header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

VVD, Groen Links, CDA en Liberaal Bloemendaal willen geen half veldje op HBS

Nieuws afbeelding 28-11-2016
De meerderheid van de gemeenteraad van Bloemendaal heeft tegen het extra halve kunstgrasveld (KG5) op HBS gestemd. Alleen de fracties van PvdA en D66 waren unaniem voor het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen. 

De tweedeling in de raad was opmerkelijk. Terwijl de wethouder van de VVD, Nico Heijink nog een vurig pleidooi hield voor de bittere noodzaak van het halve veld voor HBS en de vele sportieve argumenten opsomde, en wethouder Kruijswijk (van Groen Links) hem aanvulde door echt aan te geven dat de kans op precedentwerking zeer gering was, dachten de eigen fracties er heel anders over. De gehele fractie van Groen Links was tegen, terwijl bij de VVD  3 van de 4 leden nee zeiden.

Hoewel de tegenstanders van het halve veld zeg in allerlei bochten wrongen om toch te laten merken dat zij de hockeysport een warm hart toedragen, zagen zij het halve veld niet als een oplossing voor onze vereniging.
HBS moest maar velden uitwisselen met BVC (die toch ook echt op kunstgras spelen) of regionaal de oplossing zoeken voor haar veldcapaciteit tekort. Wethouder Heijink kon het niet doeltreffender zeggen: 'Iedereen is erg voor en toch stemmen we tegen'.

HBS onderzoekt nu de mogelijkheden voor verdere juridische procedures in afwachting van het definitieve besluit van het college van B&W. Ook overweegt het bestuur een planschadeclaim. Met deze procedures zullen we tenminste tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen zoet zijn. Tegen die tijd zal HBS de kiezer helpen herinneren hoe een deel van politiek Bloemendaal ons liet bungelen.

Het bestuur van HBS Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram