header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

Problemen veld 3 opnieuw aangepakt

24-11-2013
Aan de problemen op veld 3 wordt opnieuw hard gewerkt. Vlak na de zomer was de algemene gedachte dat het onder controle was, maar de problemen zijn door de hevige regenval sneller teruggekomen dan verwacht. Algengroei in combinatie met drainageproblemen zorgen vaak voor een glad veld.
 
Probleem is dat veld 3 alleen goed geborsteld kan worden bij droog weer (en het liefst met wind erbij). Bij nat weer werkt het niet, de algensmurrie wordt verspreid of erger terug in de mat geduwd en komt direct weer terug bij hevige regenval. Ook vorst is een welkom algenbestrijder maar helaas niet op bestelling mogelijk. Bij droog weer wordt er op maandag en vrijdag de mat geborsteld door de groundmanager.

In het sproeiwater wordt al enige tijd een biocide meegegeven om de algen af te breken. Tot twee keer is dit misgegaan en werd een te lage dosering toegepast. Een nieuwe partij gaat dit nu vanaf december doen. In voorjaar – na de midwintercompetitie - zal een speciaal bedrijf Algencontrol komen voor groot onderhoud aan veld 3.

Naast het algenprobleem zijn er problemen met de afwatering/drainage van veld 3. Het veld vervilt, waardoor kleine stukjes vezel afbreken die de drainagegaatjes verstoppen. Ga maar kijken aan de zuidkant van veld 3, daar liggen hoopjes vilt. Je kan de drainagegaatjes doorprikken, maar dat biedt alleen op de korte termijn resultaat.
 
Onderzocht worden nu de mogelijkheden om veld 3 te verbeteren of wellicht op termijn te vervangen door bijvoorbeeld een (ingestrooid) zandveld. Een zandveld is op deze plek, waar veel bladafval is en minder zon, uiteindelijk veel geschikter, kijk maar naar de velden aan de boskant van hc Bloemendaal .

Veld 2 zal dan op termijn bijvoorbeeld een waterveld kunnen worden. Dit gaat natuurlijk met stevige investeringen gepaard en dat is gegeven de financiële huishouding van de vereniging ook een uitdaging.
 
Het bestuur van HBS

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram