header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd ABC11D

HBS JB1 verslaat Breda JB1

10-11-2013

Na de eerste en tevens historische winst van vorige week bij Oranje Zwart in de landelijke B jeugdcompetitie kreeg JB1 dit weekend Breda JB1 op bezoek. Ook deze ervaren ploeg is de competitie uitstekend begonnen na een 5-1 winst in eigen huis op Rotterdam afgelopen weekend.

Met opnieuw een fit team  gingen we ‘volle bak ‘ van start en er kwamen volop kansen aan beide kanten; helaas kregen we halverwege de eerste helft een strafbal tegen en Breda kwam op 0-1.

Na helaas wat discutabele beslissingen van de leiding gingen we slechts met 0-1 rusten en was het aan coach Hans en assistent Pepijn de ploeg te doen geloven in hun eigen kracht; we niets te verliezen hadden en toch vooral ons eigen spelletje moesten blijven spelen.
 
Na rust keerde het spreekwoordelijke tij onze kant op en is Breda eigenlijk geen moment meer gevaarlijk geweest; met opnieuw uitstekend positiespel en veel inzet volgde al snel de 1-1 door Freek Berends met een prachtig tip-in !

De 2-1 voorsprong volgde snel via rechtsachter Pim van Heijgen en de 3-1 door spits Reinier van der Ham; zelfs de 4-1 via spits Rolf Verzeijlbergen was niet voldoende voor de mannen want tot de laatste minuut werd er keihard gewerkt !

Na het laatste fluitsignaal bleek al snel dat we opnieuw een stap hebben gezet; de veerkracht van deze jonge ploeg is indrukwekkend te noemen en we blijven onze wedstrijden winnen; iedereen kan scoren in de ploeg.
Wanneer je na afloop hoort dat exact ditzelfde team uit Breda 2 jaar geleden 2e werd van Nederland na een verloren finale om het landskampioenschap Jongens C  van Pinoke, dan past trots en niets anders !
Uiteraard vanaf maandag gewoon weer de blik op volgende week, een uitwedstrijd tegen Wageningen JB1, aanvang 12.30 uur.

Zoals altijd, ook daar bent u van harte welkom !!
 
Maarten Kroese
Manager HBS JB1

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren

Facebook

Instagram