header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

Supercoach Odekerken werkt inspirerend bij MC6

9-11-2014

Zaterdag 8 november was Matthijs Odekerken (keeper heren 1) supercoach van meisjes C6. Wat een geweldig initiatief van HBS om de spelers van het eerste team in te zetten als supercoach bij de breedteteams. Het hele team, de manager en de coach waarderen de extra ondersteuning van Matthijs enorm en vonden het erg leerzaam.

Het heeft helaas niet geholpen met de uitslag (we verloren met 6-0), maar zijn aanwijzingen en enthousiasme gaven een goede impuls aan het team. Voor de wedstrijd deden we de voorbespreking in de kleedkamer van heren 1. Matthijs vertelde over zijn eigen achtergrond en dat hij een tijd bij Jong-Oranje heeft gekeept.

Matthijs hielp natuurlijk speciaal bij het inspelen van de keeper en gaf goede aanwijzingen hoe Julia, onze keeper,  zich het beste kon opstellen. Hij was de hele wedstrijd druk bezig om op een hele positieve manier tactische aanwijzingen te geven. Hij bleef ‘cool’ op de momenten dat het even wat minder lekker ging in de wedstrijd. Tijdens de rust gaf hij duidelijke aanwijzingen om de bal sneller pushend over te spelen in plaats van het duel met de tegenstander aan te gaan.

De speelsters van C6 vonden het erg leuk en leerzaam om Matthijs als supercoach bij de wedstrijd te hebben.

Tom van Aken, coach MC6

Jeugd

Senioren

Gerelateerde nieuwsberichten

Sponsoren

Facebook

Instagram