header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto header foto header foto header foto
 
Nieuws

Piepjonge Henk Wieringa in verzetsmuseum

Nieuws afbeelding 1-11-2013
Afgelopen week was ik in Amsterdam in het verzetsmuseum. Dit vernieuwde museum heeft ook een afdeling Junior. Op deze zeer interactieve afdeling wordt het leven geportretteerd van 4 Nederlandse kinderen ten tijde van de 2e wereldoorlog. Ons erelid en voorzitter klussenclub Henk Wieringa is daar 1 van.
 
 
Aan de hand van 4 nagebootste kamertjes krijg je een goede indruk van hoe het leven van deze 4 kinderen er in die tijd uitzag. In Henk z'n kamer liggen naast verzamelde oorlogsrelikwieen ook documenten van zijn begintijd bij HBS op zijn bureautje. Zo valt te lezen dat Henk op 26 oktober 1942 lid is geworden van HBS voor de prijs van 9 gulden contributie plus 1 gulden entreegeld. Daarnaast ligt een brief van het bestuur met de mededeling dat de velden in Bloemendaal door de Duitsers zijn geconfisceerd, om hier hun paarden te laten grazen. De hele club moest toen uitwijken naar de velden van Alliance.

Het hele museum is prachtig gemaakt en zeer indrukwekkend. De Junior-afdeling is bestemd voor kinderen vanaf 9 jaar. De ingang ligt schuin tegenover de hoofdingang van Artis, te bereiken met tram 9. Ik zou zeker aanraden om te gaan kijken. Ook op de website is Henk te zien, www.verzetsmuseum.org .

Marlies

Jeugd

Senioren

Sponsoren


Facebook

Instagram