header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

HBS ringeloort Ring Pass in de dubbel; spannende tijden voor D2 en H2

Nieuws afbeelding 15-5-2017 Met een dubbele overwinning kwam HBS Heren en Dames 1 terug uit Delft. Dames 1 speelde zich definitief veilig voor de Overgangsklasse en Heren 1 pakte in de laatste drie minuten de zege.


Beide teams zijn volgend seizoen weer te bewonderen in de een na hoogste klasse van de hockey ompetitie. Komend weekend de laatste dubbel van dit seizoen tegen Huizen met aansluitend een TD. Op deze dag nemen we ook afscheid van Robbert Zevalkink als coach van zijn damesteam.Bij Dames 1 ging lange tijd de wedstrijd gelijk op met weinig doelkansen aan beide kanten. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en werd HBS sterker en kon meer druk zetten.
 
Met nog een kwartier te spelen scoorde HBS uit een mislukte strafcorner (Nicole Oud)! Het laatste kwartiertje was nog spannend, maar verdedigend werd er keihard gewerkt.
Met het laatste fluitsignaal was de buit binnen: winst én een verlengd verblijf in de de OVK. Een welverdiend resultaat voor Dames 1 en haar staf. Als toetje volgende week thuis tegen de kampioen uit de poule: Huizen.


Zevende plekBij de Heren een ander spelbeeld in Delft.In de eerste helft was HBS de betere ploeg en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong. De tweede helft begon HBS niet goed. Ring pass kreeg de overhand en scoorde twee maal.

Onder luide steun van Dames 1 en met nog 3 minuten te spelen scoorde HBS uit een strafcorner (Tim Ossewaarde). In de allerlaatste minuut maakte Jobo de winnende treffer. Heren 1 klom door dit resultaat op naar de 7e plek, Nijmegen en Groningen achter zich latend.


Spannende tijden


Bij de tweede teams zette Dames 2 - reserve eerste klasse - de winnende reeks met verve voort. Bij Hudito - ook in Delft - werd met 4-0 gewonnen. Komend weekend staat om 11:00 uur de belangrijke topper tegen koploper Voordaan op het programma. Bij winst kan D2 de koppositie over nemen (op doelsaldo).

H2 moest helaas het onderspit delven uit tegen VVV met 4-2. Met nog vier wedstrijden voor de boeg strijd het team voor behoud in de reserve eerste klasse. Ook H2 - de nummer 8  - speelt thuis na de wedstrijd van H1 om 16:30 uur tegen Amsterdam (de nummer 7).

Een vol dagprogramma komende zondag. We rekenen op een vol terras!

van Hockey.nl:

Ring Pass had puntje verdiend’

Voor Ring Pass komt het er zondag op aan. Wil de ploeg het in eigen hand houden is punt(en)winst noodzakelijk op Almere. Eric van der Pol (Ring Pass) had gehoopt zondag al het verschil ten opzichte van Craeyenhout onoverbrugbaar te maken, maar zijn formatie verloor met 0-1 van HBS.

Toch blijft hij positief: ‘Compliment aan HBS, zij hebben hun sportieve plicht vervuld.  Toch was gelet op het spelbeeld een gelijkspel meer op zijn plaats geweest.’

Ring Pass – HBS 0-1 (0-0)
0-1 Nicole Oud (sc)

Missie Ring Pass mislukt in slotfase

Het venijn zat in de straat. Vijf minuten voor tijd leek de ploeg uit Delft af te stevenen op een zege, maar dat liep anders. Thomas Immink (HBS): ‘Tijdens de eerste tien minuten hadden we mazzel dat we niet op achterstand kwamen, daarna hadden we volledige grip op de wedstrijd. Eigenlijk had het bij rust 0-3 moeten staan. Na rust was Ring Pass veel agressiever. Vijf minuten voor tijd stond het nog 2-1, maar in de slotfase konden we tweemaal toeslaan.’

Bastiaan Ophof; ‘We hebben 65 minuten goed gespeeld, maar we geven het onhandig weg. Jammer, want de tweede helft speelden we eigenlijk op de helft van HBS.’

Ring Pass – HBS 2-3 (0-1)
0-1 Noam Sheridan, 1-1 Raydon Cruz Delgado, 2-1 Koen Brauw, 2-2 Tim Ossewaarde (sc), 2-3 Matthijs Verhoef

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram