header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Zaalhockey

ABCD-teams warmen zich op voor de zaal; info over zaaltrainingen

Nieuws afbeelding 6-12-2018
Afgelopen weekend vond het WUT - Warming Up - toernooi weer plaats. Het eerste deel van 09:00-14:00 was het de beurt aan de ABCD-jeugd. 

Het Kennemer Sport Center was goed gevuld met HBS-teams die zich konden opwarmen voor de zaalcompetitie: tactiek oefenen, de juiste slagen, de zaalregels enzovoort. De sfeer was prima en er werd leuk en fanatiek gehockeyd, vooral als de jongens tegen de meisjes speelden. De zaalcommissie kreeg veel positieve feedback.

Minpuntje was dat sommige teams dit jaar niet konden deelnemen. Dit had mede te maken met het vervroegen van de zaalcompetitie door de KNHB naar het weekend van 1 en 2 december. Begrijpelijk dat sommige teams teleurgesteld waren dat ze niet konden deelnemen. De teams die hierover vragen hebben gesteld zijn door de zaalcommissie apart geïnformeerd. 

Dank gaat voor dit deel van het WUT uit naar Sebastiaan van Commenée (H2) die de algehele coördinatie had en de spelers van Heren 1 - Brian O'Malley, Noam Sheridan, Sam Martens, Tijmen Berendsen en Floris van der Veer die de zaalteams terzijde stonden met tips en tricks.

Zaaltrainingen
 
De zaalcommissie krijgt vragen over trainingen en het trainingsschema. Nogmaals, getracht is de uren zo goed en eerlijk mogelijk te verdelen over de teams. Het heeft geen zin om nu uren te tellen, want het gepubliceerde schema is nog maar het schema tot kerst. In principe krijgt ieder team 5 trainingen. Het WUT telt daarbij ook mee als 2 uur training.

Wanneer een team traint is afhankelijk van wanneer een team speelt. Afhankelijk van het wedstrijdschema kan het dus zijn dat een team nu minder trainingen heeft en na de kerst meer. Helaas heeft het vervroegen van de competitie naar het weekend van 1/2 december (waardoor deelname WUT niet mogelijk was) en op het laatste moment verschuiven van wedstrijden door de KNHB het gevolg (gehad) dat sommige teams niet kunnen/konden trainen voor een wedstrijd. 

Wij snappen de frustratie hierover, maar als vervroegen of verschuiven van trainingen een optie was, hadden we dat zeker gedaan. Het probleem is gebrek aan zalen, uren op onhandige tijden en en krapte aan trainers. Er moeten 5 hallen bediend worden en trainers kunnen niet het ene uur in IJmuiden staan en het andere uur in Spaarndam. Wij proberen iedereen tevreden te stellen, maar het is helaas niet altijd mogelijk. 
 
Volledigheidshalve wijzen wij jullie er op dat in het beschermde gedeelte (leden inlog) van de website via "Club” -> "Documenten” -> "Zaalhockey” belangrijke informatie is te vinden over zaalhockey.  

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram