header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

Effectiever trainen vanaf week 25 augustus alle D11 teams

22-8-2014
ABC11D (breedte)teams trainen komend seizoen effectiever. Wat betekent dit concreet voor alle 11D-teams?

De twee nieuwe technisch directeuren Djurre Roggeveen (meisjeslijn) en Niek Eijsberg (jongenslijn) zijn voortvarend aan de slag gegaan om te kijken hoe we onze gehele ABC11D-jeugd kunnen laten trainen en spelen op een manier die bij hun leeftijd past en dat ze zich tegelijkertijd zoveel mogelijk technisch, tactisch en sociaal kunnen ontwikkelen.
Zij hebben in een korte zomerperiode een aanpak voor de komende seizoenen uitgewerkt op basis van onder andere hun eigen hockeykennis, de ervaringen van de afgelopen seizoenen bij HBS en de werkwijzen bij andere clubs.

Het komende seizoen betekent dit op het trainingsvlak een verandering voor alle D11-teams (dus zowel top- als breedteteams). 

Alle D11-teams gaan 3x1 uur trainen (i.p.v. 2x1,5 uur):
twee verplichte algemene trainingen van 2x1 uur met het eigen team; deze trainingen starten, zoals eerder aangegeven, de komende week (week 25 augustus).
1x1uur is een specifieke skills-training in kleine groepjes met alle D-teams op dinsdag; deze training is vrijwillig en start half september

Waarom 3x1 uur voor alle D11-teams?
Het blijkt dat de spanningsboog voor kinderen van deze leeftijd optimaal is bij een training van één uur. Ze leren dan meer en beleven meer plezier. Bij andere clubs is deze aanpak al langer ingevoerd. Het heeft een aantoonbaar positief effect. 
In de specifieke skillstraining trainen alle D’tjes in kleine groepen met veel individuele aandacht. Ze trainen dan ook met kinderen uit andere D-teams en krijgen training van meerdere trainers. Een verrijking voor hun ontwikkeling. We zetten hierbij een aantal van onze ‘hoofd’-trainers in, dus er wordt op hoog niveau getraind. 
Het accent in de skillstraining ligt op het trainen van technische vaardigheden volgens het principe ‘jong geleerd, oud gedaan’. Op de D-leeftijd zijn technische vaardigheden makkelijker aan te leren. De basistechnieken zullen ze beter en sneller ontwikkelen. En op deze manier met meer bagage doorgroeien.

Als Technische staf en ABC11D-commissie realiseren we ons dat het invoeren van deze nieuwe werkwijze zo vlak voor de start van het seizoen op z’n zachtst gezegd niet ideaal is. Naast hockey zijn er andere activiteiten die je als ouders moet inplannen en kinderen spelen ook graag met vriendjes/ vriendinnetjes! We willen jullie kinderen echter deze nieuwe mogelijkheden niet onthouden. De skillstraining hebben we daarom dit seizoen vrijwillig gemaakt (het blijft wel een aanrader!). 

Als jullie nog vragen hebben kun je contact opnemen met de ABC11D-coördinator van de lijn (JD Renske Siezen [email protected] en MD Eric Stiemer [email protected]  of met een van de Technisch Directeuren ([email protected] of [email protected] ).

Wij wensen  iedereen een heel plezierig, sportief een succesvol hockeyseizoen.

Technische Staf en ABC11D-commissie. 
Bijlage

Jeugd

Senioren

Gerelateerde nieuwsberichten

Sponsoren

Facebook

Instagram