header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

verslag Almere Dames 1 - HBS Dames 1

2-4-2008 zondag 30 maart 2008
Almere - HBS      3 - 4
 
's Ochtends wederom wakker geworden met het regen niet zachtjes tegen het raam, de derde speelzondag op rij dat het regent ! Met wisselend resultaat overigens voor de HBS dames, de eerste zondag hadden we kansloos verloren tegen Amstelveen. De onmenselijke harde regen en het andere gezeik over sokken waren daar de schuld aan. Afgelopen zondag tegen VVV waren we de trotse winnaars en deze zondag?
 
Ook deze zondag was er lichtelijk regen en een vergeten sok hier en daar, een auto die te laat aankwam en dit alles in het natte en oerlelijke Almere. Het waait daar trouwens ook altijd en het clubhuis is ook niet echt gezellig te noemen. Tenzij je van beton,triplex en van tralies houdt, dan ben je bij hockeyclub Almere aan het juiste adres. Maar goed het was een verbetering ten opzichte van de bouwkeet met gemeenschappelijke kleedruimte voor de dames en heren, lees geen kleedruimte, in diezelfde keet.
 
Na de bespreking toch nog compleet het veld op, alwaar de scheidsen met tiewraps de doelen aan elkaar hadden gebonden, was duidelijk waar het geld van het budget van de Almeerse club was heengegaan, kon de strijd beginnen. Eerdere aanvaringen, letterlijke aanvaringen, hadden ons geleerd dat de tegenstanders fysiek en rechtaan hockey speelden, zonder al teveel poespas. Dat was al duidelijk na de eerste 10 minuten en de eerste Almeerse schone door de lucht vloog, resultaat de 1e strafcorner tegen en ook doelpunt tegen. De 2e strafcorner tegen ging er ook best wel erg mooi in voor Almere. Resultaat 2 -0 achter en we waren eindelijk wakker geschud. De dames van HBS lieten niet meer over zich heen lopen en ging daadwerkelijk in het tegen offensief, wonderen waren de wereld nog niet uit of onze Lotte schoof haar eerste doelpunt in vijf jaar onder de keepster door. Lotte heeft gescoord, ongelooflijk maar waar, je kon zien dat het voor haar een onwennig gebeuren was, je stond wel een beetje debiel te juichen hoor Lotte! Voor de rust liet Anna even zien hoe je ook een corner kon nemen, die kan je hard hoog langs de keepster pushen. Ruststand 2-2.
 
Na de rust en een babbeltje van onze Arvid gingen we wederom aan de slag, het spel golfde op en neer, maar Almere had het duidelijk moeilijker met het agressievere spel van de keurige Bloemendaalse dames. Daan scoorde vervolgens de 2-3 met een bloedmooie tip in, heel mooi weer Daantje! De vele strafcorners van Almere werden deze helft veel beter verdedigt en uitgespeeld en het vertrouwen groeide dat hier punten te verdienen waren.
Bij een tegenaanval kreeg HBS het moeilijk, zo moeilijk dat de scheids een strafbal, om nog steeds onduidelijke redenen, gaf aan Almere. Onze keepster zou de bal, die overigens rand cirkel aan het keepen was met legio HBS dames eromheen, met de bolle kant van de stick gespeeld hebben. Al was dit waar geweest dan was het niet meer dan een strafcorner geweest. Maar goed de kanaries hebben altijd gelijk, en ach, een goed genomen push zit altijd in principe, zo ook nu. 3-3
Maar de vechtlust was nog niet helemaal weg en er was net weer tijd voor een van de weinige corners van HBS. Onze Anna pushte/sleepte deze ook weer vakkundig het doel in, ditmaal links laag van de keeper. De laatste 10 minuten werd de wedstrijd rustig uitgespeeld, we hebben wederom hard gevochten, letterlijk, voor deze 3 punten. We komen daardoor langzaam maar zeker uit de onderste regionen van de eerste klasse B tevoorschijn.
 
Voordaan uit a.s zondag, laten we hopen dat we het eindelijk weer eens droog kunnen houden. Het zal wederom belangrijk zijn dat we weer punten pakken en zo in de echte middenmoot terechtkomen. Daarna spelen we 2 zondagen achter elkaar thuis, het zal leuk zijn om jullie aan de lijn te zien!!
 
 
Groetjes Dames 1

Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram