header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Eindelijk winst Heren 1; Dames 1 mikt te veel naast tegen Almere

Nieuws afbeelding 24-10-2016
In het laatste weekend van de herfstvakantie speelden Dames 1 en Heren 1 opnieuw uit, de enige teams die officieel in actie kwamen. Onder een prettige herfstzonnetje sleepte Heren 1 er drie punten uit tegen hekkensluiter Zwolle. De eerste winst dit seizoen in de reguliere competitie.

Dames 1 kreeg in Almere klop van de dames aldaar. Zij kregen tevens de rekening gepresenteerd voor de winst in de play off serie van 2014 toen HBS tegen Almere promotie naar de OVK afdwong. Onze dames misten negen corners, dus er valt komende zondag wat te genieten want dan gaan ze wel raak op HBS (gaan we van uit). Dider Meijer (met bril) gaf aan dat hij een 'extreem goed' Almere had gezien. Robbert Zevalkink zag het anders.

Op superzondag speelt Heren 1 tegen Stichtse en dan komen we weer twee oude bekenden tegen: Tom van Hooijdonk en Matthijs Odekerken. Dus tijd voor een feestje. Dames 1 bijt om 12:45 uur het spits af tegen Wageningen, een 6 punten duel.
Kom allemaal aanmoedigen en sluit af met het Pré Habie TD vanaf 16:30 uur!


Pittige nederlaag voor Zwolle


Zwolle liep tegen een pittige nederlaag aan. HBS won met 2-6 in een duel waarin het na 12 minuten al 0-3 stond voor de ploeg uit Bloemendaal. Bert Bunnik (Zwolle): ‘Het ijsseizoen is net begonnen, maar wij zijn er al doorheen gezakt. Door 4 blunders komen wij op een 0-4 achterstand. Het waren allemaal individuele fouten.’ Zwolle kende overigens wel de pech dat 4 aanvallen op de paal eindigden.

Thomas Immink was ontzettend blij dat deze uitslag tot stand kwam na de zeperd van vorige week (9-1) tegen Push. ‘Ons harde werken is beloond. Het klopte in het veld en de 0-3 tussenstand was voor ons pure weelde. Bij rust was het 1-5 en ondanks dat we tijdens de 2 helft maar 1 keer scoorden, bleven we lang goed door hockeyen.’


Zwolle-HBS 2-6 (1-5)

0-1 Verhoef, 0-2 Van der Weele, 0-3 Vergnes, 0-4 Verhoef, 1-4 Voerman (sc), 1-5 Verhoef, 2-5 Verman (sc), 2-6 Ossewaarde (sc)


Overgangsklasse B


Almere speelt ‘extreem goed’
Almere deed uitstekende zaken door HBS met 3-0 terug te sturen naar Bloemendaal. ‘Wij hebben extreem goed gespeeld vandaag’, aldus een opgetogen Dider Meijer (Almere). ‘Onze verdediging stond heel goed, waardoor HBS er zeer lastig doorheen kwam. Na de 3-0 kregen we nog redelijk veel kansen, maar zonder succes. Toch hebben we vandaag stappen voorwaarts gemaakt.’

Robbert Zevalkink (HBS) had het idee dat zijn ploeg 5 uur had kunnen hockey, en dan nog hadden we niet gescoord. Het was te statisch, te reactief en daardoor werden we op veel gebieden afgetroefd door onze tegenstander. Illustratief voorbeeld is dat we 9 strafcorners krijgen, maar dat we daaruit niet scoren.’

Statistieken
Almere – HBS 3-0 (1-0)
1-0 Puck Hooijer, 2-0 Maartje Holtslag (sc), 3-0 Maria Verga

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram