header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

BLOG TECHNISCHE ZAKEN JEUGD (van Jorge Nolte)

Nieuws afbeelding 5-10-2021

Tim van Rijn (bestuurslid technische zaken) en ik hebben besloten dat wij om de beurt een column gaan schrijven over het wel en wee op de hockeyvelden van HBS. Nu eindelijk Corona wat verder weggedrukt is en het verenigingsleven weer op volle toeren draait, dachten wij het is leuk om daar een column over te schrijven, zodat we iedereen kunnen informeren wat er allemaal speelt.


Ik ben nu zelf voor het 2e jaar Technisch Directeur, maar dit jaar voelt toch eigenlijk als een soort 2ebegin. De competities draaien weer, er zijn ouders op de club en we kunnen weer een drankje drinken met elkaar in het clubhuis. Hockeyen doe je in eerste instantie omdat je het leuk vindt. En dan is het spelletje het belangrijkst, maar de gezelligheid daar omheen maakt ook een groot verschil.

 

De belangrijkste prioriteit voor Tim en mij is dat elk team een goede trainer heeft, die aansluit bij het niveau en de beleving van het team. Vorig jaar hebben een interne trainerscursus gegeven, waarbij we 20 trainers hebben opgeleid. Op vrijdag 15 oktober zal er niet getraind worden ivm start herfstvakantie en zullen we die dag gebruiken als een trainers opleidingsdag. Dit zal gaan over zowel hockey als over hoe ga je met kinderen om. Vanaf 25 oktober zal het reguliere trainingsschema weer ingaan. In de twee weken na de vakantie zullen er voor de 2e keer coachavonden georganiseerd worden. Deze zullen deze week gecommuniceerd worden.


Vorige week is bekend geworden dat Noah Meijer (JC1) en Fiene Overdevest (MC1) (zie foto hierboven) zich hebben verzekerd van een plek bij het Noord-Hollands onder 14. Na heel veel afvalrondes hebben zij uiteindelijk de selectie gehaald. Super knap en we zijn als club natuurlijk mega trots op jullie!


Het is fijn om te zien hoeveel positiviteit er op dit moment op onze club is. Vooral op de zaterdagen is het heerlijk om iedereen met een bezweet hoofd van het veld te zien gaan na weer een spannende derby. Zo pakte JA3 hun eerste overwinning door met 5-4 van Alliance te winnen. Zo wil je het graag hebben, spanning!!! Helaas zijn er in de voorcompetitie ook heel veel niet spannende wedstrijden. De bond heeft ervoor gekozen om zo breed mogelijk in te delen, waardoor er wekelijks wedstrijden in dubbele cijfers eindigen. Helaas is hier niks aan te doen en is het vooral te hopen dat na de herfst iedereen in een gelijkwaardige poule ingedeeld wordt.

 

Wat minder positief is, is dat er wekelijks heel veel ballen verdwijnen. Natuurlijk is de verantwoordelijkheid van de trainers, maar afgelopen week bleek er bij een team wel heel veel ballen in tassen te zitten. Ik begrijp dat kids ballen vinden op ons terrein, maar ik wil graag iedereen verzoeken om de gevonden ballen in de gele bak binnen in het clubhuis te gooien. Wij verliezen nu gemiddeld 50 ballen per week en dat is een enorme kostenpost. We willen niet dat we slechts maar met een paar ballen kunnen trainen. Hopelijk wil iedereen deze week ff thuis kijken en massaal ballen deponeren in de gele bak. Dank alvast.

 

Veel plezier weer deze week op de velden.

 

Jorge Nolte

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram