header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

WAAROM WAS HET TRAININGSSCHEMA ZO LAAT?

Nieuws afbeelding 26-8-2020

Afgelopen week zijn de trainingsschema's bekend gemaakt en dat was rijkelijk laat. Later dan voorgaande jaren en toen zaten we ook altijd al met smart te wachten. Hoe komt dit nou en kan dat niet beter is natuurlijk een terechte vraag.

 

Laten we voorop stellen dat het niemands bedoeling is om deze dingen op de valreep te regelen. Het is elk jaar een mega puzzel om een sluitend en passend schema te creëren met zoveel teams op drie velden. Alleen dit jaar hadden we te kampen met een aantal extra aspecten waardoor we niet sneller hebben kunnen schakelen.

 

Om inzicht te geven waar we tegenaan gelopen zijn, geven we hieronder enige uitleg zodat iedereen wat meer van de achtergrond begrijpt. Het is zeker niet bedoeld als excuus en volgend jaar willen we de zaken beter (of beter gezegd: eerder) voor elkaar hebben.

 

Allereerst was daar corona waardoor alles lang stil gelegen heeft en ook laat op gang kwam. De selectietrainingen bijvoorbeeld waren later dan anders waardoor de samenstelling van teams ook later bekend was. We zijn later gaan zoeken naar trainers door de onzekerheid van corona. En zo schoof alles een beetje op in de tijd. Daarnaast hadden we een nieuwe Technisch Directeur aangenomen, waar we superblij mee zijn, alleen begon hij officieel 1 augustus en hij is een belangrijke spil in dit schema. We konden dus pas echt spijkers met koppen slaan ná deze datum. Bij de Jongste Jeugd zijn dit jaar meer teams gevormd, een bewuste keuze, maar wat natuurlijk resulteert in meer teams die in het schema moeten komen. En als klap op de vuurpijl vielen er onverwachts voor de eerste trainingsdag twee trainers uit met een substantieel aantal uur, waardoor we opeens met een gat van tien uur zaten.

 

Op dit moment zijn er nog teams die geen vaste trainer hebben. Deze teams krijgen wel gewoon training, alleen nog niet van een vaste trainer. We doen ons uiterste best om dit binnen afzienbare tijd opgelost te hebben.

 

Deze manier van werken heeft absoluut niet onze voorkeur, want uiteindelijk heeft niemand hier iets aan. We nemen alles mee in de evaluatie voor volgend jaar en hopelijk zijn de "corona-goden" ons goed gezind en kunnen we dat in ieder geval van ons lijstje schrappen. We beginnen tijdig met het vastleggen van de coaches/trainers en het samenstellen van de teams. Twee belangrijke pijlers om een trainingsschema te maken!

 

Wij wensen jullie een mooi en weer gezellig hockeyseizoen!

 

Bestuur MHCHBS

 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram