Inloggen
Zoeken in nieuws


MHCHBS
Agenda
vrijdag 20 april 
Hockeygames Jongste Jeugd
dinsdag 24 april 
verhuur velden aan Kennemer Lyceum
maandag 30 april 
Driedaagse clinic H1/D1 kamp met NSK
maandag 30 april 
Mei-vakantie regio Noord-Holland
zondag 6 mei 
Theedansant
Hele agenda
Hockey
Overig
Contact
MHCHBS
Bergweg 1 -a
2061KB Bloemendaal

clubhuis: 023-5376702
RSS
Nieuwsoverzicht
BESTUURSMEDEDELING

14-4-2018
HBS-complex ondergaat vanaf juni grote transformatie
 
Hoofdveld wordt waterveld; twee velden met led-verlichting, nieuwe ballenvangers en inspeelveld
Komende zomer ondergaat het complex van HBS een grote transformatie. Het hoofdveld wordt omgezet van semi-water naar een waterveld met e-layer, aangelegd door de CSC/Greenfield groep. Afgelopen maand is definitieve overeenstemming bereikt over het contract. 
Het waterveld is kwalitatief gelijk aan veld 3. Groot verschil is dat de aanleg nu door een volledig Nederlandse groep wordt gedaan. CSC is de bouwer van de onderbak, Ten Cate levert garens en Greenfields maakt daar een tapijt van.
Daarnaast wordt de ballenvanger aan de kant van het Bleek&Berg-pad vervangen door een 30 meter breed hek van 6 meter hoog, waardoor de veiligheid van passanten beter geborgd is. Bovendien wordt de ballenvanger aan de noordzijde van veld 3 vervangen (waardoor er nog minder dure ballen verloren gaan!).
Een noviteit is de aanleg van LED-verlichting op veld 1 en 3 die tegelijkertijd met de ombouw van veld 1 plaatsvindt. Mede vanwege rijkssubsidies en de gemeente Bloemendaal is dit komend seizoen al mogelijk.
Dankzij de led-verlichting kan HBS eenvoudiger een deel van het veld verlichten of uitschakelen. Dit bespaart energie en licht kan effectievere (per kwart veld) ingezet worden. Bovendien draagt het bij aan onze doelstelling om de duurzaamste vereniging te worden van de Kennemer regio.

Ook zullen omwonenden - die meegenomen zijn in het voortraject - minder hinder ondervinden van strooilicht. Dankzij een buurtbewoner worden de led-lampen uitgerust met speciale kappen, zodat lichthinder ook buiten het HBS-complex vermindert. Dit traject is nog in een experimenteel stadium, waardoor het onzeker is of dit op tijd voltooid is.
De omvorming van veld 1 tot waterveld vangt aan op 11 juni en is en uiterlijk op 23 juli 2018 afgerond. In dezelfde periode worden de twee ballenvangers aan de zijde van KG1 (Bleek en Bergpad) en KG3 (voor de sloot) aangepast .
Als sluitstuk van de opwaardering van ons complex wordt er aan de kopse kant van veld 3 een kwart waterveld aangelegd. Het veld zal ingezet worden als officieel waterveld voor wedstrijden van de jongste jeugd, voor specialistentraining, zoals strafcorner, keepers en spitsentraining en als inloop- of inspeelveld voor de wedstrijden op zaterdag en zondag voor alle HBS-teams. Tevens wordt ook de ballenvanger aan de zuidzijde van veld 3 vervangen.
De transformatie wordt gefinancierd  uit eigen middelen, met een lening bij onze hoofdsponsor Rabo, overheidssubsidies en extra acties onder leden, zoals de Grote Club Actie, Vriendenloterij waarvoor leden extra loten kunnen kopen. Meer details en andere acties worden later en op de algemene ledenvergadering bekendgemaakt.
Veel dank is HBS verschuldigd aan het SEAH-bestuur - Erik Minderhoud, Joris Bruggen, Gerl Spijker en Piet van Stijn - en de duurzaamheidscommissie onder leiding van Hans Piera die mede vaart hebben gegeven aan dit proces.
Marten van Vliet Voorzitter mhc HBS
 

12-4-2018
Inschrijving jeugdleden - categorie ABCD - sluit op 1 mei!
 
Sinds donderdag  1 februari 2018  kin u uw kind weer aanmelden voor het lidmaatschap van HBS voor seizoen 2018-2019. Wees op tijd, want de belangstelling is groot.
Eerdere aanmeldingen dan 1 februari worden   niet   in behandeling genomen.
U kunt uw zoon of dochter aanmelden als hij of zij op 1 oktober 2018 6 jaar of ouder is.

De inschrijving voor het lidmaatschap voor de jongste jeugd  is sinds 1 april gesloten. 
Oudere jeugd, vanaf de D-categorie, heeft tot 1 mei 2018 de mogelijkheid om zich aan te melden. Dit in verband met de opzegtermijn die eveneens op 1 mei afloopt.
Latere aanmeldingen zullen alleen in behandeling genomen worden als er plaats is in de betreffende leeftijdscategorie van de ABCD-jeugd.
Let op: wanneer u uw kind opgeeft voor een Funkey-cursus, wordt uw kind gèèn lid van HBS, maar cursist voor de periode maart - mei of september-december (10 lessen).

Leest u - voor dat u uw kind aanmeldt - eerst de volgende informatiedossiers:

- aanmelden
- aannamebeleid
- aanmeldformulier  

 (let op scroll na klikken op de link naar beneden)

Aanmelden kunt u via de aanmeldlink in de linkerkolom op onze website.

De volgorde van binnenkomst is niet bepalend voor de aanname. Neem vooral de tijd om het formulier zorgvuldig in te vullen. Denk aan het mailen van een kopie ID ter controle van de leeftijd van uw zoon of dochter.

Wij hopen u volgend seizoen te kunnen verwelkomen op onze vereniging!

Het bestuur van HBS
 

9-4-2018
Robbert Zevalkink stopt als Technisch Directeur Jongste Jeugd
 
Na zeven jaar gaat een vertrouwd gezicht, Technisch Directeur en trainer van onze jongste jeugd, Robbert Zevalkink stoppen bij de jongste jeugd van HBS.


Hij heeft gezorgd voor veel aandacht voor zowel het hockeyspelletje als voor de sociale aspecten van onze club in de opleiding van onze jeugd.  Onder het motto "We moeten kinderen ‘hockeygek’ maken” is de jongste jeugd bij HBS nog meer een plek geworden waar kinderen graag leren hockeyen. Dat dat goed is gelukt mag blijken uit het enorme aantal aanmeldingen voor de jongste jeugd en het geringe aantal opzeggingen!


Robbert gaat in de tweede helft van dit jaar de verkorte PABO afronden en daarna voor de klas. Deze stap laat zich moeilijk combineren met zijn functie als technisch directeur jongste jeugd. Wij wensen hem veel succes met deze nieuwe uitdaging. Robbert blijft beschikbaar voor werkzaamheden die zich beter laten combineren met het leraarschap (of is het meesterschap?).
 
We zijn dus op zoek naar een Technische Directeur Jongste Jeugd. De vacature staat op Hockey.nl. Mocht je zelf interesse hebben of weet je een goede kandidaat neem dan contact op met Jan Pool, bestuurslid op [email protected] of 0642873029.
  Jan Pool


 

8-4-2018
Bestuur zoekt kandidaten voor de senioren elftalcommissies
 
Aan alle senioren! Voor wie mij niet kent: ik ben Lisette van Dee, bestuurslid breedtehockey senioren en ik vertegenwoordig dé senioren binnen het bestuur van HBS.
Al enige tijd ben ik op zoek naar nieuwe leden voor de Heren Elftal Commissie (kortweg de HEC) en voor de Dames Elftal Commissie (kortweg de DEC). Beide commissies zijn helaas op dit moment niet bezet, maar beide zijn belangrijk voor HBS en mij. Zij zijn de oren en ogen van de senioren. Alleen kan ik als bestuurslid breedtehockey niet iedereen bereiken.
Wie zou nog dit seizoen willen toetreden tot deze commissies?
Wat wordt er van je verwacht:
eerste aanspreekpunt voor de heren senioren verwelkomen van nieuwe leden en hen begeleiden naar een passend team samen met mij de teams (in overleg) formeren signaleren van zaken die spelen bij de senioren gezamenlijk overleg HEC en DEC met mij; 2 keer per jaar (november en mei) onderling overleg (HEC-DEC), ledenadministratie, trainingscoördinator, wedstrijdsecretariaat en met mij 1 keer per jaar (begin van het seizoen)
Ideaal zou zijn als er per commissie 2 heren en 2 dames zich opgeven, dan kan iedereen bepaalde taken/teams onder zijn hoede nemen. Het grootste gedeelte kun je af via de mail en what's app. Je hebt regelmatig afstemming/contact met mij via mail of telefoon.
Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op en dan kunnen we eens gaan zitten en praten over de functie en de verwachtingen.
Zelf speel ik ook op zondag bij Dames A. Spreek spreek me gerust aan als je iets wilt weten.
Ik hoop op veel reacties!
Lisette van Dee bestuurslid HBS, breedtehockey senioren
 

2-4-2018
Opzeggen? Doe dat zonder kosten vòòr 1 mei!
 
Leden die hun lidmaatschap willen opzeggen, dienen dit vòòr 1 mei van het lopende seizoen (2018) te doen.  Twijfel je als A-lid, vanwege examens, inloting of het vinden van een kamer. Zeg dan altijd onder voorbehoud op bij de ledenadministratie.
Onder voorbehoud opzeggen kan allèèn als je A-lid bent. Onder voorbehoud opzeggen eindigt op de datum van je (her)examenuitslag. En voor inloten geldt hetzelfde. Voor het vinden van een kamer maak je afspraken met de ledenadministratie.

De makkelijkste en snelste manier is:
ga naar de HBS-site, en druk op de knop OPZEGGEN in de linkerkolom.
Een opzegformulier wordt zichtbaar, vul alles in (ook de reden van opzeggen) en geef indien nodig een toelichting; verzend vervolgens het formulier. 
Opzeggen bij je coach en/of trainer geldt NIET, altijd het formulier gebruiken!
Je opzegging wordt verwerkt en je ontvangt van de ons een bevestigingsmail. Dus zodra de ledenadministratie jouw opzegging heeft bevestigd, is deze pas definitief.
Bewaar deze mail om problemen te voorkomen. Zorg ook dat je JUISTE mailadres bij ons bekend is. De bevestiging van je opzegging wordt na dat mailadres, is het eerste mailadres, verzonden. Geen  mail ontvangen? Neem dan telefonische contact op .
Wil je meer weten over het opzeggen, klik dan hier (onderop de pagina staat het bericht): http://www.mhchbs.nl/site/default.asp?Option=2500  

Let op! Bij te laat opzeggen ben je volledig contributieplichtig!
Uiteraard hopen we dat jullie natuurlijk bij HBS blijven spelen, of als de gelegenheid zich voordoet weer bij HBS komt hockeyen!
 
 
 

29-3-2018
Geen trainingen op Koningsdag, Hemelvaart en Tweede Pinksterdag
 
De komende maanden zijn er meer dagen waarop niet getraind wordt:
Vrijdag 27 april  Koningsdag :  geen training
Maandag 30 april tot 11 mei: meivakantie (incl. Hemelvaart) : geen training. Wel kunnen leden zich - met korting - inschrijven voor de hockeykampen op HBS.

NB: wel training voor seniorenteams in de tweede week meivakantie (7/5-11/5) 
Maandag 21 mei Tweede Pinksterdag geen training.
Let op: D en C-teams spelend in de 1e klasse of lager kunnen zich inschrijven voor het HBS CeeDee-toernooi (een breedte toernooi)

Maandag 28 mei tot vrijdag 1 juni: laatste trainingsweek A&B teams Maandag 4 juni tot vrijdag 8 juni  :  laatste trainingsweek C&D teams
Bovenstaande data gelden voor alle breedteteams. De selectieteams maken onderling afspraken over doortrainen in de meivakantie.
De informatie over de selectietrainingen (en start training nieuwe breedteteams) in juni/juli volgt zo snel mogelijk .
 
Statistieken
vrijdag 20 april 2018
Aantal leden (info) 1406
Nu online 147
Leden met @ 99,6%
SMS Bereik (teams) 75,4%
Vandaag jarig
Lot van Dongen
Emma van Hemmen
Arnold-Jan Lanting
Mededelingen
Clubcompetitie
1 D02 15 42 + 50
2 DJ 1 14 39 + 37
3 JD3 13 31 + 41
4 MD4 14 33 + 38
5 H2 15 35 + 37
Gehele competitie
Laatste reacties
Wedstrijden quicklinks
Teams

Hoofdsponsor
Adverteerders
Gouden sponsors