header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Communicatie

Update coronamaatregelen #natuurlijkdoenwenogsteedsmee

Nieuws afbeelding 25-9-2020

Sinds zondagavond 20 september 18.00 uur zijn extra maatregelen van kracht in de zes veiligheidsregio’s waar het aantal coronabesmettingen het snelst toeneemt (Amsterdam-Amstelland, Haaglanden, Hollands Midden, Rotterdam-Rijnmond, Utrecht en onze regio Kennemerland). Een daarvan is de meldplicht voor samenkomsten met meer dan 50 personen, waaronder sportactiviteiten op/in sportaccommodaties. Deze maatregel geldt niet voor de sport zelf wat toegestane aantallen betreft, tenzij een sportteam uit meer dan 50 personen bestaat. Daarnaast heeft de gemeente aangegeven het toezicht op naleving van de maatregelen bij sportverenigingen te intensiveren.

Belangrijk blijft dat iedereen van 18 jaar en ouder zich aan de 1,5 meter afstand houdt en de verplichte registratie van iedereen die het clubterrein betreedt. Dit kan via een van de QR-codes op het terrein of van tevoren via www.mhchbs.nl/registratie. Verder verzoekt HBS ouders terughoudend te zijn bij het meegaan naar wedstrijden en niet langer op het clubterrein te blijven dan noodzakelijk. Per spelend kind mag slechts 1 ouder mee mag naar een wedstrijd.

Het coronaprotocol is een levend document dat aangepast wordt aan de actuele situatie. De verwachting is dat nieuwe maatregelen zullen volgen, dus lees nieuwe updates zorgvuldig door!

Onderstaand alle maatregelen van MHC HBS op een rij:

Algemeen

· Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

· In het geval van een positieve uitslag, breng dan altijd het bestuur van MHC HBS op de hoogte via [email protected].

· Verplichte registratie van iedereen (vanaf 13 jaar) die het clubterrein betreedt via QR-code.

· Ben je 18 jaar of ouder? Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten binnen de witte lijnen).

· Personen die tot hetzelfde huishouden behoren, hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.

· Volg de looproutes en aanwijzingen op het terrein en in het clubhuis (eenrichtingsverkeer). Zie bijlage.

· Als een speler symptomen vertoont tijdens het spelen, wordt de speler verzocht te vertrekken.

· Ga zoveel mogelijk thuis naar de wc. De toiletten in het clubhuis zijn wel geopend.

· De kleedkamers en douches zijn in principe gesloten. Douche voor en na de training of wedstrijd thuis.

· Was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik desinfectiemiddel.

· Vermijd drukte.

· Iedereen die terugkomt uit een land/gebied met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, gaat 10 dagen in thuisquarantaine. Dit geldt niet voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ouders mogen hun kinderen tijdens hun eigen thuisquarantaine niet halen of brengen.

· Zorg dat je als speler of coach/manager zo kort mogelijk op het clubterrein aanwezig bent. Dit geldt zowel voor trainingen als wedstrijden.

Trainingen

 

· Voor de training thuis omkleden, ga direct naar het veld om in te lopen en na de training snel naar huis.

· Tijdens de trainingen is het complex voor ouders en/of toeschouwers gesloten.

· Kinderen mogen gebracht en gehaald worden door ouders/begeleiders.

· Ouders/begeleiders mogen tijdens de training niet op het terrein blijven.

·Spelers nemen hun eigen bidon mee.

Wedstrijden

· Voor de wedstrijd thuis omkleden.

· Schud geen handen.

· Juich samen als er een doelpunt gemaakt is, maar omhels elkaar niet.

· Naar wedstrijden mag 1 ouder per kind mee (geen broertjes en zusjes).

· Toeschouwers houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van spelers. Er kunnen boetes opgelegd worden door boa’s van de gemeente.

· Geforceerd stemgebruik mag niet, klappen wel.

· Kinderen en volwassenen nemen hun eigen bidon met water mee en eventueel wat fruit naar de training en wedstrijd. Het fruit wordt voorlopig niet gedeeld. Drink niet uit elkaars bidon.

· Tijdens wedstrijden is de bar in het clubhuis open voor het kopen van consumpties. Er is een looproute uitgezet. Consumpties worden buiten genuttigd.

· Voor iedereen (ook kinderen vanaf 6 jaar) geldt: draag allen een mondkapje wanneer personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren in één vervoermiddel naar of van een training of (uit)wedstrijd rijden.

· Ieder team neemt desinfectant mee om de cornermaskers schoon te maken. Teams zijn hiervoor zelf verantwoordelijk. Ook desinfecterende reinigingsdoekjes zonder chloor zijn bruikbaar.

· Na de wedstrijd wordt water of limonade geschonken op het terras. Dit is af te halen door een coach, manager of afgevaardigde speler. Vanaf 18 jaar is het houden van 1,5 meter afstand hierbij verplicht. Daarna snel naar huis.

· Check bij uitwedstrijden altijd de regels die gelden van de betreffende club (via hun website) en leef deze na.

· Voor buitenlocaties zonder vaste zitplaatsen, reservering en gezondheidscheck geldt een maximum aantal van 250 personen (exclusief spelers/begeleiding).

Registratie via QR-code
Iedere keer wanneer je het terrein betreedt, dien je je te registreren via een QR-code. Door deze registratie kan de GGD achterhalen wie op welk moment aanwezig is geweest. In het geval van een COVID-19 besmetting hoeft dan niet de gehele club te worden gesloten. De QR-codes vind je op de palen bij de entree van het terrein, op alle deuren en op tafels. Scan deze met de fotofunctie van je telefoon of, als dat niet lukt, met de gratis app QR scanner (te downloaden via Play Store of App Store). Je wordt verwezen naar een HBS-pagina in jouw browser. Hier vul je je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres in en kun je aangeven dat je geen COVID-19 symptomen hebt. Vervolgens verstuur je het formulier. Met deze data doet MHC HBS niets, tenzij er iemand besmet blijkt te zijn. In dat geval worden mensen die op diezelfde dag aanwezig waren geïnformeerd. Na twee weken worden de gegevens automatisch verwijderd. Het is mogelijk om meerdere malen te scannen, dus kinderen kunnen door ouders worden aangemeld.

Iemand op de club is positief getest. Wat nu?
In het geval van een positieve test in je team of op de club is het van belang om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. De GGD doet een bron- en contactonderzoek en zal aangeven welke regels gelden voor de contacten die hieruit blijken. Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt wel: neem je verantwoordelijkheid! Als je weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft. Kijk voor meer informatie over het bron- en contactonderzoek op: https://lci.rivm.nl/COVID-19-bco.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle!
De coronarichtlijnen zijn aan veranderingen onderhevig. De coronacommissie van MHC HBS houdt continu in de gaten wat dit betekent voor de trainingen en wedstrijden. Neem regelmatig de coronamaatregelen door, zodat je weet wat er van je wordt verwacht.

MHC HBS houdt zich aan de protocollen en richtlijnen van het RIVM, de KNHB en NOC*NSF. Het bestuur van MHC HBS is verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen en bevoegd om indien instructies niet worden opgevolgd leden en gasten de toegang tot het terrein te ontzeggen. Help elkaar bij het naleven van deze maatregelen.

Sportieve groet en veel hockeyplezier,
het bestuur van MHC HBS


Bijlage

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram