header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

UPDATE: JB4 toch nog kampioen

10-6-2016 Het inzetten van niet speelgerechtigde spelers in een team kan de coach (en de club) veel geld kosten. Het district geeft daarvoor een boete van euro 75 per speler. Onsportiviteit wordt duur betaald. JB4 kijkt daar sinds kort heel anders tegen aan.

Een tegenstander van het team had 2 niet speelgerechtigde spelers ingezet. De bond draaide woensdag de uitslag van de wedstrijd terug en JB4 won nu de wedstrijd op papier met 3-0. Gevolg: kampioen in de 2e klasse op doelsaldo.

Gefeliciteerd mannen!

Naschrift van de coach:

De JB4 is toch kampioen geworden in hun poule (2e klasse, A-Poule). De hele competitie was spannend. Het was al vrij snel duidelijk dat het ofwel Saxenburg JB1 of onze JB4 als eerste gingen eindigen. Saxenburg moest gelijk spelen of verliezen in de laatste wedstrijd. 
 
Op 4/6 speelden we onze laatste wedstrijd tegen Hoorn JB2. Het werd een dag vol verrassingen! 
 
Saxenburg JB1 speelde 2-2 gelijk tegen Athena maar gaf ons, toen we belden om de uitslag te weten, met opzet een foute uitslag door. Ze hadden zogezegd.... gewonnen met 4-2. 
Onze JB4 verloor van Hoorn JB2. Een wedstrijd waar ons team heeft geknokt voor de overwinning. We speelden zonder wissels en het was ook nog eens heel warm. Omdat we verloren hadden dachten we dat het kampioenschap aan onze neus voorbij was gegaan. 

We vonden het wel heel vreemd dat we verloren. Vooral omdat we de uitwedstrijd met 8-2 gewonnen hadden. Bleek nu dat Hoorn een paar selectiespelers had geleend en met meer mensen dan aangegeven op het DWF naar HBS was gekomen. Dit om zich te verzekeren van de winst.
 
We hebben hierover een klacht geformuleerd en na kordate actie van het wedstrijdsecretariaat heeft de bond besloten dat de de overwinning naar HBS moest gaan. Omdat Saxenburg gelijk had gespeeld resulteerde dit in het kampioenschap voor ons team. 
 
Het is een ietwat vreemde manier om kampioen te worden maar het is niet minder verdiend! 

Jan de Bolle
Jeugd

Senioren

Gerelateerde nieuwsberichten

Sponsoren

Facebook

Instagram