header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Dames 1

Australiër Jessie McCartney versterkt trainingsstaf HBS

Nieuws afbeelding 29-5-2015 Komend seizoen krijgt de trainersstaf van HBS een Australisch tintje. In juli komt Jessie McCartney (29) onze trainersstaf versterken.

Jessie (foto) krijgt een stevig pakket onder zijn hoede. Zo wordt hij assistent trainer van Dames 1, gaat hij met Sam van Weele JB1 trainen en coachen en zet hij zijn trainerstalenten in bij de jongste jeugd. Ook gaat hij de breedte jeugd trainen en kunnen ook sommige seniorenteams zich op zijn komst verheugen .

Voor Jessie hebben we inmiddels huisvesting gevonden. Hij zal dicht in de buurt onderdak krijgen, zodat hij vaak en veel op HBS te vinden is.

Jessie hockeyde in Australië bij Victoria en Melbourne tot een knieblessure hem dwong om op zijn 21e jaar te stoppen. 

Jessie is nu al meer dan 9 jaar actief als coach en heeft met enkele van de beste Australische trainers mogen samenwerken. Jessie heeft niet alleen praktijkervaring, hij heeft er ook voor doorgeleerd, getuige zijn universitaire graad behaald in Sport en Recreatie Management en een graad in Exercise Science & Human Movement (Bewegingsleer).

Daarnaast is hij al 7 jaar oprichter/eigenaar van een Sport Development Service bedrijf dat gespecialiseerd is in sportcoaching en ontwikkelingsprogramma's voor veel verschillende sporten. 

Jessie was onder meer:

- Sinds 2010 actief als clubcoach en trainer bij Powerhouse & St Kilda Hockey Club (waar hij op alle niveaus actief was: van coach eerste damesteam tot en met de jeugd (bij zowel de mannen als de vrouwen).

- van 2011 tot heden assistent-coach bij het St Kevin's College het eerste team  (jongens 14-18 jaar)

-  Van 2014 tot heden hoofdcoach of Flames Girls Development College  - een hockey academy voor meisjes van 10-15 jaar - en hoofdcoach of Junior State Championships teams (soort district selectieteam) in meisjes en jongens (U13) voor 5 jaar sinds 2010

- Hoofdtrainer van de Sport Lived Hockey Academy in Melbourne (training en ontwikkelingscentrum voor buitenlandse hockeyspelers)

Het bestuur meent met Jessie een verrijking te hebben van haar trainingsstaf waar onze vereniging komend seizoen veel plezier van - én met hem - gaat beleven.

Het bestuur van HBS

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram