header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

In memoriam: Jet Slagter-Wieringa (lid van verdienste van HBS)

Nieuws afbeelding 8-3-2018
Op 28 februari is Jet Slagter-Wieringa op 83-jarige leeftijd overleden. Vier weken eerder raakte Jet zeer ernstig verwond na een ongeval in haar huis en werd met zware brandwonden opgenomen in het Brandwondencentrum in Beverwijk. Met een enorme wilskracht doorstond zij de eerste serie operaties nog redelijk, maar in de laatste week kwam het besef dat een volledig herstel waarschijnlijk nooit meer mogelijk zou zijn. 


Jet was lid van HBS sinds 1951 en bleef actief als spelend lid tot dat begin jaren negentig de dinsdagveterinnencompetitie werd opgeheven.Tijdens haar lidmaatschap vervulde zij vrijwel constant alle mogelijke functies bij HBS: lid van de dames elftalcommissie (DEC), bestuurslid (commissaris en secretaris) en vooral jeugdleiding.


Samen met Hansje Wieringa leidde zij jarenlang de aspirantenafdeling. In 1973 nam Jet het initiatief om met een kleine groep heel jonge kinderen ‘spelend te gaan hockeyen’. Tot dat moment bestond er alleen nog het D-hockey. Hockey voor jongere kinderen was er nog niet in georganiseerd verband. 


Het experiment werd een groot succes en bleef ook bij de KNHB niet onopgemerkt:  het ‘mini-hockey’ werd een feit! Voor alle inzet voor de club werd Jet in 1989 benoemd tot lid van verdienste. 
HBS is dankbaar voor alles wat Jet voor de club heeft betekend.


Maarten Wieringa

Op de foto: Jet als bestuurslid in 1959

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram