header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

Hoge opkomst coach- en managersavond breedteteams ABC11D

Nieuws afbeelding 17-9-2016
Op maandag 12 september hebben bijna 40 coaches en managers van de ABC11D breedte deelgenomen aan de startbijeenkomst van het nieuwe seizoen. 


Om 20 uur een warming-up onder leiding van onze nieuwe technisch directeur Jeroen Tuininga met aansluitend een petje op – petje af test op kennis over invallers regelen, invullen DWF, spelen op natuurgras, uitlopen bij een strafcorner…… Een strijd met uiteindelijk meerdere winnaars. Het zit goed met de basiskennis van de coaches en managers!!! 


Aansluitend een workshop hoe om te gaan met agressie als coach en als club onder leiding van Rob van Meurs, coördinator JA. Verrassende wetenschappelijke uitkomsten en uit de discussie is een aantal mooie best practices naar voren gekomen. Er ligt nu al een voorstel van de ABC11Dcommissie bij het bestuur voor het installeren van een Interne Tuchtcommissie HBS voor spelers met een rode kaart en wangedrag. Er wordt gewerkt aan een aantal richtlijnen voor coaches naar hun team en de ouders hoe je juist de angel eruit kan halen. 


Damien van der Peet heeft ons videosysteem praktisch toegelicht. Aan de hand van een samenvatting van een wedstrijd van MC5 hebben we prachtige doelpunten gezien. En hij heeft aangegeven welke leerpunten je op een positieve manier voor een team uit de beelden kan halen.
Om 22 uur was het tijd voor napraten en een drankje.   


De ABC11D coördinatoren sturen alle sheets en protocollen naar de coaches en managers van de breedteteams. 

Coachavond 12 september 2016

Jeugd

Senioren

Gerelateerde nieuwsberichten

Sponsoren

Facebook

Instagram