header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Communicatie

Strengere coronamaatregelen: geen publiek, clubhuis dicht

Nieuws afbeelding 30-9-2020

Sinds dinsdag 29 september 18.00 uur zijn de aangescherpte coronamaatregelen die de overheid een dag eerder aankondigde van kracht. Deze maatregelen raken ook de (hockey)sport. Voorlopig moeten sportkantines weer dicht blijven en zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dit geldt voor zowel trainingen als wedstrijden. Het HBS-complex wordt de komende tijd dan ook alleen gebruikt voor sportactiviteiten waarbij enkel spelers en begeleiding aanwezig mogen zijn. Onderstaand protocol is aangepast aan de nieuwe situatie, dus lees het aandachtig door.

Neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de regels
Om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen blijven sporten, is het van groot belang dat iedereen zich houdt aan de richtlijnen en afspraken vanuit de overheid en veiligheidsregio’s. De nieuwe maatregelen gelden in elk geval voor 3 weken. Tussentijdse extra maatregelen zijn denkbaar, dus zorg dat je op de hoogte blijft.

In samenspraak met de gemeente Bloemendaal, de noodverordening van de Veiligheidsregio Kennemerland en de protocollen van KNHB en NOC*NSF betekent dit dat het coronaprotocol van MHC HBS als volgt is aangescherpt:

Algemeen

· Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

· In het geval van een positieve uitslag, breng dan altijd het bestuur van MHC HBS op de hoogte via [email protected].

· Verplichte registratie van iedereen (vanaf 13 jaar) die het clubterrein betreedt via de QR-code of van tevoren via www.mhchbs.nl/registratie.

· Ben je 18 jaar of ouder? Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten binnen de witte lijnen).

· Personen die tot hetzelfde huishouden behoren, hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.

· Volg de looproutes en aanwijzingen op het terrein en in het clubhuis (eenrichtingsverkeer).

· Als een speler symptomen vertoont tijdens het spelen, wordt de speler verzocht te vertrekken.

· Ga zoveel mogelijk thuis naar de wc. De toiletten in het clubhuis zijn wel geopend.

· De kleedkamers en douches zijn in principe gesloten. Douche voor en na de training of wedstrijd thuis.

· Was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik desinfectiemiddel.

· Vermijd drukte.

· Iedereen die terugkomt uit een land/gebied met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, gaat 10 dagen in thuisquarantaine. Dit geldt niet voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ouders mogen hun kinderen tijdens hun eigen thuisquarantaine niet halen of brengen.

· Zorg dat je als speler, trainer, coach of manager zo kort mogelijk op het clubterrein aanwezig bent.

Trainingen

· Voor de training thuis omkleden, ga direct naar het veld om in te lopen en na de training meteen naar huis.

· Tijdens de trainingen is het gehele HBS-complex voor ouders en/of toeschouwers gesloten. Dit geldt ook voor coaches.

· Spelers van de Jongste Jeugd worden door een ouder/begeleider gebracht tot het hek. Vanaf daar brengt een begeleider de kinderen per team naar het juiste veld.

· Ouders/begeleiders mogen tijdens de training niet het terrein op.

· Teamleden of trainers helpen keepers bij het aan- en uitkleden als dat gewenst is (niet door ouders).

·Spelers nemen hun eigen bidon mee.

Wedstrijden

· Geen toeschouwers bij wedstrijden. Dit geldt ook voor kinderen.

· Team- en wedstrijdbegeleiding zijn wel toegestaan bij wedstrijden. Hieronder vallen alle personen die bij een team horen en/of tijdens de training of wedstrijd een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, spelbegeleider, scheidsrechterbeoordelaar of rijouder. Bij HBS worden maximaal vijf teambegeleiders van de bezoekende club toegelaten.

· Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar worden de benodigde rijouders (die vermeld zijn in het rijschema) beschouwd als teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Let op: dit geldt niet voor thuiswedstrijden!

· Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk het clubterrein verlaten.

 

· Voor de wedstrijd thuis omkleden.

· Schud geen handen.

· Juich samen als er een doelpunt gemaakt is, maar omhels elkaar niet.

· Geforceerd stemgebruik mag niet, klappen wel.

· Kinderen en volwassenen nemen hun eigen bidon met water mee en eventueel wat fruit naar de training en wedstrijd. Het fruit wordt voorlopig niet gedeeld. Drink niet uit elkaars bidon.

· Voor iedereen (ook kinderen vanaf 6 jaar) geldt: draag allen een mondkapje wanneer personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren in één vervoermiddel naar of van een training of (uit)wedstrijd rijden.

· Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 40 personen op een buitenlocatie. Na afloop van de wedstrijd geldt dit maximum wel. Iedereen wordt dus verzocht het clubterrein zo snel mogelijk te verlaten.

· Ieder team neemt desinfectant mee om de cornermaskers schoon te maken. Teams zijn hiervoor zelf verantwoordelijk. Ook desinfecterende reinigingsdoekjes zonder chloor zijn bruikbaar.

· Check bij uitwedstrijden altijd de regels die gelden bij de betreffende club en/of veiligheidsregio en leef deze na.

Registratie via QR-code
Iedere keer wanneer je het terrein betreedt, dien je je te registreren via een QR-code. Door deze registratie kan de GGD achterhalen wie op welk moment aanwezig is geweest. In het geval van een COVID-19 besmetting hoeft dan niet de gehele club te worden gesloten. De QR-codes vind je op de palen bij de entree van het terrein, op alle deuren en op tafels. Scan deze met de fotofunctie van je telefoon of, als dat niet lukt, met de gratis app QR scanner (te downloaden via Play Store of App Store). Je wordt verwezen naar een HBS-pagina in jouw browser. Hier vul je je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres in en kun je aangeven dat je geen COVID-19 symptomen hebt. Vervolgens verstuur je het formulier. Met deze data doet MHC HBS niets, tenzij er iemand besmet blijkt te zijn. In dat geval worden mensen die op diezelfde dag aanwezig waren geïnformeerd. Na twee weken worden de gegevens automatisch verwijderd. Het is mogelijk om meerdere malen te scannen, dus kinderen kunnen door ouders worden aangemeld.

Iemand op de club is positief getest. Wat nu?
In het geval van een positieve test in je team of op de club is het van belang om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. De GGD doet een bron- en contactonderzoek en zal aangeven welke regels gelden voor de contacten die hieruit blijken. Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt wel: neem je verantwoordelijkheid! Als je weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft. Kijk voor meer informatie over het bron- en contactonderzoek op: https://lci.rivm.nl/COVID-19-bco.

In principe worden alle competitiewedstrijden gespeeld, ook als er in een team spelers uitvallen omdat zij positief getest hebben op het coronavirus of in quarantaine zijn gesteld (tenzij de GGD anders aangeeft). Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de wedstrijdcommissie over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle!
De coronarichtlijnen zijn aan veranderingen onderhevig. De coronacommissie van MHC HBS houdt continu in de gaten wat dit betekent voor de trainingen en wedstrijden. Neem regelmatig de coronamaatregelen door, zodat je weet wat er van je wordt verwacht.

Het bestuur van MHC HBS is verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen en bevoegd om indien instructies niet worden opgevolgd mensen de toegang tot het terrein te ontzeggen. Help elkaar bij het naleven van deze maatregelen.

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram