header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd (Algemeen)

BLOG TECHNISCHE ZAKEN JEUGD (van Tim van Rijn)

Nieuws afbeelding 1-11-2021

Na de eerste blog van Jorge Nolte begin oktober is het nu mijn beurt om iedereen te voorzien van een update vanuit de jeugd kant. We hebben de eerste hockey periode van dit seizoen erop zitten. Er is al een hoop gebeurd.

 

Trainers bezetting lijkt voor een groot deel goed te verlopen. Het is altijd een enorme puzzel voor de start van het seizoen, met vooral veel onzekerheden tot op de laatste dag. Dit alles komt door de combinatie van beperkte veldcapaciteit, verschillende schooltijden bij de jeugdleden en laat doorkomende schoolroosters bij de trainers. We zijn erg verheugd van het feit dat het trainingsschema voor het grootste deel goed is ingevuld. Dit zorgt bij iedereen voor duidelijkheid en creëert een fijne basis.

 

Het omhoog brengen van de kwaliteit van de trainingen op zowel inspiratie als technisch inhoudelijk vlak heeft een hoge prioriteit binnen het technische kader. Op vrijdag 15 okt werden er meerdere sessies gehouden waarin de Technische Coördinatoren (TCO-ers) de trainers voorzien van vernieuwde inzichten en doelstellingen voor de komende weken. Een erg interactieve middag waarin we veel van elkaar leerden.

Pedagogische groei is ook een belangrijk thema binnen het technisch kader. Op de laatste foto’s zie je Jeroen Bos (www.brackcoaching.com en vader van een jeugdlid) een actieve pedagogische coaching sessie leiden. In de recente weken hebben zich meerdere keren situaties voorgedaan waarbij een trainer zich niet prettig voelde bij een training. Gedrag van kinderen in groepsverband kan soms zodanig lastig zijn, waardoor het geven van een leuke en inhoudelijke training erg uitdagend is. Het is van groot belang dat HBS haar technisch staf ook hierin laat groeien en zodoende meer uit de trainingen kan halen. Hier worden gelukkig goede stappen in gezet.

Hopelijk is iedereen weer lekker opgeladen na een weekje herfstvakantie. De bond heeft de teams opnieuw ingedeeld en laten we allemaal weer met heel veel energie de komende weken gaan knallen. Voordat je het weet staat het zaal-seizoen en/of midwinter competitie al weer op de stoep.

 

Veel plezier weer deze week op de velden.

 

Tim van Rijn


 


 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram