header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Dames 1 en heren 1 sluiten eerste seizoenshelft uitstekend af

Nieuws afbeelding 29-11-2017
Met opnieuw 4 punten in de 'pocket' hebben onze vaandelteams de eerste helft van het seizoen mooi afgesloten en bezetten nu allebei een mooie 5e plek die aan het eind van de rit zelf recht geeft op toegang tot de Promotie-klasse. Maar zo ver is het nog lang niet!


Zondag 26 november werd de return gespeeld van de eerste competitieronde. Dames 1 moest het opnieuw opnemen tegen koploper Leonidas en haalde dit keer een punt meer dan de openingswedstrijd door 2-2 gelijk te spelen. De snoeiharde strafbal van Demi vlak voor tijd was de slagroom op de pudding van deze spannende wedstrijd.

HBS – Leonidas 2-2 (1-1)

Leonidas was en bleef, ongeacht het resultaat tegen HBS, de koploper van poule A. Dat het team van Jordy van der Waart er een gelijkspel uitsleepte tegen HBS, had het zeker niet te danken aan de tweede helft.
HBS heerste toen op alle fronten, zo zegt trainer-coach Jeroen Tuininga. ‘Ik denk dat Leonidas toen drie keer in onze cirkel kwam. Ze kunnen echter heel goed verdedigen en ze spelen het spel slim. Dat wij de 2-2 maakten was loon naar werken.’
Van der Waart: ‘Wat in de eerste helft wel lukte, lukt na rust niet. Het leek toen wel of wij bang waren te verliezen.’

Veel werd er in de laatste speelronde voor de winterstop niet gescoord door de topschutters in de Overgangsklasse Dames. Demi Hilterman (HBS) vond het net één keer en gaat daardoor als winterkoningin de winterstop in.

’23 Eveline Korink 0-1
’29 Adinde Groebe 1-1
’43 Zoey Kalbvleesch 1-2
’69 Demi Hilterman 2-2 (sb)


Heren 1 haalde de volle 6 punten tegen USHC.  Nu werden de Utrechtenaren met 4-1 aan de kant gezet. De HBS jonge kweek was goed op dreef: Tommie Evers scoorde de eerste en Thomas Kroese maakte de mooiste! Oké en de jonge routiniers Max en Osse maakten het kwartet compleet.

HBS – USHC 4-1 (0-0)
HBS kan terugzien op een prima duel. De winstpartij op USHC betekent dat de Bloemendalers de winterstop ingaan als vijfde.

Thomas Immink (HBS): ‘Dat is een heerlijk idee. Ik ben erg blij met deze drie punten, waarbij ik moet zeggen dat USHC zich tijdens de eerste helft tekort deed. Ze hebben hun huid duur verkocht.’

Joost van Hasselt (USHC): ‘In de details is HBS verder dan wij. Dit was en terechte nederlaag, maar evengoed had het ook anders kunnen uitvallen. Na afloop zaten we toch met een lichtelijk káá-uuu-téé-gevoel bij elkaar.’

’39 Tommie Evers 1-0
’46 Max Vergnes 2-0
’50 Maxim Ruitenbeek 2-1
’60 Thomas Kroese 3-1
’67 Tim Ossewaarde 4-1 (sc)


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram