header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Spelen in 4 kwarten, wat houdt dat nu in voor alle teams?

1-9-2019
Zoals jullie in eerdere berichten hebben kunnen lezen, heeft de KNHB bepaald dat alle elftalwedstrijden (voor zowel junioren als senioren) vanaf dit seizoen worden gespeeld in vier kwarten van elk 17½ minuut. 

De rust tussen het eerste en tweede kwart én die tussen het derde en vierde kwart bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen het tweede en derde kwart bedraagt 5 minuten tenzij het noodzakelijk is te sproeien, omdat het betreffende speelveld zonder te sproeien niet meer veilig bespeelbaar is (kan het geval zijn bij watervelden).

Hoewel er getwijfeld wordt aan het nut en de noodzaak van deze nieuwe regel, passen wij bij HBS deze regel gewoon toe (belangrijkste voordeel zou zijn dat hierdoor twee extra coach- en rustmomenten ontstaan, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid). Dit heeft een aantal consequenties:

-  een wedstrijd duurt voortaan 84 minuten, dus 1 uur en 24 minuten (2x35 min spel+5 min pauze+2x2 min tussen de kwarten). De wedstrijd start op de aangegeven tijd. Als je te laat begint kort je de pauzes in (in overleg met de scheidsrechters en de coach van de tegenstander). 

-  Wedstrijden starten niet altijd meer op hele of halve uren, maar soms op 'gekke' tijdstippen, bijvoorbeeld om 12.10 uur.

-  Op zaterdag starten de wedstrijden 's ochtends een kwartier eerder, namelijk om 8.30 uur, en aan het einde van de dag een kwartier later, om 18.00 uur.

-  Op zondag wordt 's ochtends een kwartier eerder en 's middags een kwartier later gestart (de aanvangstijden van de wedstrijd zijn 9.15 uur, 11.00 uur, 12.45 uur, 14.30 uur en 16.15 uur).


Om uitloop van alle wedstrijden te voorkomen, doen we een oproep aan alle coaches en (club)scheidsrechters om de wedstrijden op tijd aan te laten vangen, en de rustmomenten tussen de twee kwarten 1 en 2 én 3 en 4 niet langer dan 2 minuten te laten duren! 

Op zaterdag is het door deze nieuwe regel met name voor de E- en F-jeugd, voor wie de lengte van de wedstrijden ongewijzigd blijft, van extra belang om op tijd te starten.


Succes en veel hockeyplezier! 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram