header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Winst en verlies op eerste thuisweekend van Dames 1 en Heren 1

Nieuws afbeelding 14-3-2017 Winst en verlies op de eerste zonnige zondag in maart voor onze vaandelteams. Dames 1 pakte overtuigend de gewenste drie punten tegen degradatiekandidaat Crayenhout HBS. Heren 1 legde het ondanks een wedstrijd vol lef af tegen kampioenskandidaat Breda.

Voor de wedstrijd werd er hardgelopen met de Kennemer Runners en tussen de wedstrijden door werden de zaalkampioenen gehuldigd en kregen de winnaars van de Grote Clubactie hun welverdiende prijs.

Van hockey.nl:

HBS Dames 1 soepel langs Craeyenhout


HBS hockeyde naar een soepele overwinning tegen Craeyenhout. Rust 2-0, eindstand 3-0. Robbert Zevalkink (HBS): ‘Wij speelden dominant hockey en hadden zeker kansen op meer treffers. Ik denk dat onze doelvrouw vanmiddag twee ballen heeft gehad, dat zegt wel iets.’

Dank zij deze overwinning ontworstelde HBS zich voorlopig van de plaatsen die aan het eind van de rit goed zijn voor play-outwedstrijden. Voor Craeyenhout (elfde plaats) blijven de zorgen onverminderd groot.


HBS – Craeyenhout 3-0 (2-0)
1-0 Renske van Driel, 2-0 Demi Hilterman (sc), Adinde Groebe

Het worden spannende weken voor Dames 1 met nog 9 wedstrijden voor de boeg. De komende weken tegen de nummers 3,5 en 4. Victoria, Were Di en HGC.


Moedig HBS Heren 1 toch onderuit


‘Wij hebben goed hockey laten zien, maar Breda maakte drie goals, waarvan je zegt: "wow, die scoren ze hierna nooit meer”.’ Aldus Thomas Immink, coach van HBS, en in zijn opvatting werd hij gesteund door de coach van Breda; Mark Bouwmans.

De thuisclub kwam op een 1-0 voorsprong via Sake Hermans, maar gaandeweg bouwde Breda aan een 1-3 voorsprong. Mathijs Verhoef maakte er 2-3 van en vanaf dat moment kon de wedstrijd alle kanten op. Maurits Heemskerk maakte daarop de 2-4 en dat betekende einde oefening voor HBS. Immink: ‘Ik kan mijn spelers niet verwijten, ze hebben het goed gedaan.’

Bouwmans: ‘Ik vind het een slechte wedstrijd van onze kant. Ik kreeg soms een hartverzakking, maar we hebben gelukkig wel gewonnen.’

HBS – Breda 2-4 (1-2)
1-0 Sake Hermans, 1-1 Maurits Heemskerk, 1-2 Michiel van Dijk, 1-3 Bart Naber, 2-3 Matthijs Verhoef, 2-4 Maurits Heemskerk


Volgende week moet Heren 1 het opnemen tegen kampioenskandidaat Victoria (ook Dames 1 speelt dan uit bij Victoria). De weken daarna worden voor de heren beslissend. Dan volgen wedstrijden tegen Alkmaar, Zwolle (beiden thuis).

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram