header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

Supercoach Bart Happe (H1) bij MA4

5-11-2014

Twee weken geleden kwam als een donderslag bij heldere hemel de mededeling dat Bart Happe, speler bij Heren 1 als supercoach werd toegevoegd aan de dames van MA4! En daarbij het verzoek  een uur voor aanvang van de wedstrijd te verzamelen zodat hij zijn tactische plannen kon uitleggen en de warming up kon uitvoeren. 


Normaal wordt er 3 kwartier van te voren verzameld bij thuiswedstrijden, wat voor de meesten inhoud dat rond die tijd de spullen verzameld worden, nog even rustig geluncht wordt voordat er naar het veld wordt gefietst. Welk een invloed heeft een eerste elftalspeler op dit proces!! Net na drieën zaten de meeste dames al gepikt en gesteven klaar bij het clubhuis.....grote teleurstelling....geen supercoach... Niet getreurd en op het grasveld na het gebruikelijke bijkletsen met de smartphones in de hand alvast fanatiek warmgelopen. Gelukkig verscheen Bart die wat verlaat was door werk en verkeersdrukte en zich daarvoor excuseerde.

Hij sprak de dames op de juiste manier toe waarna MA4 gemotiveerd kon beginnen aan hun eerste wedstrijd in de 1ste Klasse tegen Hermes uit Den Helder. De wedstrijd werd een boeiende partij die ook door veel ouders werd gevolgd. MA4 speelde onder de supercoach met inzet en passie. Het coachen voor Bart was op zich wel lastig omdat de namen van de dames niet meteen bekend zijn en aansturen met "jij met die staart" met 10 staarten in het veld niet echt effectief is.
Ondanks de 4-0 nederlaag was dit een van de beste partijen van MA4. Hierbij hebben we een aantal nieuwe hockeytermen geleerd, zoals een kick back tackle en een harinkje maken. 

Kortom een geslaagde hockeymiddag waarbij het leuk was om een eerste elftal speler er als coach bij te hebben.

Frank van Driest, coach MA4

Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram