header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Heren 1 excelleert tegen Zwolle, Dames 1 pakt punt

Nieuws afbeelding 24-4-2017
De dubbel van afgelopen zondag werd geen dubbelslag, maar wel een klinkende overwinning voor Heren 1 tegen Zwolle en een brileindstand voor Dames 1. Maar ieder puntje telt in de laatste weken van het hockeyseizoen.

Met nog vier wedstrijden voor de boeg, waarvan de laatste dubbel thuis,is Heren 1 vrijwel vrijgespeeld van eventuele play off wedstrijden en moet Dames 1 nog vol aan de bak ondanks dat zij 7 punten los zijn van Schaerwijde. (foto: Nico Hortensius)

Met zicht op nog twee thuisdubbels, kunnen we voorzichtig de champagne gaan koelen voor een nieuw jaar met twee vaandelteams in de Overgangsklasse.

Van hockey.nl:

HBS H1 vrijwel veilig

Met elf punten voorsprong op de nummer tien van de ranglijst, en met nog vier duels te spelen, kan het eigenlijk niet meer fout gaan voor HBS. De ploeg handhaaft zich rechtstreeks en mag zich volgend sseizoen opnieuw Overgangsklasser noemen.

Deze uitgangspositie ontstond gistermiddag dankzij een 7-3 overwinning op Zwolle. Thomas Immink (HBS): ‘We kwamen op 2-0, maar na de 2-1 kreeg Zwolle wat meer grip. Voor de rust maken we echter de 3-1 en vlak na rust de 4-1. Vanaf dat moment had ik het gevoel dat we deze wedstrijd gingen winnen.’

Bert Bunnik (Zwolle): ‘Teleurgesteld dat we zo fors hebben verloren. We misten drie vaste basiskrachten en we waren niet gelukkig in de afronding. HBS waagde tien acties op de goal en daarvan gingen er zeven in. Wij krijgen acht corners na rust en daarvan benutten wij er geen.’

Voor HBS kan het in theorie nog misgaan, voor Groningen niet meer. Het puntje bij Push (4-4) betekent dat het team nu twaalf punten voorsprong heeft op de rode streep en dat mag genoeg zijn, gelet op het feit dat de ploegen onderin nog tegen elkaar spelen.

HBS – Zwolle 7-3 (3-1)
1-0 Bart Happe, 2-0 Sake Hermans, 2-1 Pieter-Jan Voerman (sc), 3-1 Tim Ossewaarde (sc), 4-1 Matthijs Verhoef, 4-2 Daan Ros, 5-2 Tim Ossewaarde (sc), 6-2 max Vergnes, 7-2 Philip Melgers, 7-3 Daan Ros

Almere speelt zich veilig, Dames 1 nog niet.

Almere speelde zich als promovendus officieel veilig na de 0-0 tegen HBS. Dat was het beste nieuws van de dag.

Ook HBS zette met dit ene punt een belangrijke stap op weg naar rechtstreekse handhaving. Het team staat hiermee zeven punten voor op de kritieke tiende plek op de ranglijst. Beide teams maakten er samen een aardig potje van, maar wisten geen van beiden tot scoren te komen.

Op de foto: Dames 1 en de ballenmeisjes (dank aan de invallers Myrthe en Annika) en de twee mini's van de week.


Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram