header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Zaalhockey

Wijzigingen zaalcompetitieschema en aandachtspunten gebruik zalen

Nieuws afbeelding 17-12-2021

Zoals iedereen inmiddels bekend, zijn de huidige corona maatregelen verlengd tot 14-01-2022.   

De KNHB wil er alles aan doen om de competitie zo veel mogelijk doorgang te laten vinden.  

Door de beperking van beschikbare tijd zullen zij opnieuw wedstrijden moeten verplaatsen naar een andere datum/locatie waaronder zondag 2 januari. Evenals vorige keer betreft het verplaatsen niet alleen de teams die nu na 17.00 uur hun geplande wedstrijden hebben staan. Over de hele linie worden teams verplaatst om het programma weer rond te krijgen. Mogelijk gaan hierdoor Jongste Jeugd of D-teams verplaatst worden van de zaterdag naar de zondag en vice versa.

Het competitieprogramma blijft online staan, maar is dus weer "under-construction” en doorlopend aan verandering onderhevig. Houd dit dus goed in de gaten!!  De wedstrijden van a.s. weekend, 18 en 19 december, blijven ongewijzigd, tenzij specifiek geïnformeerd.

Aandachtspunten zaalteams

Vanuit de KNHB ontvingen wij het bericht dat zij de nodige klachten ontvangen van verschillende sporthallen:

 1.    Aankomst bij de sporthal

Teams graag niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd arriveren in de sporthal. Het is niet mogelijk eerder gebruik te maken van de zaal en/of je staat voor een gesloten deur.

 2.    Balken opruimen

De twee teams die als laatsten in de zaal spelen moeten de balken opruimen. De zaalleiding moet hier zorg voor dragen.

 3.    Kleding, schoeisel en sticks

Zaalhockey wordt gespeeld op zaalschoenen die dus niet buiten gedragen worden.

Ook is het niet toegestaan te spelen met een veldstick.

Legguards/klompen met ijzeren gespen zijn verboden.

De zaalleiding dient hierop toe te zien. Beschadigingen worden in rekening gebracht bij de vereniging die zaalleiding heeft.

 4.     CTB-check (Coronatoegangsbewijs) en het dragen van een mondkapje

Sporters vanaf 18 jaar moeten bij het betreden van een binnensportlocatie gecontroleerd worden op een CTB. In ruimten waar een CTB verplicht is, is ook het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen.

Teams die zaalleiding hebben zijn ook verantwoordelijk voor het scannen van de CTB bij de ingang van de locatie, tenzij de beheerder die taak zelf uitoefent. Het is aan te raden vooraf contact te zoeken met deze beheerder en af te stemmen wat zij doen en wat van jullie wordt verwacht.

Noodzakelijke vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (denk daarbij aan trainers, coaches, scheidsrechters en de strikt noodzakelijke rijouders) zijn uitgezonderd van de CTB-verplichting. Overig publiek is niet toegestaan.

Tot slot: voor het betreden van een sportkantine is iedereen vanaf 13 jaar verplicht z’n CTB te tonen. Geen CTB betekent geen toegang tot de sportkantine.

 Met sportieve groet,

Zaalcommissie HBS

 Afbeelding met tekst, teken, illustratie Automatisch gegenereerde beschrijving

 

 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram