header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Einde coronaregels in zicht

Nieuws afbeelding 15-2-2022

De coronamaatregelen worden in drie grote stappen losgelaten, maakte minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) dinsdagavond bekend. Tot 18 februari gelden voor de sport de huidige maatregelen. Vanaf die datum mag de horeca op sportaccommodaties open blijven tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs blijft echter gelden waar het nu ook getoond moet worden. Eenmaal binnen is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht. Het isolatieadvies na een positieve test wordt ingekort naar 5 dagen, mits iemand 24 uur geen klachten meer heeft.

Per 25 februari gelden overal de normale openingstijden en is het ook niet meer nodig om een coronatoegangsbewijs te tonen op plaatsen waar minder dan 500 mensen bij elkaar komen.

Basisregels als testen en thuisblijven bij (corona)klachten, handen wassen, hoesten in de elleboog en ruimtes goed ventileren blijven van kracht. Op 15 maart kijkt het kabinet of de resterende coronamaatregelen kunnen worden opgeheven.

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram