header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Heren 1 verslaat Almere ook thuis; Dames 1 onderuit tegen Schaerweijde

Nieuws afbeelding 24-11-2014 De tweede helft van het seizoen is bijna op dezelfde wijze begonnen als in het eerste speelweekeinde.
 
In een zinderende wedstrijd tegen Almere trok HBS Heren 1 opnieuw aan het langste eind en won met dezelfde cijfers (2-1) als aan het begin van het seizoen. Vol trots presenteerde HBS op de sponsorborrel de nieuwe hoofdsponsor van de vaandelteams: Martin Schilder (zie ook later deze week elders op deze site en Facebook, Twitter).

Dames 1 kon ook haar uitwedstrijd tegen Schaerweijde niet in winst omzetten en verloor met 5-2, waarvan 4 tegengoals uit een strafcorner kwamen.

HBS-Almere 2-1 (0-0)
0-1 Meijer (sb), 1-1 Van de Weele, 2-1 Vergnes (sb).
Almere verspeelde in Bloemendaal kostbare punten op weg naar het duel van komende zondag. Tot aan deze speelronde stonden Breda en Almere broederlijk op de derde plaats, maar na gisteren is dat niet meer het geval. Het werd 2-1 voor HBS. ‘Het was een heksenketel’, zegt trainer-coach Bas Bröring van de thuisclub. ‘Het ging sterk op en neer waarbij ik Almere beter vond spelen. Het frustreerde onze tegenstander dat wij defensief sterk stonden opgesteld. Via een uitval kwamen wij terug op 1-1 en via een omstreden strafbal maakten we de 2-1.’ Assistent-coach Bart van der Wolf van Almere was net als alle andere spelers en begeleiders zeer teleurgesteld over het resultaat. ‘We speelden goed, we kregen onze kansen, maar HBS verdedigde zeer goed. Daarbij kwamen ze vijfmaal bij ons in de cirkel en daaruit scoorden ze twee keer.’

Schaerweijde-HBS 5-2 (2-1)
0-1 Bok (sc), 1-1 Steenbeek (sc), 2-1 Imhof (sc), 3-1 Van de Born, 4-1 Van Dijk (Sc), 5-1 Wiegers (sc), 5-2 Van Driel (sc).
Schaerweijde boekte een ruimte overwinning op HBS, maar volgens trainer-coach Nikkie Welschen had de zege op basis van het speloverwicht veel hoger moeten uitvallen. Welschen: ‘Vooral tijdens de tweede helft kwam HBS amper aan aanvallen toe. Wij speelden toen voortdurend op hun helft. Voor de rust waren we ook al beter, hoewel we in de beginfase wel op achterstand kwamen.’ Robbert Zevalkink (HBS): ‘Wij hebben geen goede wedstrijd gespeeld, maar toch hebben we dom verloren. Schaerweijde maakte van de vier van de vijf treffers uit een strafcorner. En die pareren wij niet altijd even lekker.’


Overgangsklasse B:
Breda-Oss 3-1
HBS-Almere 2-1
Laren-Union 1-3
Rood-Wit-Gooische 2-3
Victoria-Ring Pass 3-2
Voordaan-Klein Zwitserland 4-0

Overgangsklasse B:
HIC-Groningen 2-1
Ring Pass-Voordaan 1-1
Rood-Wit-HGC 1-1
Schaerweijde-HBS 5-2
De Terriërs-Tilburg 3-1
Zwolle-QZ 0-3Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram