header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Heren 1 pakt weer punten ; Dames 1 verliest van nerveuze Terriërs

Nieuws afbeelding 14-4-2015
Heren 1 is goed op weg om zich te verzekeren van een nieuw seizoen in de Overgangsklasse. Dames 1 speelde op overgangsklasse-niveau, maar hield er geen punten aan over. 

Opvallend detail: in beide teams debuteerden een eerstejaars A-speler. Bij Heren 1 Thomas Kroese ((heel kort, maar toch!) en bij Dames 1 Sterre Minkenberg. Gefeliciteerd!

Van hockey.nl:

HBS-De Terriërs 1-2 (1-1)
1-0 Joustra (sc), 1-1 Wijffels, 1-2 Jansen.
De stress zat erin bij De Terriërs. Na twee remises moest er per se worden gewonnen van HBS om zicht te houden op de play-offs. Dat gebeurde weliswaar met een minieme overwinning, maar de mentale waarde van deze overwinning was vele malen groter. Jeroen Visser (De Terriërs): ‘Het was een billenknijpertje en dat hebben wij onszelf aangedaan. Na de 1-2 slaagden wij er niet in om door te drukken. Het was nerveus, er zat angst in het team. Deze zege hadden we even nodig en ik denk dat wij er nu doorheen zijn. Bovendien hebben we nu twee thuisduels voor de boeg.’ Robbert Zevalkink (HBS): ‘Diepe zucht. Het is de zoveelste keer dat we een compliment krijgen van de tegenstander, maar met lege handen achterblijven. We hebben goed gespeeld, maar we kregen de doelpunten ongelukkig tegen.’


Union-HBS 0-3 (0-1)
0-1 Van der Kaaij, 0-2 Van Roermund, 0-3 Van der Weele.
Goede zaken deed ook HBS dat knap met 0-3 won van Union. Het betekende de eerste zege na de entree van interim-coach Rolf Meurkens: ‘De eerste tien minuten waren duidelijk voor Union, maar na tien, twaalf minuten en wat omzettingen begonnen wij een stuk leuker te hockeyen. De 0-1 kwam eerlijk gezegd uit de lucht vallen. Qua verhouding op het veld lag het dicht bij elkaar. Na rust waren wij echter de baas op het veld. Wij kregen de meeste kansen en de mogelijkheden, waarbij wij in ondertal zelfs de 0-2 maakten. Ties maakte zijn eerste (schitterend) competitiedoelpunt voor HBS en Sam maakte een weergaloos mooie tip-in. Ik had persoonlijk al vrij snel het gevoel dat wij hier gingen winnen.’ Komend weekend kan HBS zich helemaal aan de rode streep ontworstelen als het thuis wint van Rood-Wit dat tiende staat. 

Overgangsklasse B:
Groningen-QZ 4-0
HBS-De terriers 1-2
HIC-Voordaan 1-2
Schaerweijde-Ring Pass 2-1
Tilburg-HGC 0-1
Zwolle-Rood-Wit 2-0 ?

Overgangsklasse B:
Almere-Gooische 5-0
Breda-Ring Pass 2-2
Laren-Victoria 3-5
Oss-Klein Zwitserland 2-8
Union-HBS 0-3
Voordaan-Rood-Wit 6-1

Overgangsklasse B:
Groningen-QZ 4-0
HBS-De terriers 1-2
HIC-Voordaan 1-2
Schaerweijde-Ring Pass 2-1
Tilburg-HGC 0-1
Zwolle-Rood-Wit 2-0 

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram