header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

Gemeente velt populieren langs de Brederodelaan

Nieuws afbeelding 12-2-2015
Begin februari heeft de gemeente de imposante populieren aan de zuidzijde van het HBS-complex geveld. Alleen enkele lindes in het midden en aan de oostkant bleven overeind.

Het vellen van de bomen is noodzakelijk voor de herinrichting van de Brederodelaan die de komende anderhalf jaar haar beslag krijgt. De verwachting is dat de aannemer eind augustus 2016 de vernieuwde laan oplevert. Voor de gevelde populieren komen linden terug.

De klussenclub van HBS was maandag tevreden over het verdwijnen van de populieren. Iedere herfst, maar ook bij stevig wind en storm vielen er karrenvrachten vol bladeren naar beneden, maar ook grote takken op ons terrein. Het was een hele (dure) klus om die af te voeren. 

De herinrichting van de Brederodelaan heeft tal van voordelen voor HBS en haar leden. Niet alleen minder bladeroverlast. HBS krijgt ook over de volle lengte een nieuw en steviger hekwerk vergelijkbaar met het hekwerk dat langs het Bleek en Bergpad is neergezet. 

Daarnaast komen er voor onze leden vrijliggende - veiligere - fietspaden en een kiss&ride plek (om kinderen af te zetten) bij de ingang van het Bleek & Bergpad. Hierdoor hoeven ouders niet meer de Bergweg op en neer te rijden om hun kind af te zetten.

Daar tegenover staat dat HBS een klein stukje van haar talud moet inleveren om de Brederodelaan een beter wegprofiel te geven.

Het bestuur van HBS
Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram