header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Geen 1,5 meter afstand meer op het veld

Nieuws afbeelding 4-6-2021

Vanaf 5 juni mag ook de hockeysport weer verder versoepelen. Dit houdt in dat hockeyers vanaf 18 jaar samen mogen sporten in een groep van maximaal 50 personen. Tijdens het sporten hoeven zij onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Buiten het veld geldt de 1,5-meter-regel nog wel. Daarnaast mogen hockeyers vanaf 18 jaar onderlinge wedstrijden spelen tegen teams van dezelfde vereniging.

Terras ook op vrijdag open
Ander positief nieuws is dat het buitenterras nu ook op vrijdagmiddag en -avond open is. Ook dan gelden onderstaande strikte voorwaarden. Onveranderd blijft voorlopig dat het gehele HBS complex alleen toegankelijk is voor sporters en de benodigde medewerkers/vrijwilligers. Publiek is nog niet welkom.

De spelregels voor het terras:

• Het terras is geopend op vrijdagmiddag en -avond tot 22 uur, op zaterdag van 9 uur tot uiterlijk 20 uur en op zondag na de eerste training tot uiterlijk 20 uur
• Het terras is alleen toegankelijk voor spelers die deelnemen aan de wedstrijd/training en de trainers/coaches/scheidsrechters/spelbegeleiders die op de entreelijst staan aangegeven.
• Ouders worden helaas nog niet toegelaten op het complex, maar kunnen wel iets halen bij het to-go afhaalpunt
• Er staan twaalf biertafels op het terras. Er mogen maximaal vier personen van 12 jaar of ouder aan één tafel zitten met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Spelers die jonger zijn dan 12 jaar mogen wel met elkaar aan één tafel zitten
• Op alle tafels liggen lijsten waarop de teamnaam en de namen van de aanwezigen genoteerd worden, inclusief een gezondheidscheck
• Alle jeugdteams kunnen via een appje kosteloos een kan limonade bestellen bij Theo, die de kan daarna komt brengen. Er is géén selfservice. Het clubhuis is gesloten (alleen de toiletten zijn toegankelijk)
• Na een uur maakt het team plaats voor het volgende team (er mogen namelijk maximaal 50 mensen op het terras aanwezig zijn)
• Trainers, coaches en scheidsrechters/spelbegeleiders kunnen het volgende per app bestellen: koffie/thee, frisdrank, (blikjes) bier, wijn en een bittergarnituur
• Er wordt per bestelling afgerekend

Uiteraard is van belang dat iedereen zich aan de afspraken houdt. Als blijkt dat handhaving ondoenlijk is, dan wordt het terras gesloten. Belangrijk blijft nog steeds dat we drukte vermijden en ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. Dit geldt ook voor wie al gevaccineerd is.

MHC HBS houdt zich aan de protocollen en richtlijnen van het RIVM, de KNHB en NOC*NSF. Het coronaprotocol van HBS lees je hier.

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram