header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Dubbelslag voor Dames en Heren 1

Nieuws afbeelding 17-3-2014 Opnieuw een succesvol weekend voor Dames en Heren 1. Thuis wonnen de Dames van Overbos met 2-1. Overbos bezorgde HBS vorige week nog de koppositie door Gooische te verslaan.

Heren 1 won opnieuw een (uit)wedstrijd met miniem verschil. Dit keer werd van Nijmegen verslagen met 2-3. Het verslag op hockey.nl spreekt wat dat betreft boekdelen:

Nijmegen-HBS 2-3 (2-1)

1-0 Hemesath, 1-1 Lammers, 2-1 Verhagen, 2-2 Van Hooijdonk, 2-3 Meijer.

HBS kwam volgens coach Nanco Jansonius ‘met de schrik vrij’ tegen Nijmegen. Het werd 2-3, maar het was niet best wat de ploeg uit Bloemendaal liet zien. Jansonius: ‘Dit was een van onze minste duels. Mentaal zat het niet goed. Het speltempo lag te laag, we voerden het positiespel te weinig agressief uit en Nijmegen was gevaarlijker dan wij.’ Bij de thuisploeg baalden ze dan ook van het verlies, want er had inderdaad meer in gezeten voor Rein van Eijk en zijn mannen. ‘Wij speelden realistisch en effectief. We hadden HBS in de tang. Helaas slaagden we er niet in om na rust de 3-1 te maken. Die kans hadden wij’, aldus Van Eijk. Breekpunt in de wedstrijd was de fase dat Nijmegen vanwege gele kaarten met negen spelers op het veld stond. ‘Dat kwamen wij niet meer te boven. HBS scoorde toen en dat is ontzettend balen. Ik ben wel blij met het vertoonde spel. En dat is mooi op weg naar de derby tegen Union.’

Overgangsklasse B
Alkmaar-Were Di 2-3
HIC-Voordaan 0-7
Klein Zwitserland-HDM 2-5
Rood-Wit-Cartouche 2-1
Zwart-Wit-Union 2-2
Nijmegen-HBS 2-3

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram