header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

Effectiever trainen vanaf week 25 augustus voor de breedteteams ABC

22-8-2014
ABC11D (breedte)teams trainen komend seizoen effectiever. Wat betekent dit concreet voor de breedteteams ABC?

De twee nieuwe technisch directeuren Djurre Roggeveen (meisjeslijn) en Niek Eijsberg (jongenslijn) zijn voortvarend aan de slag gegaan om te kijken hoe we onze gehele ABC11D jeugd kunnen laten trainen en spelen op een manier die bij hun leeftijd past en dat ze zich tegelijkertijd zoveel mogelijk technisch, tactisch en sociaal kunnen ontwikkelen. Beide hebben in de zomerperiode een aanpak voor de komende seizoenen uitgewerkt op basis van onder andere hun eigen hockeykennis, de ervaringen van de afgelopen seizoenen bij HBS en de werkwijzen bij andere clubs.

Het komende seizoen betekent dit op het trainingsvlak een verandering voor de breedteteams ABC:
Alle ABC breedteteams trainen 2x1.15 uur met hun eigen team ipv 1x1,5 en 1x1 uur. 
Er wordt een heel uur effectief getraind 
Vóór iedere training wordt 15 minuten gezamenlijk ingelopen. De teams starten dus warm gelopen het trainingsuur. Er gaat geen tijd meer verloren aan inlopen tijdens de training. De beide technisch directeuren zullen strak sturen op gezamenlijk inlopen en het op tijd met de training beginnen. 

Waarom 2x1.15 uur voor alle breedteteams ABC?
Afgelopen jaren bleek een training van 1,5 uur voor veel breedteteams te lang en veel effectieve trainingstijd ging verloren aan inlopen. Hierdoor worden de velden en trainers niet optimaal gebruikt.

Voor de AB jeugd komen nu de circuittrainingen te vervallen. Alle ABC breedteteams trainen dus altijd met hun eigen team op een half veld en hebben ook een eigen trainer. Voor het trainen van de breedteteams worden ook onze ‘hoofdtrainers’ ingezet. Alle trainers van de eerste en tweede teams gaan een aantal breedteteams trainen uit hun lijn. Hierdoor nemen de trainingen in kwaliteit toe.

Vorig seizoen zijn er erg veel positieve reacties geweest van ouders en spelers op de trainingen en de trainers. De trainingen vielen niet uit, er werd goed getraind, trainers waren gemotiveerd en aanspreekbaar. Dat zetten we dit jaar door en uiteraard vallen er geen trainingen uit, behalve bij overmacht als storm, sneeuw en onweer. 

Als jullie nog vragen hebben kun je contact opnemen met een van de technisch directeuren Niek of Djurre [email protected]/[email protected] ) of met de ABC11D-coördinator van je lijn.
  • Hun mailadressen vind je in de bijlage hieronder.

Wij wensen  iedereen een heel plezierig, sportief een succesvol hockeyseizoen.

Technische Staf en ABC11D-commissie. 

Bijlage

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Gerelateerde nieuwsberichten

Sponsoren

Facebook

Instagram