header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

IN MEMORIAM: oud-voorzitter Paul Jonker (89) overleden

4-12-2015
Ons bereikte het bericht dat onze oud-voorzitter en lid van verdienste Paul Jonker afgelopen woensdag 25 november op 89-jarige leeftijd is overleden.


Paul was voorzitter van onze club van 1978 tot 1984. Zelf had hij voor de oorlog op HBS gehockeyd. Zijn vrouw Henny Kaufman speelde  jarenlang in ons Dames 1. Als Shell-man was hij na veel omzwervingen neergestreken in Heemstede en de kinderen hockeyden op Alliance. Met zijn keuze voor zijn oude club HBS kwamen ook de kinderen Liesbeth en Leendert mee. 


HBS groeide onder zijn voorzitterschap van 400 naar 600 leden. We speelden op  vijf grasvelden. Het clubleven speelde zich af op de maandagavond waar de diverse commissies vergaderden en probeerden die ene telefoon in het clubhuis te bemachtigen om hun zaken te regelen. Dan kon het nog in het krantje dat ter plekke werd getypt en de volgende dag gestencild en gevouwen. 


Paul was daarbij die rustige, makkelijk benaderbare bestuurder. Hij was duidelijk de voorzitter met zijn wat voorname uitstraling. Hij kon goed luisteren en gaf anderen de kans om hun ideeën uiteen te zetten. Hij was uiteindelijk niet bang om beslissingen te nemen. Onder zijn voorzitterschap begon de kunstgrasrevolutie waar HBS in de periode daarna bij aan kon aan haken. Ook werd onder zijn voorzitterschap het mini-hockey voor de jongste jeugd in Nederland geïntroduceerd.


De laatste jaren kwamen Paul en Henny af en toe nog eens kijken op HBS. Op hun eigen bescheiden manier. We verliezen met Paul een gewaardeerde voorzitter en wensen Henny, Liesbeth en Leendert veel sterkte.


Het bestuur van mhc HBSOud voorzitters bijeen tijdens een jubileumviering in de jaren negentig. Paul Jonker zit derde van rechts.(Bron: fotoarchief HBS/Anneke Kampmeijer)

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram