castricum Dames 1, wat ik dit jaar met heel veel plezier doe.
Komend seizoen bij HBS is een nieuwe en mooie uitdaging. Ik kijk er ongelooflijk naar uit om samen met de trainers op HBS te zorgen voor een optimaal hockeyklimaat waar alle kinderen veilig, met veel plezier en op een leuke uitdagende manier zichzelf kunnen ontwikkelen als mens en als hockeyer. Het fundament is bij HBS al gelegd en ik kan niet wachten om hier mee verder te gaan!
Namens de Jongste Jeugdcommissie en bestuur van HBS
 

14-6-2018
Robbert zwaait af
 
Na 7 hockeyseizoenen stopt Robbert Zevalkink aanstaande vrijdag bij de slottraining als technisch directeur van de jongste jeugd. 
De slottraining is voorlopig de laatste kans om hem op HBS bezig te zien. Robbert is speler van Heren 1 geweest, succesvol coach van Dames 1 en natuurlijk de spil van de Jongste jeugd.
Onder leiding van Robbert heeft onze jongste jeugdafdeling zich verder ontwikkeld als een goede en leuke plek op HBS waar je vrolijk en goed leert hockeyen.
Robbert gaat voor de klas en wordt trainer/coach van Straw berries Heren 1. We wensen hem veel succes bij beide uitdagingen.
de Jongste Jeugdcommissie en het bestuur
 

13-6-2018
J6E3 TEAM van de WEEK
 
HBS J6E3 – Magnus J6E1 1-2 (1-1)
 
De laatste thuiswedstrijd voor J6E3 voor het seizoen 2017/18. De laatste keer dat we volledig compleet zijn. En dan ook nog team van de week. We hebben er zin in. We beginnen met een geoliede warm-up, bespreking van de tactiek en nog de verkiezing van de aanvoerder. Dit keer is Dirk (hulpcoach) de aanvoerder! We gaan als wervelwind van start en Magnus weet niet waar ze het zoeken moeten. Onder leiding van Morris jagen we elke verdediger direct op, waardoor we snel de bal veroveren en een aantal keren gevaarlijk 1 op 1 op de keeper mogen afstormen. Helaas lukt het niet om deze kansen te verzilveren. Pas als we tikkie-takka hockey gaan spelen, breekt Jules door op aangeven van Otto en weet hij de keeper op een listige manier te verschalken. 1-0! In de laatste 4 minuten van de eerste helft gaat het fout. De coach zet op een verkeerd tijdstip een wissel in, waardoor we achterin niet goed staan en Magnus profiteert hier optimaal van. (1-1) . De rust komt op het juiste moment. We spreken nog een keer alles door. We gaan voor de winst. De laatste thuiswedstrijd, met alle ouders als publiek, we gaan voor de winst. We krijgen in de 2 de helft prachtige kansen. Eeuwe, Geusje en Bencky schieten rakelings voorlangs, en Jasper en Otto met keeper Reinout zorgen voor een solide defensie. Helaas wordt onze aanvalsdrift, afgestraft door een mooi doelpunt van Magnus. (1-2). De coaches Ruben, Dirk en Stijn zijn super trots op dit team. Iedereen heeft het hele jaar gevochten voor wat hij waard is en we stonden er altijd als TEAM met elkaar.   Om dat te vieren was er taart met teamfoto en klopt de benaming "team van de week!”
 

18-5-2018
Informatie teamindelingen Jongste Jeugd
 
Teamindelingen binnen de Jongste Jeugd
mei 2018
 
Uitgangspunten
Binnen de Jongste Jeugd -beginnend bij puppies en doorlopend tot en met de 8 E - zijn er een paar algemene doelen. Hier zal altijd naar gestreefd worden.
 
-           Elke speler of speelster komt met plezier naar HBS.
-           Elke speler of speelster wordt uitgedaagd op zijn of haar niveau en  beleving van niveau. Hierbij spelen mentale, fysieke, technische, tactische en sportieve elementen mee.
-           Elke speler of speelster functioneert in een team en in de bredere vereniging: HBS
-           Elke speler of speelster ziet HBS als een veilig thuis
 
Bij het samenstellen van de jaarlijks wisselende teams vormen bovenstaande doelen het uitgangspunt. Per speler wordt hiervoor informatie beoordeeld welke wordt aangeleverd door coaches (via formulieren), coördinatoren en trainers.   De technische staf doet haar uiterste best om dit proces zo goed mogelijk vorm te geven, al moet er soms een compromis gesloten worden.
 
Hieronder volgt per leeftijdscategorie nog wat nadere informatie.
 
Puppies
Bij de puppies wordt er tijdens het seizoen getraind in groepen of landen. Hiermee wordt het groepsgevoel bij de puppies extra gestimuleerd. Tijdens wedstrijden tegen andere clubs wijken we hiervan af. Ook tijdens de training kan hiervan worden afgeweken in verband met het aantal trainers of de groepsgrootte.
 
F-jeugd
Aan het einde van het seizoen mogen alle puppies een voorkeur opgeven voor een vriendje of vriendinnetje. Deze voorkeur weegt als bijzonder criterium mee bij de indeling van F-teams. De F-teams spelen in een 3-tal en de teams bestaan uit 7 of 8 spelers.
 
1 e jaars E
Vanaf de 1e jaars E-teams gaan niveau en beleving van spelers geleidelijk aan zwaarder wegen bij de indeling van de teams . Alle teams zullen van samenstelling wijzigen. De teams spelen als 6-tal. In principe bestaan deze teams uit 7 of 8 spelers.
 
2 e jaars E
In de 2 e jaars E wordt in 8-tallen gespeeld tenzij we genoodzaakt zijn om 6-tallen te formeren. In de 8E worden de teams ingedeeld in op sterkte. De teams bestaan uit 9 of 10 spelers.
 
D-jeugd
Uit de 2 e jaars E-jeugd worden 11-tallen gevormd. Hierbij geldt dat ook informatie wordt meegewogen uit selectietrainingen. Op het moment dat spelers overgaan naar de D-jeugd vallen zij onder de ABCD-commissie. Hier kunnen andere criteria gelden dan hierboven genoemd.
 

26-4-2018
Agenda Jongste Jeugd tot einde seizoen

20-9-2017
Spelregels 3-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 3-tallen
 20-9-2017
Spelregels Jongste Jeugd
 
Bijgaand vindt u de spelregels voor de Jongste Jeugd zoals deze opgesteld zijn door de KNHB.
 20-9-2017
Spelregels 6-tallen
 
Bijgaand de spelregels voor de 6-tallen.
 1-8-2017
Spelleiden drie- en zestal hockey
 
De spelleider is onmisbaar bij het leren hockeyen. In de bijlage staan punten waar de spelleider op kan letten. ook staan er tips in om grote verschillen in sterkte tussen de teams op te vangen.

In de documenten staan ook de spelregels kort weergegeven.
 14-7-2017
Jaaroverzicht Jongste Jeugd 2017/2018

14-7-2017
Trainingsschema Jongste Jeugd 2017/2018

14-7-2017
Welkomstmail Jongste Jeugd 2017/2018
 
Beste spelers, ouders en verzorgers van de Jongste Jeugd,     Een nieuw hockeyseizoen gaat weer van start. In deze brief zetten we voor jullie de belangrijkste informatie op een rij. Gedurende het hele seizoen kunnen jullie deze en andere actuele informatie terugvinden op de website onder het kopje Jongste Jeugd in de rechterkolom. Tevens ontvangen jullie een uitgebreide agenda met daarin alle speel- en trainingsdata van seizoen 2017/2018.
 


Statistieken
vrijdag 22 juni 2018
Aantal leden (info) 1472
Nu online 151
Leden met @ 99,7%
SMS Bereik (teams) 75,0%
Vandaag jarig
Guusje Aalberse
Boris Duijvestijn
Ralf Lippes
Frederique van Marrelo
Bent Passier
Mededelingen
Clubcompetitie
1 D02 22 63 + 70
2 H2 22 56 + 56
3 DJ 1 20 47 + 39
4 MD4 19 42 + 45
5 HD 20 44 + 45
Gehele competitie
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Teams

Hoofdsponsor
Adverteerders
Gouden sponsors