header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Zaalhockey

Clinic 'fluiten in de zaal' groot succes

Nieuws afbeelding 4-12-2015

De clinic voor zaalhockeyscheidsrechters op woensdag 2 december was een succes. De opkomst overtrof de verwachtingen ruimschoots. De clinic werd geleid door de bondsscheidsrechters Ernst Gelderman en Paul Wessels.


De cursus startte in een afgeladen zaal met een korte presentatie van de zaalhockeyregels. Daarna konden de deelnemers ook het fluiten in de praktijk zien. Een oefenwedstrijd tussen MC1 en MC12 werd gefloten door twee CS+ scheidsrechters, Jorrit Nolte en Walter Beekman. De beide bondsscheidsrechters gaven toelichting bij het fluiten. De wedstrijd werd daarbij soms even stilgelegd om de lastige spelsituaties, met name het blok, uit te leggen.


HBS hoopt dat veel leden en ouders van leden met een scheidsrechters kaart de stap naar zaalhockey gaan maken. Wil je als ouder nog oefenen, overleg even met de trainer/coach van het team van je kind. Er zijn trainingen in de vorm van een oefenpartij tussen twee teams. Dit is een uitstekende mogelijkheid om te oefenen met fluiten. En de spelers kunnen er ook van leren.

Zoek je andere mogelijkheden of heb suggesties voor de volgende clinic, stuur de zaalcommissie een mail. De presentatie over de regels komt binnenkort op deze website te staan. Kijk voor verdere info ook eens op de volgende links.


 


 

namens de zaalhockeycommissie,

Rein Poppenk.

[email protected]
Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram