header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Communicatie

Aangescherpte coronamaatregelen raken ook de hockeysport

Nieuws afbeelding 29-9-2020

Premier Rutte en minister De Jonge kondigden vanavond een aantal nieuwe landelijke coronamaatregelen aan die de komende drie weken gaan gelden. Deze maatregelen gaan in op dinsdag 29 september om 18.00 uur en zijn ook van invloed op de (hockey)sport. Sporten blijft gelukkig (voorlopig) mogelijk, maar zonder toeschouwers. Dit geldt voor zowel trainingen als wedstrijden. Sportkantines gaan in deze periode dicht. Welke gevolgen de aangescherpte maatregelen nog meer hebben voor de hockeysport in het algemeen en specifieker voor onze club, komen we zo snel mogelijk op terug.

Uiteraard blijft gelden: neem je verantwoordelijkheid en houd je aan de basisregels! 

Algemeen

· Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

· In het geval van een positieve uitslag, breng dan altijd het bestuur van MHC HBS op de hoogte via [email protected].

· Verplichte registratie van iedereen (vanaf 13 jaar) die het clubterrein betreedt via de QR-code of van tevoren via www.mhchbs.nl/registratie.

· Ben je 18 jaar of ouder? Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten binnen de witte lijnen).

· Personen die tot hetzelfde huishouden behoren, hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.

· Volg de looproutes en aanwijzingen op het terrein en in het clubhuis (eenrichtingsverkeer). Zie bijlage.

· Als een speler symptomen vertoont tijdens het spelen, wordt de speler verzocht te vertrekken.

· Ga zoveel mogelijk thuis naar de wc. De toiletten in het clubhuis zijn wel geopend.

· De kleedkamers en douches zijn in principe gesloten. Douche voor en na de training of wedstrijd thuis.

· Was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik desinfectiemiddel.

· Vermijd drukte.

· Iedereen die terugkomt uit een land/gebied met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, gaat 10 dagen in thuisquarantaine. Dit geldt niet voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ouders mogen hun kinderen tijdens hun eigen thuisquarantaine niet halen of brengen.

· Zorg dat je als speler of coach/manager zo kort mogelijk op het clubterrein aanwezig bent. Dit geldt zowel voor trainingen als wedstrijden.

Trainingen

 · Voor de training thuis omkleden, ga direct naar het veld om in te lopen en na de training snel naar huis.

· Tijdens de trainingen is het complex voor ouders en/of toeschouwers gesloten.

· Kinderen mogen gebracht en gehaald worden door ouders/begeleiders.

· Ouders/begeleiders mogen tijdens de training niet op het terrein blijven.

·Spelers nemen hun eigen bidon mee.

Wedstrijden

· Voor de wedstrijd thuis omkleden.

· Schud geen handen.

· Juich samen als er een doelpunt gemaakt is, maar omhels elkaar niet.

· Geen toeschouwers bij wedstrijden.

· Geforceerd stemgebruik mag niet, klappen wel.

· Kinderen en volwassenen nemen hun eigen bidon met water mee en eventueel wat fruit naar de training en wedstrijd. Het fruit wordt voorlopig niet gedeeld. Drink niet uit elkaars bidon.

· Voor iedereen (ook kinderen vanaf 6 jaar) geldt: draag allen een mondkapje wanneer personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren in één vervoermiddel naar of van een training of (uit)wedstrijd rijden.

· Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar worden de benodigde chauffeurs beschouwd als teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

· Ieder team neemt desinfectant mee om de cornermaskers schoon te maken. Teams zijn hiervoor zelf verantwoordelijk. Ook desinfecterende reinigingsdoekjes zonder chloor zijn bruikbaar.

· Check bij uitwedstrijden altijd de regels die gelden van de betreffende club (via hun website) en leef deze na.

Registratie via QR-code
Iedere keer wanneer je het terrein betreedt, dien je je te registreren via een QR-code. Door deze registratie kan de GGD achterhalen wie op welk moment aanwezig is geweest. In het geval van een COVID-19 besmetting hoeft dan niet de gehele club te worden gesloten. De QR-codes vind je op de palen bij de entree van het terrein, op alle deuren en op tafels. Scan deze met de fotofunctie van je telefoon of, als dat niet lukt, met de gratis app QR scanner (te downloaden via Play Store of App Store). Je wordt verwezen naar een HBS-pagina in jouw browser. Hier vul je je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres in en kun je aangeven dat je geen COVID-19 symptomen hebt. Vervolgens verstuur je het formulier. Met deze data doet MHC HBS niets, tenzij er iemand besmet blijkt te zijn. In dat geval worden mensen die op diezelfde dag aanwezig waren geïnformeerd. Na twee weken worden de gegevens automatisch verwijderd. Het is mogelijk om meerdere malen te scannen, dus kinderen kunnen door ouders worden aangemeld.

Iemand op de club is positief getest. Wat nu?
In het geval van een positieve test in je team of op de club is het van belang om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. De GGD doet een bron- en contactonderzoek en zal aangeven welke regels gelden voor de contacten die hieruit blijken. Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt wel: neem je verantwoordelijkheid! Als je weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft. Kijk voor meer informatie over het bron- en contactonderzoek op: https://lci.rivm.nl/COVID-19-bco.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle!
De coronarichtlijnen zijn aan veranderingen onderhevig. De coronacommissie van MHC HBS houdt continu in de gaten wat dit betekent voor de trainingen en wedstrijden. Neem regelmatig de coronamaatregelen door, zodat je weet wat er van je wordt verwacht.

MHC HBS houdt zich aan de protocollen en richtlijnen van het RIVM, de KNHB en NOC*NSF. Het bestuur van MHC HBS is verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen en bevoegd om indien instructies niet worden opgevolgd leden en gasten de toegang tot het terrein te ontzeggen. Help elkaar bij het naleven van deze maatregelen.

Sportieve groet,
het bestuur van MHC HBS

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram