header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

HBS ABC-jeugd is goed op weg; 7 kampioenen in de voorcompetitie

16-10-2015

Na de voorcompetitie van afgelopen weken, is de periode rond de herfstvakantie altijd een mooi moment voor de eerste evaluatie.

Met een nieuwe organisatie en staf zijn we deze zomer en vooral in augustus enorm veel uurtjes bezig geweest om goed aan het seizoen te kunnen starten.

Natuurlijk blijven er altijd wensen en verbeterpunten. Wat staat zijn het trainingsschema, de trainers, de materialen, de vele commissies en er wordt er iedere dag door heel veel spelers met veel plezier getraind en gespeeld.

 

Hockey is een competitiesport, en dus is het ook altijd leuk en goed om te zien waar je staat na de voorcompetitie.

De bond deelt tegenwoordig de teams in op basis van een ranking. Iedere club geeft voor de zomer het aantal teams op en tevens uit welke spelers deze teams bestaan. Iedere speler heeft een speelverleden, en men kijkt dus in welk team spelers het seizoen ervoor gespeeld hebben, en wat de resultaten van dit team waren. Op die manier kent de bond aan iedere speler punten toe, en dit puntentotaal bepaald uiteindelijk de speelsterkte van het nieuwe team. Op basis van deze speelsterkte wordt de voorcompetitie-indeling gemaakt.

 

Nu de voorcompetitie voorbij is, kunnen we de eerste balans opmaken. En die is niet verkeerd.

Dankzij de inzet van alle trainers, coaches en managers hebben we voorcompetitie achter de rug met veelal mooie resultaten. Ook de super coaches van zowel Heren 1 als Dames 1 hebben veel positieve impact. Mooi om te zien dat we op deze manier met elkaar ons best doen om met veel plezier te leren en beter te worden.

 

Kampioenen:

Er zijn maar liefst 7 teams (waarvan we het bij sommige al van te voren zagen aankomen) kampioen. Hiervan 5 met zeer overtuigende cijfers.
Jongens B2 won alle wedstrijden dik (doelsaldo van +47). Hetzelfde geldt voorJongens C3 (doelsaldo van +49), Jongens C4 (doelsaldo van +43), Meisjes B4 (doelsaldo van +23) en Meisjes B5 (doelsaldo van + 40). Van harte met deze klinkende cijfers! Voor deze teams hebben we dan ook de bond verzocht om hier bij de herindeling rekening mee te houden.

Er waren ook andere teams die kampioen in de voorcompetitie werden, maar er iets harder voor moesten knokken: zo werd Meisjes A5 1e met precies hetzelfde doelsaldo als Kraaien, maar onderlinge winst beslist uiteindelijk in het voordeel van onze meiden.

Meisjes A2 zette een hele mooie prestatie neer door op doelsaldo kampioen te worden in de subtopklasse en daarmee als enige 2e meisjesteam van Noord-Holland zich rechtstreeks te plaatsen voor de Topklasse A!

 

Bijna kampioen:

Er zijn ook teams die in de top van de competitie meededen, maar uiteindelijk (net) geen kampioen zijn geworden, maar wel trots kunnen zijn op een mooie 2e plaats:

Jongens A3, Meisjes A3 (2e op doelsaldo, 2 doelpunten achter op nr 1), Meisjes A4, Meisjes C5 en Meisjes C6 werden allemaal 2e.

Jongens A1 werd ook 2e in de topklasse. Afgelopen seizoenen was dat goed geweest voor een evt. Plek in de Landelijke competitie, maar helaas heeft Noord-Holland dit seizoen maar 2 plekken, en zal Jongens A1 Super A gaan spelen.

Meisjes B2 sprong door winst op nummer 2 afgelopen zaterdag van plek 5 naar plek 2, en mag hierdoor a.s. zaterdag beslissingswedstrijden (10:30 en evt. 13:15 uur op Alliance) spelen voor een plekje in de Topklasse A!

 

Middenmoot:

Meerdere teams presteerden precies zoals de bond dat ingeschat had, en draaide dus in de middenmoot van hun poule mee:

Jongens B1 werd 3e en plaatst zich daarmee rechtstreeks voor de Super B-competitie. Jongens A2 werd 4e, Jongens B3 werd 4e, Jongens C1 werd 3e, Jongens C2 werd 5e, Meisjes A6 werd 4e, Meisjes B3 werd 4e, Meisjes B6 werd 4e, Meisjes C1 werd 3e, Meisjes C2 werd 3e (eigenlijk gedeeld 2e met 2 andere teams) en Meisjes C3 werd 4e.

 

Slechts 4 teams werden laatste (Jongens B5, Meisjes A1, Meisjes B1 en Meisjes C7). maar allen behaalde tenminste 1 gelijkspel – dus geen enkel team haalde 0 punten deze voorcompetitie. Dat is zeker wel eens anders geweest.

Meisjes A1 en Meisjes B1 mogen a.s. zaterdag (beide om 17:45 uur op Alliance) gaan knokken tijdens een beslissingswedstrijd voor een plekje in de Super A/B competitie.

 

Overall kunnen we dus eigenlijk concluderen dat we het boven gemiddeld gedaan hebben in de poules die de bond voor ons bepaald had.

Rond het weekend van 25 oktober zal de nieuwe indeling bekend worden.

 

Veel succes nog bij de beslissingswedstrijden en in de nieuwe competitie!


Djurre Roggeveen

TD ABC-lijn

 

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram