header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

HBS-complex ondergaat vanaf juni grote transformatie

Nieuws afbeelding 3-6-2018
Hoofdveld wordt waterveld; twee velden met led-verlichting, nieuwe ballenvangers en inspeelveld

Komende zomer ondergaat het complex van HBS een grote transformatie. Het hoofdveld wordt omgezet van semi-water naar een waterveld met e-layer, aangelegd door de CSC/Greenfield groep. Afgelopen maand is definitieve overeenstemming bereikt over het contract. 

Het waterveld is kwalitatief gelijk aan veld 3. Groot verschil is dat de aanleg nu door een volledig Nederlandse groep wordt gedaan. CSC is de bouwer van de onderbak, Ten Cate levert garens en Greenfields maakt daar een tapijt van.

Daarnaast wordt de ballenvanger aan de kant van het Bleek&Berg-pad vervangen door een 30 meter breed hek van 6 meter hoog, waardoor de veiligheid van passanten beter geborgd is. Bovendien wordt de ballenvanger aan de noordzijde van veld 3 vervangen (waardoor er nog minder dure ballen verloren gaan!).

Een noviteit is de aanleg van LED-verlichting op veld 1 en 3 die tegelijkertijd met de ombouw van veld 1 plaatsvindt. Mede vanwege rijkssubsidies en de gemeente Bloemendaal is dit komend seizoen al mogelijk.
Dankzij de led-verlichting kan HBS eenvoudiger een deel van het veld verlichten of uitschakelen. Dit bespaart energie en licht kan effectievere (per kwart veld) ingezet worden. Bovendien draagt het bij aan onze doelstelling om de duurzaamste vereniging te worden van de Kennemer regio.

Ook zullen omwonenden - die meegenomen zijn in het voortraject - minder hinder ondervinden van strooilicht. Dankzij een buurtbewoner worden de led-lampen uitgerust met speciale kappen, zodat lichthinder ook buiten het HBS-complex vermindert. Dit traject is nog in een experimenteel stadium, waardoor het onzeker is of dit op tijd voltooid is.

De omvorming van veld 1 tot waterveld vangt aan op 11 juni en is en uiterlijk op 23 juli 2018 afgerond. In dezelfde periode worden de twee ballenvangers aan de zijde van KG1 (Bleek en Bergpad) en KG3 (voor de sloot) aangepast .

Als sluitstuk van de opwaardering van ons complex wordt er aan de kopse kant van veld 3 een kwart waterveld aangelegd. Het veld zal ingezet worden als officieel waterveld voor wedstrijden van de jongste jeugd, voor specialistentraining, zoals strafcorner, keepers en spitsentraining en als inloop- of inspeelveld voor de wedstrijden op zaterdag en zondag voor alle HBS-teams. Tevens wordt ook de ballenvanger aan de zuidzijde van veld 3 vervangen.

De transformatie wordt gefinancierd  uit eigen middelen, met een lening bij onze hoofdsponsor Rabo, overheidssubsidies en extra acties onder leden, zoals de Grote Club Actie, Vriendenloterij waarvoor leden extra loten kunnen kopen. Meer details en andere acties worden later en op de algemene ledenvergadering bekendgemaakt.

Veel dank is HBS verschuldigd aan het SEAH-bestuur - Erik Minderhoud, Joris Bruggen, Gerl Spijker en Piet van Stijn - en de duurzaamheidscommissie onder leiding van Hans Piera die mede vaart hebben gegeven aan dit proces.

Marten van Vliet
Voorzitter mhc HBS

Reacties


Ed Henfling

6-6-2018 @ 21:34:58 |Super!!!

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram