header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Bestuursmededeling

Nieuw sproeibeleid en op tijd beginnen!

Nieuws afbeelding 8-11-2013

De afgelopen periode heeft HBS gekeken welke acties we kunnen inzetten om alle wedstrijden op tijd te laten beginnen. Het harde werken van veel mensen en de prachtige nieuwe klok bij deentree van het clubhuis gaan ons zeker helpen, maar het kan en moet nog beter...
 
Het sproeien blijkt ook een van de belangrijkste oorzaken te zijn voor het te laat beginnen van de wedstrijden op veld 1. Een gemiddeld sproeirondje duurt 12-14 minuten. Als er in de ochtend tijdens de C- en D wedstrijden wordt gesproeid, lopen deze wedstrijden altijd uit. Hierdoor kunnen de bondswedstrijden (die van om 12.30 uur en 14.15 uur) niet op tijd beginnen met voor HBS vervelende gevolgen. De sproeitijden worden dan ook aangepast.

Er wordt alleen gesproeid op de volgende momenten:

Om 8.30 uur 2x veld 1 (veld is dan goed nat, zowel voor de DEF als voor de wedstrijden tijdens de rest van de ochtend).
Om 12.30 uur 1x voor de wedstrijd van de JB1 en MB1.
Om 14.15 uur 1x voor de wedstrijd van JA1 en MA1.

Er wordt dus niet gesproeid voor de wedstrijden van de C en D teams op veld 1, die eerder dan 12.30 uur beginnen. De wedstrijdtafels van de DEF en ABC11D treden op als er op deze tijden toch wordt gesproeid.

Extra sproeiverzoeken worden altijd bij de wedstrijdtafel ingediend. De wedstrijdtafel beslist of dat binnen de planning en actuele uitloop haalbaar is.
Natuurlijk blijven alle andere acties van groot belang. Dus dames en heren van de wedstrijdtafels, coaches, managers, scheidsrechters en spelers blijf op de tijd letten en pas zo nodig jullie inloopschema en de rusttijd aan.

Reacties


Gerard van Stijn

7-11-2013 @ 23:24:03 |En wat nu als veld 1 te droog is? Aangezien de scheidsrechters verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de spelers lijkt het me dat hun stem in een te droog veld zwaarwegend moet zijn in deze.

Paul Kuijvenhoven

10-11-2013 @ 08:22:51 |Wat als de bonds scheidden vanwege droogte eisen dat er gesproeid moet worden in de rust?

Reageer op het nieuws


Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram