header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Keepers Academie in volle gang

Nieuws afbeelding 4-12-2015

Veel animo voor de keepersclinic

‘Keepers kunnen het verschil maken in een wedstrijd.’

 

 

Het is woensdagavond 2 december en in de centrale hal van het Kennemer Sportcenter staan 31 keeperstassen open op de grond. Je zou denken dat er daardoor een heel speciale geur in de hal hangt, maar niets is minder waar. Wasmiddel, dat is wat je ruikt. Eenendertig frisse HBS-keepers staan zich om te kleden om straks in actie te komen. Ze helpen elkaar, klompen worden geïnspecteerd op zaalriempjes, bandjes worden aangesnoerd en de een trekt het shirt over het hoofd van de ander. Sommigen hebben hoesjes over de legguards want dat glijdt nu eenmaal beter in de zaal. Jongens en meiden uit alle jeugdteams van HBS trainen vanavond door elkaar. Het versterkt de onderlinge band, en de oefeningen die gedaan worden zijn voor elke keeper leerzaam.

 

Het is de eerste keer dat HBS een keepersclinic organiseert waarbij zoveel keepers aanwezig zijn. Een niet mis te verstane groep trainers zal de clinic geven omdat het ‘vak’ van keeper belangrijk genoeg is om goed te trainen. Bob Herbold, (oud-keeper H1) is trainer van de HBS selectiekeepers. Samen met Maartje Sanders (keeper D3) stuurt hij de overige keeperstrainers Stijn Herbold (keeper H2), Reinier Kuyt (keeper H1 Strawberries), Niels Prins (keeper H2 Rood-Wit) en Alex Pool (keeper H4) aan. Ze staan klaar voor de warming-up. Het ziet er indrukwekkend en stoer uit, al die keepers in hun pak, in dribbel over het laddertje voor het betere voetenwerk.

 

Maartje Sanderskeept al 29 jaar. ‘Ik denk dat ik als kind nog geen half jaar heb gehockeyd. We verloren met ons team iedere wedstrijd en dat was ik zat. Ik dacht: ik wil winnen dus ik ga keepen. Als keeper kun je zoveel verschil maken tijdens een wedstrijd.’

HBS speelt met haar teams op verschillende speelsterktes en niveaus. Binnen het team is plek voor ieders talent. Voor de een is dat als speler, de ander blijkt het best tot zijn recht te komen als keeper. Volgens Maartje wordt een keeper binnen het team zeer gewaardeerd. Iedereen is blij met je. Maar je moet er wel een type voor zijn, denkt ze. ‘Je moet er tegen kunnen alleen te zijn. De keeper heeft een uitzonderingspositie binnen het team. Veel keepers zijn net iets anders dan de rest. Ze zoeken grenzen op, laten zich vallen, maken slidings en staan vaker bloot aan gevaren op het veld. Ze hebben lef en ze zijn niet bang. En toch; als jij een fout maakt, is dat meteen een doelpunt. Daar moet je wel mee om kunnen gaan.’

 

Onlangs is HBS gestart met de Keepers Academie. Op de planning staan nog twee trainingsavonden in de zaal waarbij onderscheid gemaakt zal worden in spelniveau. Die extra aandacht is nodig, maar ook goed voor de motivatie van keepers. Als het even alleen om jou draait: wie wil dat niet?

 

Meer weten over de HBS Keepers Academie? Dat kan via: [email protected]

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram