header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Heren 1 verslaat Almere, Dames 1 verliest thuis van Schaerwijde

Nieuws afbeelding 10-9-2014
De eerste wedstrijd in de Overgangsklasse zit er op voor Dames 1 en Heren 1. Een verdeeld resultaat. 

Dames 1 verloor de strijd in de tweede helft tegen Schaerweijde, terwijl Heren 1 juist in de tweede tegen Almere de winst binnenhaalde. Dit leidde tot zure gezichten bij twee oud-gedienden (zie 'selfie', Pasha Gademan (links) en Dider Meijer (rechts).

Lees de verslagen van hockey.nl:

Almere-HBS 2-3 (1-1)
1-0 Meijer (sc), 1-1 Van Berckel Smit, 1-2 Vergnes, 2-2 De Wit (sc), 2-3 Van de Kaaij (sc).
De kersverse opa Alex Verga en schoonzoon én assistent Bart van der Wolf hebben hun eerste kleinzoon/zoon – die vrijdag werd geboren – geen overwinning kunnen schenken. Almere legde het in een mooie wedstrijd met open spel af tegen HBS. Het duel werd vijf minuten voor tijd beslist dankzij een rake corner van Jobbe van der Kaaij. Het was sowieso een wedstrijd met sentimenten, omdat twee ex-HBS´ers (Dider Meijer en Pasha Gademan, red.) inmiddels voor Almere uitkomen. En bij Almere maakte tevens oud-international Ronald Brouwer zijn debuut. De wedstrijd golfde zeventig minuten op en neer en er was sprake van een hoog tempo. Almere miste veel kansen. Van der Wolf: ‘Wij hadden moeten winnen en daar was ons ook alles aan gelegen. Helaas is het niet gelukt.’ Bas Bröring, vorig seizoen nog assistent bij HIC, debuteerde met een zege: ‘We hebben zeven nieuwe jongens, we speelden fris en dus ben ik een blije coach.’

Zie ook: https://www.facebook.com/hbs.hereneen
Bekijk de video: http://www.almeerse.nl/site/default.asp?Option=51&NewsID=9037


HBS-Schaerweijde 1-4 (1-1)
1-0 Molenaar, 1-1 Dobbelaar, 1-2 Sabbringa, 1-3 Imhof, 1-4 Van Dijk.
Nieuwkomer HBS uit Bloemendaal kon het niet bolwerken tegen Schaerweijde, dat ondanks de 1-4 zege stroefjes speelde volgens trainer-coach Nikke Welschen. HBS kwam goed uit de kleedkamer want na zes minuten stond het 1-0 via Molenaar. Na een 1-1 ruststand liep de formatie uit Zeist tussen de  vijftigste en zestigste minuut uit naar 1-4, waarna HBS de strijd opgaf. Robbert Zevalkink (HBS): ‘Wij speelden voor ons doen leuk hockey en wij konden een heel eind meekomen. Wat wel heel duidelijk is: op dit niveau worden de wedstrijden beslist op details. Dat is het verschil met de Eerste Klasse. Maar goed, wij beschikken over mooie puzzelstukjes, nu is het zaak om daar een puzzel van te maken.’ Welschen zag Schaerweijde na rust beter functioneren en constateerde bovendien dat de krachten wegvloeiden uit de benen van HBS.

Overgangsklasse B

Almere-HBS 2-3
Gooische-Rood-Wit 2-2
Klein Zwitserland-Voordaan 1-3
Oss-Breda 1-2
Ring Pass-Victoria 1-4
Union-Laren 1-2


Overgangsklasse B

Groningen-HIC 2-3
HBS-Schaerweijde 1-4
HGC-Rood-Wit 2-1
QZ-Zwolle 1-3
Tilburg-De Terriërs 2-1
Voordaan-Ring Pass 1-1

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram