header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Coronamaatregelen MHC HBS: samen kunnen we corona verslaan

Nieuws afbeelding 31-8-2020
update 31 augustus 2020


Komend weekend start de competitie. Tijdens de oefenwedstrijden afgelopen weekend hielden de meeste spelers en toeschouwers zich goed aan de coronaregels. Super! Belangrijk blijft dat je je aan de 1,5 meter afstand houdt en dat je je via een van de QR-codes op het terrein registreert bij aankomst. De routing bleek afgelopen weekend soms niet helemaal duidelijk. Zo is het niet de bedoeling dat toeschouwers tussen Veld 1 en Veld 3 blijven staan kijken, want dit belemmert de doorloop naar Veld 2. En omdat de looproutes eenrichtingsverkeer zijn, zijn de routes van en naar de velden verschillend. In de bijlage een plattegrond met de looproutes en een overzicht van de locaties vanwaar toeschouwers de wedstrijden kunnen bekijken.

De coronarichtlijnen zijn aan veranderingen onderhevig. De coronacommissie van MHC HBS houdt continu in de gaten wat dit betekent voor de trainingen en wedstrijden. Belangrijk is dat iedereen zelf verantwoordelijkheid neemt. Lees daarom regelmatig de coronamaatregelen door, zodat je weet wat er van je wordt verwacht. Vanzelfsprekend zullen grote wijzigingen ook in een apart nieuwsbericht gemeld worden. Hieronder onze regels op een rij:

Algemeen

 

·     Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.

·     In het geval van een positieve uitslag, breng dan altijd het bestuur van MHC HBS op de hoogte via [email protected].

·     Iedereen die terugkomt uit een land/gebied met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, gaat 10 dagen in thuisquarantaine. Dit geldt niet voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Ouders mogen hun kinderen tijdens hun eigen thuisquarantaine niet halen of brengen.

·     Ben je 18 jaar of ouder? Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten binnen de witte lijnen).

·     Personen die tot hetzelfde huishouden behoren, hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.

·     Volg de looproutes en aanwijzingen op het terrein en in het clubhuis (eenrichtingsverkeer).

·     Als een speler symptomen vertoont tijdens het spelen, wordt de speler verzocht te vertrekken.

·     Ga zoveel mogelijk thuis naar de wc. De toiletten in het clubhuis zijn wel geopend.

·     De kleedkamers en douches zijn gesloten. Douche voor en na de training of wedstrijd thuis.

·     Was regelmatig je handen met water en zeep of gebruik desinfectiemiddel.

·     Vermijd drukte.

·     Zorg dat je als speler of coach/manager zo kort mogelijk op het clubterrein aanwezig bent. Dit geldt zowel voor trainingen als wedstrijden.

 

Trainingen

 

·     Voor de training thuis omkleden, ga direct naar het veld om in te lopen en na de training snel naar huis.

·     Tijdens de trainingen is het complex voor ouders en/of toeschouwers gesloten.

·     Kinderen mogen gebracht en gehaald worden door ouders/begeleiders.

·     Ouders/begeleiders mogen tijdens de training niet op het terrein blijven.

·     Spelers nemen hun eigen bidon mee.

 

Wedstrijden

·     Voor de wedstrijd thuis omkleden.

·     Schud geen handen.

·     Juich samen als er een doelpunt gemaakt is, maar omhels elkaar niet.

·     Naar wedstrijden mag 1 ouder per kind mee (geen broertjes en zusjes).

·     Toeschouwers houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en van spelers. Er kunnen boetes opgelegd worden door boa’s van de gemeente.

·     Geforceerd stemgebruik mag niet, klappen wel.

·     Kinderen en volwassenen nemen hun eigen bidon met water mee en eventueel wat fruit naar de training en wedstrijd. Het fruit wordt voorlopig niet gedeeld. Drink niet uit elkaars bidon.

·     Tijdens wedstrijden is de bar in het clubhuis open zijn voor het kopen van consumpties. Er is een looproute uitgezet. Consumpties worden buiten genuttigd.

·     Voor iedereen (ook kinderen vanaf 6 jaar) geldt: draag allen een mondkapje wanneer personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren in één vervoermiddel naar of van een training of (uit)wedstrijd rijden.

·     Ieder team neemt desinfectant mee om de cornermaskers schoon te maken. Teams zijn hiervoor zelf verantwoordelijk. Ook desinfecterende reinigingsdoekjes zonder chloor zijn bruikbaar.

·     Na de wedstrijd wordt water of limonade geschonken op het terras. Dit is af te halen door een coach, manager of afgevaardigde speler. Vanaf 18 jaar is het houden van 1,5 meter afstand hierbij verplicht. Daarna snel naar huis.

·     Check bij uitwedstrijden altijd de regels die gelden van de betreffende club (via hun website) en leef deze na.

·     Voor buitenlocaties zonder vaste zitplaatsen, reservering en gezondheidscheck geldt een maximum aantal van 250 personen (exclusief spelers/begeleiding).

Registratie via QR-code
Iedere keer wanneer je het terrein betreedt, dien je je te registreren via een QR-code. Door deze registratie kan de GGD achterhalen wie op welk moment aanwezig is geweest. In het geval van een COVID-19 besmetting hoeft dan niet de gehele club te worden gesloten. De QR-codes vind je op de palen bij de entree van het terrein, op alle deuren en op tafels. Scan deze met de fotofunctie van je telefoon of, als dat niet lukt, met de gratis app QR scanner (te downloaden via Play Store of App Store). Je wordt verwezen naar een HBS-pagina in jouw browser. Hier vul je je voor- en achternaam, telefoonnummer en e-mailadres in en kun je aangeven dat je geen COVID-19 symptomen hebt. Vervolgens verstuur je het formulier. Met deze data doet MHC HBS niets, tenzij er iemand besmet blijkt te zijn. In dat geval worden mensen die op diezelfde dag aanwezig waren geïnformeerd. Na twee weken worden de gegevens automatisch verwijderd. Het is mogelijk om meerdere malen te scannen, dus kinderen kunnen door ouders worden aangemeld.

Iemand op de club is positief getest. Wat nu?
In het geval van een positieve test in je team of op de club is het van belang om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. De GGD doet een bron- en contactonderzoek en zal aangeven welke regels gelden voor de contacten die hieruit blijken. Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden, maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt wel: neem je verantwoordelijkheid! Als je weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft. Kijk voor meer informatie over het bron- en contactonderzoek op: https://lci.rivm.nl/COVID-19-bco.

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle!
MHC HBS houdt zich aan de protocollen en richtlijnen van het RIVM, de KNHB en NOC*NSF. Het bestuur van MHC HBS is verantwoordelijk voor het naleven van de maatregelen en bevoegd om indien instructies niet worden opgevolgd leden en gasten de toegang tot het terrein te ontzeggen. Help elkaar bij het naleven van deze maatregelen.

Sportieve groet en veel hockeyplezier,
het bestuur van MHC HBS

Bijlage

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram