header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Ruimere buitensporttijden voor de jeugd

Nieuws afbeelding 3-1-2022

Het demissionaire kabinet heeft op 3 januari een update gegeven over de coronamaatregelen. Lichtpuntje is dat besloten is dat jeugd tot en met 17 jaar per 11 januari van 05.00 uur tot 20.00 uur buiten mag sporten op de eigen vereniging. Tot 11 januari mag jeugd alleen van 05.00 uur tot 17.00 uur op de vereniging buiten sporten. Alle overige maatregelen met betrekking tot de sport blijven ongewijzigd.

Voor de sport heeft het onder meer de volgende consequenties:

· De binnensportlocaties blijven dicht. De zaalcompetitie gaat voorlopig niet door en de zaaltrainingen helaas ook niet. Alternatieven zijn besproken en worden zo snel mogelijk gecommuniceerd.

· De buitensportlocaties blijven onder voorwaarden geopend van 5.00 uur tot 20.00 uur. Per 11 januari geldt dat spelers tot en met 17 jaar buiten mogen sporten in groepsverband tot 20.00 uur. De jeugdteams mogen dan trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Er mogen geen toernooien worden georganiseerd.

· Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten alleen toegestaan tot 17.00 uur met maximaal twee personen en op 1,5 meter afstand. Tussen de tweetallen dient voldoende afstand te zijn, zodat er geen sprake is van groepsvorming. Een trainer mag alleen instructie geven aan een tweetal met inachtneming van de 1,5 meter en dus niet van tweetal naar tweetal gaan.

· De horeca op sportaccommodaties is gesloten. Dit betekent dat de bar is gesloten en het clubhuis alleen toegankelijk is tussen 5.00 uur en 20.00 uur voor trainers/coaches/vrijwilligers. Spelers kunnen gebruikmaken van het toilet en de lockers. De kleedkamers zijn gesloten.

Het blijft belangrijk dat we de basisregels tegen corona zoveel mogelijk naleven. Daarnaast moet worden voldaan aan de richtlijnen dat je thuisblijft als je ziek of verkouden bent of als iemand uit jouw huishouden positief is getest op het coronavirus.

Als er nieuwe informatie is of er vinden wijzigingen in de trainingsschema’s plaats, dan worden jullie hierover tijdig geïnformeerd. Het HBS corona protocol is terug te vinden op MHCHBS.


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram