header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

MA2 kampioen in de voorcompetitie. Op naar de Topklasse!

Nieuws afbeelding 16-10-2015

Tijdens de voorbereidingen voor de A2 was al snel bekend dat de A2 van dit jaar sterker dan ooit te voren zou worden. Dit werd al snel bevestigd na vele goede trainingen en sterke overwinningen op de zaterdagen. Na het ontzettend leuke, leerzame, maar ook emotionele teamweekend werden we als A2 een steeds hechter team, niet alleen tijdens het hockeyen maar ook daar buiten.

Toen de voorcompetitie eindelijk begon, maakte we Hurley A2 met 6-0 in. Heerlijke start. De week daarna Myra A2 met 12-1! Het zelfvertrouwen zat er dik in. Vervolgens wonnen we van Purmerend A1 met 4-2. Na een onderschatte wedstrijd tegen Haarlem A1, kwamen we toch door onze vechtlust op de uitslag van een 3-1 winst. Ook al stonden we eerste, met Amsterdam bleef het een nek-aan-nekrace. Ondanks dat wisten we: we moeten blijven gaan en óns spelletje blijven spelen. We moeten niet denken: het lukt ons wel. Nee! Slopen die handel. Ervoor zorgen dat de tegenstander op schaken ging puur door ons spel.
Vorige zaterdag speelden we dan eindelijk tegen Amsterdam. Na wat rekenwerk (Amsterdam verloor van Hurley) was duidelijk dat Amsterdam er alles aan ging doen om te winnen. Maar zo was onze instelling ook. Tikkie takkie en knallen..!

Het was een groot gevecht, vooral tegen Amsterdamse meiden uit de B1 die waren ingevlogen, maar helaas.. we verloren met 1-2. Gelukkig was de schade niet erg en bleven eerste in de poule! Met een kleine teleurstelling, champagne, bier en gelach, vierden we samen als A2 het kampioenschap waar we hard voor geknokt hebben.

Op naar de Topklasse waar wij als enige tweede A-team ons direct geplaatst hebben in het district Noord-Holland!

Nica van Vliet

 

Jeugd

Senioren

Gerelateerde nieuwsberichten

Sponsoren

Facebook

Instagram