header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

Heren 1 en Dames 1 maken zich op voor seizoen vol 'dubbels'

Nieuws afbeelding 7-9-2016
Beide vaandelteams van mhc HBS spelen dit jaar opnieuw in de Overgangsklasse. En dit seizoen spelen deze teams maar liefst 11 dubbels, waarbij zowel Heren 1 als Dames 1 tegelijkertijd thuis en uit spelen. Dat levert prachtige zondagen op als Huizen en Ringpass de gezamenlijke tegenstander zijn van de HBS-teams.

Bij Heren 1 neemt Thomas Immink het stokje over van trainer/coach Rolf Meurkens. Meurkens blijft actief bij HBS als de nieuwe motor van Veteranen A.

Immink wordt ondersteund door twee assistent-trainers. Aanvoerder van HBS Heren 1 Sven Pechler, die zijn stick eind van vorig seizoen in de wilgen hing, staat Immink bij op de training en bij de wedstrijden. 

Jan-Mattijs Heinemeijer, die de afgelopen zes seizoenen actief was als assistent trainer bij hoofdklasse damesteams van SCHC, Laren en Pinoké, brengt de nodige senioriteit in. 
Manager wordt Maarten Kroese, vorig seizoen nog manager van JA1 die Nederlands kampioen werd in de Super A competitie. 

Bij Dames 1 blijft Robbert Zevalkink hoofdcoach na de succesvolle promotie naar de overgangsklasse. Het damesteam keerde na een jaar eerste klasse terug in de op een na hoogste klasse. 

Zevalkink wordt bijgestaan door Jeroen Tuininga, die vorig seizoen actief was als assistent-coach bij HDM Heren 1. Jeroen is tevens technisch directeur bij HBS van de ABC-jeugd waar hij Djurre Roggeveen opvolgt. 

De staf wordt verder verstrekt met assistent-trainer Bob Henfling en keeperstrainer (en oud HBS Dames 1 keepster) Maartje Sanders. Manager van het damesteam blijft Stefan van Schooten. Beide vaandelteams zullen Noå van de Velde wekelijks inzetten voor kracht, conditie en mentale training.

De eerste teams zetten komend seizoen nadrukkelijker in op de doorstroming van de eigen jeugd en meerdere A-spelers zullen hun debuut maken in de hoofdmacht. Daarbij kan HBS in september beschikken over een state of the art waterveld. Het hoofdveld (semi-water) wordt in 2018 vervangen door een waterveld. De club heeft de ambitie om  in 2020, als de vereniging 100 jaar bestaat, alleen nog watervelden te hebben. 

Maarten Wieringa, bestuurslid Tophockey bij HBS:  'HBS is ingenomen over de samenstelling van de staf bij zowel Dames als Heren 1 die zowel jeugdige ambitie, senioriteit als brede tophockey ervaring inbrengt en die handvatten geeft om onze club een stabiele overgangsklasser in deze regio te laten zijn Met de komst van de watervelden en de doorstroming van eigen jeugd wil HBS zijn positie als overgangsklasser in de regio blijvend versterken.'
Bijlage

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram