header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

Steun HBS en kom massaal naar de raadsvergadering op 24 november

Nieuws afbeelding 22-11-2016
Op donderdag 24 november aanstaande stemt de raad van de gemeente Bloemendaal over het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen (VVGB) voor de aanleg van ons halve kunstgrasveld (KG5). Daarmee  wordt voorlopige een eindoordeel gegeven door politiek Bloemendaal aan een proces dat al bijna 2,5 jaar loopt.


Het college van B&W is positief over de aanleg van een half veld, dat zich voor de helft in de landschappelijk zone bevindt. Een kleine afwijking van het bestemmingsplan, omdat sportieve argumenten ofwel het maatschappelijke belang voor hen zwaarder weegt dan het landschappelijke belang (het stukje sportgrasveld, zie bijlage). Ook is het college niet bang voor precedentwerking en ziet de noodzaak in om onze huidige leden het hockeyplezier te verhogen en HBS meer armslag te geven om de club te blijven die het nu is.


Politiek Bloemendaal is echter verdeeld en lijkt in meerderheid negatief gestemd. In de bouwcommissievergadering van afgelopen woensdag gaven de commissieleden van de PvdA en D66 duidelijk aan vóór het afgeven van de VVGB te zijn. Maar vreemd genoeg: de coalitiepartijen VVD en Groen Links zijn tegen. Evenals HvB, CDA en LB.  
Opmerkelijk dat twee coalitiepartijen die respectievelijk de wethouder Sport en recreatie (VVD) en Ruimtelijke Ordening (GL) in het college leveren juist tegen deze kleine afwijking zijn. 
Vooral de opstelling van de VVD baart HBS zorgen. Deze partij  - evenals de CDA – heeft  zich altijd geprofileerd als ‘sportminded’, maar laat door deze opstelling geen betrouwbare indruk achter voor onze leden en potentiële kiezers, maar ook voor de duizenden andere leden van de drie hockeyverenigingen in onze gemeente.

Het bestuur vraagt dan ook de leden en jeugdleden van HBS om massaal naar de raadsvergadering te komen om met hun fysieke aanwezigheid hun stem te laten horen aan de raad en HBS te steunen. 


Donderdag 24 november, 20:00 uur Gemeentehuis van Bloemendaal. Be there!


Het bestuur van HBSArtist Impression: zij aanzicht KG5 na aanleg

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram