header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

In memoriam: Simon de Hoog (1957-2019)

Nieuws afbeelding 20-11-2019
Deze week is na een kort ziekbed Simon de Hoog overleden. Een ware Strawberiaan en Overbosser die in de korte tijd dat hij bij HBS actief was een grote indruk heeft achtergelaten.

Daarbij putten we uit de verslagen in de seizoenen 2004-6200 waar Simon onze Dames 1 trainde en coachte.

In het seizoen 2004/2005 start dames 1 met een nieuwe coach, maar dat was geen succes.Na de winterstop, begin 2005, start Simon de Hoog als trainer/coach. Hij wordt in ’t Krantje als volgt aangekondigd: 

"Simon is een ervaren coach die met name bij Overbos vele jaren werkzaam is geweest voor Dames 1 en Heren 1. Voor veel HBS-ers dus geen onbekende en we zijn dan ook heel erg blij dat we hem op HBS mogen verwelkomen”.

Na de eerste competitiewedstrijd verschijnt er een verslag van dames 1 in t krantje:
"… maar we hebben een nieuwe coach. En wat voor eentje, zijn naam is Simon en komt van Overbos. In het trainingsweekend hebben wij zijn werkwijze leren kennen en Simon heeft ons leren kennen. Het gevolg is dat we voor de rest van het seizoen met veel plezier en strijdlust aan het werk gaan om zo hoog mogelijk te eindigen.”
"Simon kwam met een tactisch strijdplan, het resultaat was strijdlust in het team”.

In een later verslag laat dames 1 weten: "tactisch en technisch we worden elke week beter”. Maar de wedstrijd verliep nog niet goed, dus sprak Simon het team in de rust toe en voerde tactische aanpassingen door. Het werkte!

"Simon zei na de wedstrijd: Jullie zijn leuke meiden, dat meen ik, maar ik begrijp er geen snars van. De 1e helft klopt er niets van, de 2e helft spelen jullie de tegenstander van de mat”.

Simon vergat even dat hij  beslissende tactische aanpassingen had gedaan en het team had toegesproken. Typisch Simon, hij plaatste zichzelf niet op de voorgrond bij goede resultaten, maar juist zijn team. Ook in latere verslagen van dames 1 bleek dat hij het team weer aan ‘het werk’ had gekregen waardoor met een sterke, knappe eindsprint de 1e klasse behouden bleef.

Simon was een teamspeler, een mensen-mens, wist mensen voor zich te winnen en een team te overtuigen hem te volgen. Contacten waren altijd open en prettig met hem, dat gold voor het team, de individuele spelers en voor het bestuur. 

Het bestuur van HSB wenst zijn nabestaanden en zijn clubs - Strawberries en Overbos - sterkte met met dit grote verlies.

Op de foto van D1: Simon de Hoog (links) en zijn assistent Fred Huisman (rechts). Triest feit is dat Fred eerder dit jaar in september overleed.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram