header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

GEZOCHT: Bestuurslid Organisatie Jeugd

Nieuws afbeelding 11-7-2021

Beste (ouders/verzorgers van ) leden van mhc HBS,

HBS zoekt voor het nieuwe seizoen een bestuurslid Organisatie Jeugd, als opvolger van Eva Schram. Je werkt in deze rol nauw samen met het bestuurslid Technische Zaken Jeugd.

 

Ben je na het lezen van de vacature enthousiast en heb je interesse?

Je wordt van harte uitgenodigd op deze bestuursfunctie te solliciteren. Stuur een korte motivatie en profielschets naar onze secretaris Babette Gaus [email protected].

VACATURE:

Bij mhc HBS streven we ernaar dat iedereen met plezier hockeyt. Om dit zo goed mogelijk te faciliteren bieden we alle kinderen ontwikkelingsmogelijkheden aan op hun eigen niveau, streven we naar evenwichtige teamsamenstellingen en organiseren we rondom het hockeyen leuke evenementen om de betrokkenheid en het plezier te vergroten.

 

Wat wordt van je verwacht als bestuurslid Organisatie Jeugd?

· Mede- eindverantwoordelijk voor het beleid van de Jeugd

Je bent, samen met bestuurslid Technische Zaken Jeugd, eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het beleid, waarbij je in staat bent relevante verenigingsdoelstellingen te realiseren op basis van onze visie, missie en strategie. Je wordt hierbij ondersteund door met name de technische staf en de jeugdcommissie. Die laatste neemt een aantal uitvoerende taken op zich en denkt mee over het te ontwikkelen en te voeren jeugdbeleid. Bij mhc HBS hangt het jeugdbeleid nauw samen met het breedte- en tophockeybeleid voor de senioren. Alle jeugdleden, van Puppies tot de A-spelers, wat betreft de organisatorische kant, vallen onder jouw verantwoordelijkheid.

·Eindverantwoordelijk voor het budget Organisatie Jeugd

Je maakt ieder seizoen een begroting voor de Jeugd in samenspraak met de jeugdcommissie en de andere commissies waar je verantwoordelijk voor bent, conform de gemaakte budgetafspraken binnen de algemene HBS begroting. Je bent tevens eindverantwoordelijk voor het beheer ervan. In dat kader zorg je ook voor het afwikkelen van declaraties en facturen.

 

·Aansturen

Je verzorgt de aansturing van de volgende commissies/onderdelen:

Funkey hockeycursussen, G-hockey, Grascoördinatoren, Jeugdcommissie (die bestaat uit een voorzitter en diverse lijncoördinatoren);

Organisatie van het zaalseizoen in samenwerking met de zaalcommissie en de TCO zaal, van de midwintercompetitie, van een jaarlijkse Kick-Off dag, G-toernooi, CeeDee toernooi, Ouder-Kind toernooi, Obstacle Run en de Jongste Jeugddag.

Wedstrijdsecretariaat Jeugd en wedstrijdtafels Jongste Jeugd en ABCD.

 

·Samenwerken

 • Je werkt met verschillende mensen en commissies samen:
 • Je maakt deel uit van het bestuur, werkt nauw samen met het bestuurslid Technische Zaken Jeugd en hebt als direct aanspreekpunt de voorzitter van het bestuur. Je legt verantwoording af aan het voltallige bestuur en aan de algemene ledenvergadering. Er is in principe één keer per maand een vergadering met het bestuur en twee keer per jaar een algemene ledenvergadering.
 • Je werkt nauw samen met het bestuurslid Technische Zaken Jeugd, de technisch directeur en de jeugdcommissie om er onder andere voor te zorgen dat alle jeugdleden die aandacht krijgen die past bij hun hockeyontwikkeling.
 • Bij het samenstellen van de jeugdteams, het trainingsschema en het samenstellen van de technische staf werkt de jeugdcommissie onder jouw aansturing samen met de technische staf en het bestuurslid Techniche Zaken Jeugd. De jeugdcommissie vervult hierbij een adviserende rol.
 • De Jeugdcommissie vergadert gedurende het seizoen ongeveer één keer per maand. Je bent daar aanwezig indien nodig.
 • Samen met de Jeugdcommissie initieer en ondersteun je initiatieven buiten de hockeyactiviteiten, zoals feesten (onder ander Halloween, Sinterklaas).
 • Je neemt initiatieven voor het verbeteren van de organisatie of door nieuwe activiteiten te organiseren (bijv. alternatieve trainingen).
 • Je bent in nauw contact met de ledenadministratie over de aanname van nieuwe leden en je neemt initiatieven om nieuwe leden te werven waar nodig.

·Onderhouden contact met KNHB

Dit contact omvat onder andere het aanwezig zijn bij bijeenkomsten georganiseerd door de KNHB voor de afdeling jeugd, evenals bij KNHB-congressen (totaal een aantal keer per jaar).

 

·Je beschikt over de volgende eigenschappen/competenties en ervaring

 • Affiniteit met de doelgroep; bij voorkeur eigen kinderen spelend in de jeugd
 • Een verbinder, die vanuit een helikopter view kan delegeren
 • Energiek & enthousiast met passie en plezier in hockey
 • Planmatig & flexibel
 • Kunt je mondeling en schriftelijk helder uitdrukken
 • Resultaat- en oplossingsgericht en durft beslissingen te nemen
 • Bent in staat om zowel het 1e team als het 6e team die aandacht te geven die nodig is
 • Financieel inzicht en ervaring met begrotingssystematiek en algemene financiën is een pré
 • Bestuurlijke ervaring is een pré
 • Beschikbaarheid van gemiddeld 6 tot 8 uur per week (is afhankelijk van de verenigingssituatie)

Ben je na het lezen van de vacature enthousiast en heb je interesse?

Je wordt van harte uitgenodigd op deze bestuursfunctie te solliciteren. Stuur een korte motivatie en profielschets naar onze secretaris Babette Gaus [email protected].

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Gerelateerde nieuwsberichten

Sponsoren


Facebook

Instagram